Vizitator bboyandru Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 Bun? ziua! Am de f?cut un proiect pentru la ?coal? în care trebuie s? m?sor volumul unui rezervor prin varia?ia capacit??ii unui condensator care este introdus în el. Condensatorul este C din schema ata?at? [attachment=0]schema.png[/attachment] Eu am nevoie mai exact de convertirea urm?torului "pseudocod" într-un limbaj cu care s? pot programa PIC-ul(assembler, mikroC..sau altceva c? m? descurc eu): ............................................. AN0 pin ie?ire --- scriu 0 delay 10 us R pull up = OFF AN0 pin intrare TIMER START for(;;) ---repetare la nesfâr?it dac? CMP0=1 TIMER STOP t = TIMER ... sfâr?it dac? sfâr?it for .............................................. mai departe ?tiu tot ce îmi trebuie pentru convertirea de la t la volum ?i pentru afi?area pe un LCD 2X16 Orice informa?ie îmi este de folos, chiar ?i un tutorial cu programarea PIC-urilor. Eu m? descurc cam cu orice limbaj de programare, dar sunt încep?tor în programarea PIC-urilor. Link spre comentariu
vsurducan Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 Bun? ziua! Am de f?cut un proiect pentru la ?coal? în care trebuie s? m?sor volumul unui rezervor prin varia?ia capacit??ii unui condensator care este introdus în el. Condensatorul este C din schema ata?at? [attachment=0]schema.png[/attachment] proasta solutie... Eu am nevoie mai exact de convertirea urm?torului "pseudocod" într-un limbaj cu care s? pot programa PIC-ul(assembler, mikroC..sau altceva c? m? descurc eu): ............................................. AN0 pin ie?ire --- scriu 0 delay 10 us R pull up = OFF AN0 pin intrare TIMER START for(;;) ---repetare la nesfâr?it dac? CMP0=1 TIMER STOP t = TIMER ... sfâr?it dac? sfâr?it for .............................................. mai departe ?tiu tot ce îmi trebuie pentru convertirea de la t la volum ?i pentru afi?area pe un LCD 2X16 Orice informa?ie îmi este de folos, chiar ?i un tutorial cu programarea PIC-urilor. Eu m? descurc cam cu orice limbaj de programare, dar sunt încep?tor în programarea PIC-urilor. Link spre comentariu
Vizitator bboyandru Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 ..da, mul?umesc pentru r?spuns, dar nu m? ajut? cu nimic. Link spre comentariu
Vizitator dx9f Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Eu am o secventa de leduri , pe 16F628A, dar "nu se tine singura" , adica tre sa tin push butonul apasat ca sa o termine. Ce trebuie sa i scriu in program ca sa-si tina singur tensiunea dupa ce eu ii dau doar un impuls scurt de power ? Butonul e fara retinere. As putea s-o fac cu un releu electromagnetic, folosind una din iesiri, dar ar fi mai mare daraua, sau in tot cazul , daraua ar fi mare...Multumesc anticipat celui ce ajuta. Link spre comentariu
Vizitator bboyandru Postat Februarie 14, 2009 Partajează Postat Februarie 14, 2009 Eu am o secventa de leduri , pe 16F628A, dar "nu se tine singura" , adica tre sa tin push butonul apasat ca sa o termine. Ce trebuie sa i scriu in program ca sa-si tina singur tensiunea dupa ce eu ii dau doar un impuls scurt de power ? Butonul e fara retinere. As putea s-o fac cu un releu electromagnetic, folosind una din iesiri, dar ar fi mai mare daraua, sau in tot cazul , daraua ar fi mare...Multumesc anticipat celui ce ajuta.-poti sa faci o variabila care poate fii 0 sau 1.-o initializezi cu 0-cand ai apasat butonul variabila ia valoarea 1.Apoi, in program adaugi in structura repetitiva principala o conditie:daca variabila de mai sus este 1 atunci comanzi aprinderea led-uluiDaca as vedea programul te-as putea ajuta mai mult. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum