Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare cu doua bobine

Vizitator Maris Silviu

Postări Recomandate

Vizitator Maris Silviu

Mi-e mi-ar trebui doua difuzoare de putere relativ mica: 40-50 Rms si de 6.5" sau maxim 8" ,dar sa fie cu doua bobine ,de 4 ohm fiecare. Se fabica difuzoare cu doua bobine la puteri asa de mici? Gasesc eu oare undeva asemenea difuzoare?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

4

• csl1131

1

• LUCI

1

• Paollo

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Maris Silviu

Eu as vrea sa "storc" tot ce poate dintr-o sursa cu 4 canale si 15-18 Rms pe fiecare canal,(player auto) Sunt curios ce poate fara amplificator. Pentru asta cred ca ar trebui 4 difuzoare pe 3 cai ,( basii de 6.5" -8",medii si inaltele). Din lipsa de spatiu nu pot monta numai doua astfel de difuzoare, asa ca m-am m-am gandit ca pe fiecare canal sa pun un filtru trece jos ( taie medii si inalte) , si doua canale(cele din stg de exemplu, ca o fi el cu 4 canale ,dar e stereo ,deci pe 2 canale am acelasi semnal) sa cuplez la un difuzor cu doua bobine si celelalte doua canale (dreapta) la celalalt difuzor. Medile si inaltele le las pe 4 difuzoare cu 2 cai. Dar nu stiu daca gasesc( sau daca se fabrica) astfel de difuzoare? Puterea poate fi si mai mica cred ca 35 RMS af fi deajuns.

Link spre comentariu
Vizitator Maris Silviu

Sursa cum am zis este un Mp3-player auto. El are iesire pe 4 canale (fata stg,fata dreapta,spate stg, spate dreapta) dar pe doua canale am acelasi semnal ( fata stg cu spate stg si fata dreapta cu spate dreapta), ca este numa stereo, dar pot regla volumul intre fata -spate) Fiecare canal are 2 iesiri un plus si un minus. Eu am zis ca vreau sa "storc" cam tot ce poate el. Putere pe canal cam 15-18 Rms (dupa aia apar distorsiuni). Nu am loc de montat 4 difuzoare de 8"pentru basii , numa de doua. De aia trebuie pentru bass sa " combin "cumva doua canale in unul. De aia imi trebuie doua difuzorare cu 2 bobine , sa leg la unul canalele stg si la celalalt canalele dreapta. Daca as cupla in paralel iesirile cu acelasi semnal ( plus cu plus ,minus cu minus) as avea o putere dubla dar pe 2 ohm .( Difuzor de 2 ohm iar nu gasesc ca tot unul cu doua bobine trebuie sa iau si sa le pun in paralel) Dar daca conectezi finali in felul acesta mi sa spus ca se ard ( ca nu am cum sa am exact aceasi amplitudine a semnalului la intrarea in cele 2 amplificatoare finale ,si ca o sa lucre tot numa un amplificator care o sa aiba o sarcina de 2 ohm plus celalalt amplificator,care are castig mai putin) . Daca aveti alte solutii la cum pot cupla doua canale intr-un difuzor , va rog sa-mi spuneti. I-o la asta m-am gandit ,cu difuzorul cu doua bobine ,dar nu stiu daca se fabrica la puteri asa de mici , ( ca nu are rost sa imi iau unul de 150 Rms si sa bag maxim 30 in el). Nu stiu unde sa gasesc asa ceva.

Link spre comentariu
Vizitator Maris Silviu

Stiu ca nu pot sa scot mai mult pe un canal. Nu prea as vrea sa umblu in Mp3 player, nu stiu ce as putea buli pe acolo daca pun in punte finali, nu stiu cate din functile playerului as afecta ,ca are o droaie de reglaje, si cu experienta la astfel de lucruri stau mai prost. Deci dupa parerea ta, as avea alta solutie decat difuzoarele cu doua bobine? Si unde as putea gasi?

Link spre comentariu

eventual sa iit faci un amplificator....sau mai bine lasa....parca am vazut mai demult la cineva difuri BM cu bobina dubla..nu is ele prea bune, dar la banii aia...altceva nu stiu

Link spre comentariu

pai stai un pic... daca pui un dif cu 2 bobine... sinu pui semnal identic pe amandoua, atunci nu se intampla la fel cam ca si cand legi amp-ul ala in paralel..???adica vroiam sa zic altceva... : ca o infasurare poate impinge mai mult si alta mai putin, sau mai rau..una sa impinga si alta sa traga.. atunci ce se intampla??? se incalzeste dif-ul si nu scoata mult... sau se arde, daca e de putere mica....nu asa se intampla...????eu parca asa cred...dar nu prea sunt sigur...care stie mai bine sa zica....

Link spre comentariu

asa m-am gandit si eu prima data...dar cineva are un amplif de 2X80W 4ohmi si tine un Xplod la el de 3 luni si nu are nici pe dracu...or fi bobinele alea cuplate magnetic, dar cred ca e demna de luat in considerare si rezistenta lor, si nu e tot una ca legi 2 canale in paralel sau legi 2 canale prin intermediul a doua rezistente in paralel si printr-un traf (cam asa se comporta bobinele alea 2)si doar sunt firme care recomanda cuplarea in acest fel al difurilor...deci nu cred ca e un pericol prea mare

Link spre comentariu
Vizitator Maris Silviu

Am mai auzit de alti care folosesc configuratia asta, 2 canale cu semnal identic puse fiecare pe cate o bobina a unui difuzor cu doua bobine . Problema mea este ca nu am reusit sa dau nici cum de asemenea difuzoare . Nici sa dau 200 de euro pe unul si sa bag 25 wati pe el. :d Mi-ar fi trebuit daca erau difuri mai slabe ,dar sa aiba 2 bobine. Vad ca nu gasesc, asa ca ma gandesc la alte configurati. Vad eu ce o sa iasa. :d

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

dintre cele 2 difuri puse fatza in fatza unul cred ca trebuie sa fie legat invers cu + la minus si - la plus nu? sa nu se anuleze unul pe altul.daca gresesc corectati-ma

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări