Vizitator bboyandru Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 Bun? ziua! Am g?sit un proiect pentru detectarea distan?ei f?cut cu PIC16F877A la http://www.micro-examples.com/public/mi ... anger.html ?i a? vrea s? îl modific pentru a putea fii utilizat cu PIC16F628. Schema electric? nu este problema, ci codul în mikroC, care este f?cut pentru portul C, iar PIC16F628 are numai port A si port B. [attachment=0]schema.png[/attachment] Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 codul în mikroC, care este f?cut pentru portul C, iar PIC16F628 are numai port A si port B. Daca te uiti cu atentie in cod, o sa vezi ca face referire la PORTA, PORTC si PORTD, adica 3 porturi. Zici ca F628 are PORTA si PORTB, adica numai doua. Pai? Cum o rezolvam?Daca cele 3 porturi din proiect nu sunt folosite complet si nr total de linii este mai mic sau egal cu 16, s-ar putea sa poti utiliza numai doua porturi, dar pentru asta trebuie sa faci tu singur realocarea semnalelor.Cirip Link spre comentariu
Vizitator bboyandru Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 Mul?umesc pentru r?spunsAcum, maxim 16 instruc?iuni pentru c? este 16F, pentru c? la 16F877 sunt o gr?mad? de instruc?iuni (îmi cer scuze dac? am zis vreo prostie)?În commentul de la începutul programului scrie c? "or any PIC with at least one ADC and PWM channel" ?i 16F628 are ?i ADC ?i PWM. Link spre comentariu
DREDD Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 Cred ca faci niste confuzii:1.16F nu inseamna ca MCU are 16 instructiuni! - 16f628 cred ca are 35 in limbaj de asamblare2.16F628 nu are ADC - are PWM si 2 comparatoare Link spre comentariu
Vizitator bboyandru Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 A?a este nu are ADC...îmi cer scuze, îns? PIC16F819 are:)..dar tot nu ?tiu cum s? modific codul surs?.Mi-ar fii de mare folos un tutorial cu programarea PIC-urilor. Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Mi-ar fii de mare folos un tutorial cu programarea PIC-urilor.Vad ca ai postat in mai multe locuri. Comentariul e valabil pentru ambele.Intai, tutoriale de programarea picurilor gasesti pe site la firma producatoare, Microchip. Nu te astepta sa devii expert peste noapte.In al doilea rand, ceea ce vrei tu necesita un volum de munca destul de mare, ca sa iasa ceva functional. Eu m-as baga, dar nu moka. Vasile a pus o sectiune cu "Proiecte ptr scoala". De ce nu postati acolo cei care vreti proiecte? Ideea era ca pe forum sa apara ceva de genul "rentacoder". De exemplu, proiectul ala cu masurarea capacitatii, desi in pseudocod pare destul de simplu, ca sa-l scrii in asamblare e destul de stufos. In C poate ca e ceva mai digerabil, dar tot trebuie sa visezi structura interna a picului, ca sa poti face ceva. Oricum, sunt o gramajoara de piese in schema aia care nu inteleg ce rol au. De asemenea, de la contorizarea impulsurilor si pana la scrierea capacitatii sau nivelului pe LCD, e cale lunga. Eu am cateva proiecte care masoara si afiseaza cate ceva pe LCD si pot sa-ti spun ca ceea ce iti mananca zilele sunt conversiile.Bafta!Cirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum