mely17 Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Ce este cuadripol? Imi poti explica?Ce ar trebui sa scot ca sa am un traseu de masa bun? Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Un montaj audio il vezi (din punct de vedere al semnalului) ca avind un semnal de intrare + masa intrare si un semnal de iesire + masa de iesire = cuadripol. Masa de iesire are un potential diferit de cel al masei de intrare fie si numai daca iei in considerare faptul ca traseul de cablaj dintr-e ele are o lungime data (deci o rezistenta dpdv electric diferita de zero) ceea ce face ca fiind parcursa de curent sa prezinte o cadere de tensiune. Daca semnalul util aplicat la intrare ar parcurge acel tronson de cablaj ar adauga zgomotul produs de caderea de tensiune peste semnalului util. Ai putea alege un traseu de masa pe mijlocul cablajului (montajul fiind stereo) iar pentru conectarea cablurilor de intrare si iesire trebuie retinut un aspect important (mai ales atunci cind se lucreaza cu semnale slabe) : ecranul cablului de semnal NU joaca rol de masa;el se conecteaza intr-un singur capat al sau la masa , la intrarea etajului care primeste semnal , conexiunea de masa facindu-se cu un fir cu sectiune cit mai mare (eu prefer 1,5-2,5 mmp). Masa cablajului trebuie sa fie o linie continua intre intrare si iesire, cu latime cit mai mare si constanta. Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Habar nu am cum sa modif ca sa fie bine! Am ramas fara idei! Nu ma las pina nu rezolv. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Un integrat contine doua operationale. Realizeaza mai intii cu un singur operational unul dintre canale. Tu ai utilizat un integrat pe intrarea montajului si unul pe iesire; eu i-ti propun sa utilizezi cele doua opamp-uri dintr-o capsula pe un singur canal. Incearca apoi sa faci cablajul celuilalt canal oarecum "in oglinda" de cealalta parte a traseului de masa. Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Am mai facut un cablaj! Asta este mai bun? http://img268.imageshack.us/img268/5243 ... lifier.jpg Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Din punct de vedere al traseului de masa e OK, dar : 1 - daca pui electroliticii de la alimentare pe la mijlocul placii, intre canale, va fi mai bine (eviti stapul care aduce masa la ei - la nevoie poti utiliza condensatoare culcate pe placa, cu terminale la capete) ; 2 - masa intrarii o faci fara strap direct din traseul comun de masa ; daca vrei condensatorii de intrare mai aproape de conexiunea de masa aranjeaza condensatorii vertical (pe imagine) ; 3 - in locul celorlalte doua strapuri pui rezistentele de 15Kohmi si redesenezi traseele respective. Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Am mai facut un cablaj ( daca mai trebe mai fac) ! Sper sa fie mai bun din toate punctele de vedere! http://img200.imageshack.us/img200/5243 ... lifier.jpg Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Nimeni nu poate sa se uite peste cablaj? Ma intereseaza parte de masa, daca este facuta bine! Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Acum am ajuns acasa . OK ! Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 19, 2009 Partajează Postat Iunie 19, 2009 Am si eu o intrebare! Care este mai bun dintre cele doua scheme? http://sound.westhost.com/project88.htm http://img221.imageshack.us/img221/4066 ... diohif.gif Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 19, 2009 Partajează Postat Iunie 19, 2009 Mergi pe OPA. Opera?ionalele de la BurrBrown sînt excep?ionale. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 19, 2009 Partajează Postat Iunie 19, 2009 Mai intii spune ce sursa de semnal vrei sa amplifici.Schema cu tranzistoare e mai silentioasa cu BC549C/559C (au F/f 4db si nu 10db) decit cu BC550C/560C. Schemele cu OP (fig.2 respectiv fig.4 din pagina westhost) prezinta amplificarea A=2 (doi !). Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 19, 2009 Partajează Postat Iunie 19, 2009 Sursa de semnal este de la o placa de sunet! Deci care este mai bun? Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 19, 2009 Partajează Postat Iunie 19, 2009 OPA, nici nu se pune problema. ?i-am zis, sînt extraordinare. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 19, 2009 Partajează Postat Iunie 19, 2009 Acela cu OP, dar in locul rezistentei dintre IINV si OUT pune un semireglabil de 50K (eventual numai la incercari, dupa aceea o inlocuiesti cu o rezistenta de acea valoare). Poti monta si NE5532 (e mai silentios cu 3nV ca si OPA2134) dar si TL072 pentru ca nivelul de semnal e mare si nu se compromite raportul semnal/zgomot. Acela cu tranzistoare are amplificare A=1000 (poate fi micsorata) dar e mult mai simplu cel cu OP. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum