alexutu Postat Martie 22, 2009 Autor Partajează Postat Martie 22, 2009 adica?ma gandesc dk pot pune hdd-urile de le am in raid, ca banuiesc ca se imbunatatesc performantele.explicati va rog. Link spre comentariu
alexutu Postat Martie 22, 2009 Autor Partajează Postat Martie 22, 2009 Poticum ,ce tre sa fac? Link spre comentariu
Vizitator bramburel Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 Sa pui mana sa inveti, ca n-o sa ti se dea mura in gura... Link spre comentariu
alexutu Postat Martie 22, 2009 Autor Partajează Postat Martie 22, 2009 Sa pui mana sa inveti, ca n-o sa ti se dea mura in gura... CE SA INVAT CA NU INTELEG NIMIC.AM INTRAT IN BIOS AM SETAT ACOLO RAID DAR NU MERGE. IMI APPARE CEVA SETARI SA FAC SI NUS. AM INTELES CA SE IMBUNATATESTE TRANSFERU DE DATE SAU CALITATAEA. AM CITIT CEVA DESPRE DAR NU ZICE NIMENI CUM ANUME PRACTIC SA FAC.AM 2 HDD SATA 2 DE 160 G. SE MERITA SA FAC RAID PT UN PC HOME. Link spre comentariu
nelu57 Postat Martie 23, 2009 Partajează Postat Martie 23, 2009 explicati-mi si mie va rog ce e cu raidu, ca habar n-am.cum adica hdd in raid?cum se face ce e si la ce ajuta?multm multP?i dac? citind de aici : http://ro.wikipedia.org/wiki/RAID nu te-ai l?murit înseamn? c?...dar las?...Pe scurt ?i mai pe în?elesul t?u: raid-ul...care este de mai multe feluri, înseamn? folosirea a dou? sau mai multe harddiskuri( de preferat identice ?i de acela?i tip ) în paralel, adic? datele sunt citite ?i scrise în acela?i timp pe toate în a?a fel încât dac?-?i '' crap? '' se arde...fizic unul nu le pierzi.Trebuie s? instalezi ceva pentru a lucra în raid... ?i de f?cut ni?te set?ri prin bios.PS.Chiar a?a de importante date ai...baze medicale, siguran?? na?ional?, NASA, FBI...alien pe care nu vrei s? le pierzi ? , încât e?ti chiar a?a de '' interesat '' ? ...sincer nu cred c? se merit? doar a?a...Baft?. :cry: Link spre comentariu
ph3e4r Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Nu fa raid. Nu iti ajunge viteza de transfer a hard-lui? Ce aplicatie folosesti de iti sta hard-ul in loc sa vedem cum putem optimiza intregul PC.Treaba cu raid-ul e cam asa simplificat:Raid 0=zero date recuperate Raid 1=mirroring Acuma ar trebui sa stii ca controlerul placii tale de baza este vai steaua lui si nu se merita sa faci raid 1 pentru ca nu iti va face sincronizarea cum trebuie, raid 0 nici nu vorbim. Link spre comentariu
Vizitator _SAM Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Pentru performanta deosebita puteti arunca un ochi si la SSD-uri sau http://www.solidgear.sg/technology/hdd-vs-sdd.php Link spre comentariu
alexutu Postat Mai 5, 2009 Autor Partajează Postat Mai 5, 2009 da, tari ssd-urile da cam scumpe in momentul de fata si nus viabile Link spre comentariu
black79b Postat Mai 13, 2009 Partajează Postat Mai 13, 2009 sau po?i apela la dual-channel, adica 2 giga v?zu?i în xp, tu ai de fapt 4 giga, dar care lucreaz? "în paralel"...Tu spui ca daca am 2 x 2 (o pereche) sau 4 x 1 (doua perechi) puse in mod dual chanel, windows vede de fapt 2 GB? Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Mai 13, 2009 Partajează Postat Mai 13, 2009 Nu confuda viteza (oferita de modul de lucru Dual-Channel) cu capacitatea memoriei. Daca instalezi 4GB de memorie si atat hardware-ul (placa de baza) cat si sistemul de operare suporta/recunoaste toata capacitatea atunci vei beneficia de toti ei 4GB. Toate sistemele de operare pe 32 de biti au aceasta limitare si nu pot recunoaste si implicit utiliza toti cei 4GB de memorie. Link spre comentariu
black79b Postat Mai 13, 2009 Partajează Postat Mai 13, 2009 Evident ca un sistem pe 32 de biti nu vede 4 GB, ci undeva pe la 3.2 GB (depinde de cate si ce componente ai si cum este alocata memoria pentru fiecare). Ma refeream strict la afirmatia citata. Eu zic ca vede 3.2 GB indiferent daca e dual channel sau single channel; sigur nu 2. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Mai 13, 2009 Partajează Postat Mai 13, 2009 Da, iti va vedea toata memoria. Dual-channel se refera doar la viteza de lucru. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 sau po?i apela la dual-channel, adica 2 giga v?zu?i în xp, tu ai de fapt 4 giga, dar care lucreaz? "în paralel"...Tu spui ca daca am 2 x 2 (o pereche) sau 4 x 1 (doua perechi) puse in mod dual chanel, windows vede de fapt 2 GB?hai s-o lu?m cu exemple:1. avem 2 module absolut identice: aceea?i capacitate, acela?i model, acela?i produc?tor.dac? le punem single channel vom aveam 2xR ram, unde R este capacitatea unui modul.2. dac? le punem dual channel, ele vor lucra în paralel, iar sistemul de operare va "vedea" un singur ram de capacitate R.3. dac? sistemul de operare e pe 32 de bi?i, apare o limit? de capacitate vizibil? a ramului în jur de 3,2 giga. deci dac? avem 2x2Giga, sunt puse single-channel, ?i SO e pe 32 de bi?i, nu avem 4 giga, ci în jur de 3,2. dac? modulele sunt absolut identice, ?i le punem în dualchannel, ?i ob?inem un spor de vitez? pe seama sc?derii capacit??ii v?zute de SO (nu e nemaipomenit de mare sporul, dar cel pu?in folosim tot ramul).dac? discut?m de module cu capacitatea pe modul mai mare de 2 giga, limitarea la capacitate va fi dat? de sistemul de operare... în asemenea caz e mai bine s? pui vista, win7 sau un linux pe 64 de bi?i, ca s? folose?ti toat? memoria.altfel ai cam cump?rat-o degeaba!!dac? sunt 4 module de 1 giga, identice, puse dualchannel, da, capacitatea v?zut? de sistemul de operare, fie el pe 32 sau 64 de bi?i o s? fie de 2 giga.avantajul e c? vei avea un spor de performan?? dat de mic?orarea timpului de acces la ram. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 Dual-channel nu afecteaza capacitatea, doar viteza te transfer, si nu, nu se dubleaza (asa cum sugereaza numele), procentul de marire a ratei de transfer este de aproximativ 5% (in cazurile bune). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum