ghimpe-- Postat Februarie 8, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2009 Flor, TV-ul afiseaza doar I, II, III si IV, iar din amintiri (nu prea am fost atent la acest aspect) am prins TVR1 undeva pe la 1/4 - 1/3 stanga din cursa totala.vio2007, o sa incerc sa realizez schema postata de tine, dar o sa fie mai greu cu piesele, in oras am cautat condensatori de 100pico si n-am gasit, d'apai de 8,2pico :cry: iar bobinele alea ma sperie rau de tot Oricum, intai incerc sa adun componente, in functie de ce gasesc ma pun pe treaba.Multumesc tuturor pentru informatii. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Fa o lista cu ce ai nevoie, mai am eu valori de-astea ciudate Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Cauti ateliere de reparat tv si pentru o bere te procopsesti cu o gramada de module de selectoare si de cale comuna din tv-uri vechi care nu se mai folosesc de unde poti recupera marea majoritate a componentelor de care ai nevoie.In plus o carcasa de selector din tabla poti folosi sa construiesti amplificatorul inauntru. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Februarie 9, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2009 Am vazut la tara un TV vechi, cred ca "Opera", pe lampi; nu stiu cat de complet este dar o sa il defrisez pt piese. Ar trebui sa gasesc selector de canale si in el, nu?? Arata tot ca unul "clasic" (ca in imagine) ? Link spre comentariu
vio2007 Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Ca sa gasesti ceva asemanator (e un pic mai mare ) ,TV-ul trebuie sa fie Opera H1 sau Opera H2 ori Opera ST sau TS ,daca este pe lampi si nu este hibrid gasesti doar condensatori si treceri de RF din sticla ,nu si tranzistori! Selectorul de canale este in parte stanga ,i-l recunosti dupa capacele metalice si cablul coaxial care se termina cu o mufa mama . Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 Daca are buton rotativ atunci este cu selector pe tuburi.Daca are 4 sau 6 potentiometri de acord este selector tranzistorizat.Se poate folosi, poti sa-l modifici pentru a realiza un amplificator de antena.O schema era data intr-un almanah tehnium '87 parca. Link spre comentariu
Vizitator prozatos Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 pentru cateva zile am nevoie de o antena de camera pana vine rds sa ma cableze,pana acum am avut de la upc telecablu si am reziliat contractulcum pot face o antena bunisoara de camera sa prind cateva zile, o antena pe care sa o construiesc relativ usor, cu materiale relativ obisnuite? Link spre comentariu
Vizitator ionixalc Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 Salutare As vrea sa construiesc un amplificator de antena UHF. Stau in camin studentesc, in Brasov, si bineinteles ca necesita multa tehnologie si multi bani sa traga cablu. In prezent am o antena de camera simpla, in forma de v , si prind 9 posturi ( tvr1 (c10, c32), tvr2 (c34), protv (c48), a1 (c55), prima (c37), b1 (c27), nova (c24), mix2( c31), etno (c43)) dintre care doar tvr1 si tvr2 se vad bine. Vreau sa construiesc http://electroschematics.com/447/uhf-antenna-amplifier/. In loc de T1 2sc3358 am inteles ca pot pune BFG 195 sau BFG65, sper sa le gasesc si pe astea. La bobinele L3 si L4 am inteles 10uH, problema e la L1 si L2, nu prea inteleg ce trebuie. Si daca stiti ceva in legatura cu schema, sfaturi sau smecherii, v'as ramane dator. M'am gandit sa construiesc si o antena Hoverman GH6 sau GH8, dar nu am unde sa o pun, nu am voie sa dau gauri sau sa agat antene si oricum posturile le prind, claritate nu prea am. Multumesc frumos si o zi buna ! Link spre comentariu
vio2007 Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 Memo...? Poti folosi tranzistori BFR90,BFR91,BFR92,BFR96.Despre constructia antenelor tv si a amplificatoarelor de antene UIF gasesti detalii in urmatoarele carti: Antene_si_montaje_de_receptie_TV Receptia_TV_la_mare_distanta Bobinele L1,L2 se fac in aer,au cate 2 spire cu diametru de 3mm,din sarma CuAg sau CuEm de 0,5mm grosime. L3 si L4 sunt socuri de RF sau 10spire CuEm pe inel (tor) din ferita pentru frecventa mare.Mai usor gasesti soc de RF in selectoare tv de canale(tunnere tv ). Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 13, 2012 Partajează Postat Februarie 13, 2012 Gasesti mai multe aici : http://dl.transfer.ro/transfer_ro-13feb ... 555f98.zip Atentie , link-ul va fi valabil doar putin timp.......si nu se va reactualiza vreodata . Folositi oportunitatea de fata ...... Sper sa intelegeti despre ce este vorba ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum