Adrian_BBS Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 salutare...........vreau sa fac un preamplificator audio pentru amplificatorul P3A (al lui Elliott) si nu stiu de care.....adica pe tranzistori, pe integrate.....am vazut ca majoritatea folosesc pe integrate.....care este mai recomandat.....in cazul celor de tranzistori, ce tranzistori recomadati....ma refer la cei low noise......am gasit pe internet cateva scheme de preamplificatoare pe tranzistori.....este vreunul care s-ar potrivii mai bine la ampliful meu.....va multumesc Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 Vezi chiar la Elliot pe site, are preampuri de toate na?iile. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Februarie 6, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2009 am facut un cablaj la proiectul 88 al lui Rod Elliott dar fara potentiometrul de Balance.....ce parere aveti despre el?.....mai trebuie ajustat ceva? http://sound.westhost.com/project88.htm Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 6, 2009 Administratori Partajează Postat Februarie 6, 2009 arata frumos proiectul tau, daca lipseste ceva nu pot sa-mi dau seama. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Februarie 11, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2009 am modificat putin cablajul in sensul ca traseul de masa care trecea pe sub operationale m-i s-a parut prea subtire si l-am scos definitiv si am pus un strap unde sarma o sa aiba 1mm diametru....este mai bine asa sau nu prea conteaza Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Februarie 24, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2009 salut.....am facut acest preamplificator si m-i se pare ca se aude cam incet......adica mai incet decat atunci cand conectez castile direct la calculator.....am vazut pe situl lui Elliott ca zice ceva de un "gain".....trebuie gainul marit ca sa se auda mai tare sau asa e normal sa se auda...va multumesc Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 P?i nene, ?sta e preamplificator, nu amplif de c??ti. Normal c? se aude mai încet dac? legi c??tile le ie?ire. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Februarie 25, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2009 nu l-am facut pentru casti ci pentru un amplificator P3A....dar l-am testat cu castile si mi s-a parut ca se aude cam incet......de aceia am postat....deci, e in regula ! Link spre comentariu
djlove Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 Da. Leaga-l pe amplificatorul tau si apoi vezi daca trebuie marita sau micsorata amplificarea Link spre comentariu
niq_ro Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 dupa cate vad eu, preamplificatorul are coeficientul de amplificare 2 vezi http://homepages.internet.lu/absolute3/tronic/opsup.htm cum s-a mai scris, nu-l testezi cu castile direct... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 3, 2009 Administratori Partajează Postat Martie 3, 2009 Schemele alea 2 din imagine mi se par a fi identice sau nu mai vad eu bine, ambele sunt inversoare Link spre comentariu
niq_ro Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 nu-s identice, prima are intrarea pe IN+, iar a doua pe IN-... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 3, 2009 Administratori Partajează Postat Martie 3, 2009 da, ai dreptate, se pare ca orbesc Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Salutare, Vrea sa realizez si eu acest premplificator la care nu iam folosit partea de volum si partea de balans (sper sa nu fie vreo problema)! Am proiectat si eu o schema de cablaj si as vrea sa stiu daca este bun traseul de masa! http://img81.imageshack.us/img81/5243/h ... lifier.jpg Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 La realizarea cablajelor eu prefere structura fizica de cuadripol. Pe desenul tau, de la cosa de legatura a masei cu alimentarea si pina la cosele de legatura a masei cu sursa de semnal, masa parcurge TREI trasee diferite si formeaza doua bucle de arii si lungimi diferite. Exista o tehnica numita "strip line" (in mare voga la mijlocul anilor '80) care printr-o anumita forma a traseelor de cablaj formeaza inductante si capacitati si se utilizeaza in radiofrecventa (de exemplu : pe traseul de masa din mijloc, intre cele doua condensatoare de 100nF ai o inductanta creeata prin ingustarea traseului de cablaj) .Acest fapt poate altera raportul semnal/zgomot (mai ales daca lucrezi cu amplificari mari si semnale slabe). In plus OPA2134 are o impedanta de intrare mare fata de omologul sau NE5532(ceva mai silentios) dar cu o impedanta de intrare mai mica, iar un dispozitiv activ e cu atit mai susceptibil a capta paraziti cu cit lucreaza cu o impedanta mai mare de intrare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum