Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antene GSM

AC DC

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

4

• AC DC

4

• gica70

3

• yo9hrb

2

Top autori în acest subiect

Imi cer scuze ,dar eu nu am mai gasit acest subiect pe forum .In legatura cu semnalul - nu exista tot timpul la nivelul solului sau in casa ,dar din podul casei se poate folosi telefonul destul de bine . Nu ma deranjeaza sa transform un tel. mobil in unul fix .

Link spre comentariu

Daca ai semnal in pod ai nevoie de o simpla antena ground plane, se gasesc de cumparat si sunt chiar ieftine. Sfatul meu e sa cumperi antena deoarece este livrata cu 3 sau 5 metri de cablu RG174, cablu greu de gasit. Ce telefon intentionezi sa folosesti?

Link spre comentariu
Vizitator yo6hny

salut...uite ce am facut eu. la mine la tara nu este semnal de la nici o firma de telefonie(in zona nehoiu buzau) dar daca urcam pe deal la vreo 500 m de casa incepea sa mai gaseasca semnal si puteam sa vb. Aveam un telefon vechi nokia 8110i banana,i-am pus un bnc si i-am preparat o antena simpla si spre surprinderea mea a mers. Antena are in jur de 28 de cm(nu mai stiu exact :rade:) si este miezul cu izolatie de la un cablu coaxial de 75 ohm. Ieri ai mei au plecat la tara si le-am dat telefonul in primire. Azi dimineata l-au aprins si surpriza aveau semnal .Erau pe prispa casei si m-au sunat... nu au stiut sa imi zica exact ce semnal e acolo nu aveau ochellari la ei :ras: vedeau ceva negru la semnal si au sunat sa vada daca merge. I-am auzit foarte bine si fara intreruperi specifice lipsei de semnal(zic eu ca e suficient). am atasat o poza cu telefonul dar antena nu e cea pe care am facut-o este o antena de la portabila mea Posted Image

Link spre comentariu

Daca ai semnal in pod ai nevoie de o simpla antena ground plane, se gasesc de cumparat si sunt chiar ieftine. Sfatul meu e sa cumperi antena deoarece este livrata cu 3 sau 5 metri de cablu RG174, cablu greu de gasit. Ce telefon intentionezi sa folosesti?

E chiar RG174 (teflon, tresa argintata, 50 ohmi) sau un surogat chinezesc?
Link spre comentariu

Ce am eu momentan este chiar originalul, am paltit 10$ pe o amtena GSM cu 3m cablu. Am cumparat antena fiindca vazusem mufa SMA, am asa ceva pe FT60. Din pacate magazinul de unde cumparasem antena nu mai exista. Am facut o comanda la TME de antena cu 5m de cablu, astept sa vad ce vine, sper ca e ceva de calitate.

Link spre comentariu

In urma cu vreo 4-5 ani am vazut intr-un magazin "orange' de vanzare o antena (cred yagi , cu bumul de vreo 2m ) , dar mi s-a parut pre scumpa la vremea aceea , aprox. 1,5 mil .Imi pare rau ca nu am cerut sa o vad (masor) mai de aproape :cry:

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator gabilx

Am montat in weekwnd, la tara, o antena tip yagi pentru semnal gsm (orange, vodafone), cu 6 elementi, putere 8 db la iesirea din cablu(producator firma kathrein) , cablul este de tip rg58, lungime 5 metri, lipit direct pe placa telefonului in locul mufei de antena externa pt ca nu am gasit mufa originala, telefonul este nokia 6110 modelul vechi, cu antena, Am semnal doua liniute din patru, stabil, nu fluctueaza deloc, l-am testat aproape tot weekendul si a functionat perfect. Costul lucrarii a fost de 140 ron antena, cablu inclus in pret, plus telefonul 50 ron. Tin sa precizez ca in locul unde este montata antena pe o raza de 20 - 30 de metri nu este semnal absolut deloc, iar in zona respectiva sunt cateva locuri unde prind reteaua dar nu se poate vorbi la telefon.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări