Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat alegere preamplificator audio

Adrian_BBS

Postări Recomandate

salutare...........vreau sa fac un preamplificator audio pentru amplificatorul P3A (al lui Elliott) si nu stiu de care.....adica pe tranzistori, pe integrate.....am vazut ca majoritatea folosesc pe integrate.....care este mai recomandat.....in cazul celor de tranzistori, ce tranzistori recomadati....ma refer la cei low noise......am gasit pe internet cateva scheme de preamplificatoare pe tranzistori.....este vreunul care s-ar potrivii mai bine la ampliful meu.....va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

9

• mely17

8

• Adrian_BBS

5

• ratza

4

Top autori în acest subiect

am modificat putin cablajul in sensul ca traseul de masa care trecea pe sub operationale m-i s-a parut prea subtire si l-am scos definitiv si am pus un strap unde sarma o sa aiba 1mm diametru....este mai bine asa sau nu prea conteaza

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

salut.....am facut acest preamplificator si m-i se pare ca se aude cam incet......adica mai incet decat atunci cand conectez castile direct la calculator.....am vazut pe situl lui Elliott ca zice ceva de un "gain".....trebuie gainul marit ca sa se auda mai tare sau asa e normal sa se auda...va multumesc

Link spre comentariu
  • Administratori

Schemele alea 2 din imagine mi se par a fi identice sau nu mai vad eu bine, ambele sunt inversoare :nebunrau:

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

La realizarea cablajelor eu prefere structura fizica de cuadripol. Pe desenul tau, de la cosa de legatura a masei cu alimentarea si pina la cosele de legatura a masei cu sursa de semnal, masa parcurge TREI trasee diferite si formeaza doua bucle de arii si lungimi diferite. Exista o tehnica numita "strip line" (in mare voga la mijlocul anilor '80) care printr-o anumita forma a traseelor de cablaj formeaza inductante si capacitati si se utilizeaza in radiofrecventa (de exemplu : pe traseul de masa din mijloc, intre cele doua condensatoare de 100nF ai o inductanta creeata prin ingustarea traseului de cablaj) .Acest fapt poate altera raportul semnal/zgomot (mai ales daca lucrezi cu amplificari mari si semnale slabe). In plus OPA2134 are o impedanta de intrare mare fata de omologul sau NE5532(ceva mai silentios) dar cu o impedanta de intrare mai mica, iar un dispozitiv activ e cu atit mai susceptibil a capta paraziti cu cit lucreaza cu o impedanta mai mare de intrare. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări