alexutu Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 as vrea sa deschid un nou topic plecand de la faptul ca se gasesc pe piata hardiscuri cu viteze de 10000 rpm /respectiv 15000 rpm. la calculator momentan am de 7200 rpm, sata2 un western digital de 160 si un seagate slim de 160g. nu pot sa zic ca nu sunt multumit insa cred ca e loc de mai bn. la ce ma gandesc ,ma gandesc sa imi iau un hdd de vreo 36 g de viteza mare -respectiv cu un timp de acces mic, pe care sa instalez windowsu. ma gandesc ca s-ar imbunatatii viteza de reactie, dk sunt cunoscatori sau a incercat cineva as fi recunoscator pt un sfat. Link spre comentariu
danb1974 Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 Pentru acasa nu prea renteaza costul unui hdd clasa enterprise vs. cit o sa cistigi la performanta. Dar daca ai bani poti sa incerci de ex. un wd velociraptor.Daca vrei sa fuga mai stai un pic sa se mai ieftineasca ssd-urile (asta noi chiar sint rapide - vezi de ex. intel x25-m - dar costa de numa). Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 hdd-urile cu peste 10k rpm sunt în general destinate serverelor... avantajul este c? "se dau" datele cu o laten?? mult mai mic?...pentru un utilizator normal, un hdd cu asemenea vitez? nu e prea avantajos: sporul de vitez? în XP e aproape insesizabil, capacitatea mic?, ?i pre?ul e cam mare...dac? vrei s? ?i se încarce windowsul mai repede, ai alte solu?ii:1. cumperi ram cu laten?? mic?. trebuie s? verifici dac? placa de baz? suport? acele laten?e, altfel n-ai f?cut nimic. dac? ai o plac? de baz? care suport? 4-6-8 giga, ?i discut?m despre ddr2, ar fi o idee. aten?ie îns?: xp nu "vede" 4 giga de ram sau mai mult, dac? vrei s? vad? tot, treci la xp 64 bit!! altfel o s? vezi cam 3-3,5 giga din 4!!! sau po?i apela la dual-channel, adica 2 giga v?zu?i în xp, tu ai de fapt 4 giga, dar care lucreaz? "în paralel"...2. cure?i windowsul de gunoaie (intr?ri în regi?tri nefolosite, regi?trii se încarc? integral în ram, deci cu cât sunt mai mari, cu atât va boota mai lent), aplica?ii puse degeaba la startup, etc.de asemenea, verific? dac? ai suficient spa?iu liber pe C pentru swap!!! de?i swapul nu se prea mai justific?, ?i xp-ul, ?i aplica?iile îl caut? ?i îl folosesc!!!pe scurt, un hdd de sau peste 10k rpm nu se justific? decât dac? ai server!!încolo, raportul capacitate/pre? este execrabil, ?i sporul de performan?? nesemnificativ pentru un utilizator "normal"... Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 HDD-uri cu 10.000 rpm existau si in 1992, dar...de pomana si fara rost.Aveau o viteza de transfer groaznic de mica, max. 2-3 MB/s.Un HDD de 10-15krpm NOU desigur ca sta altfel, dar pt. servere, pt. PC-ul de acasa un HDD pe SATA e perfect. Plus ca alea de 10-15krpm sunt incredibil de galagioase, si disipa multa caldura. Link spre comentariu
alexutu Postat Februarie 25, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2009 INTREBARE E MAI BUN SCSI SAU SATA? Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 scsi ar fi mai rapid Link spre comentariu
Elef Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 2 hdd-uri SATA in RAID 0 ( cu hdd-urile sunt de capacitate mai mare cu atat mai bine) ar mai fi o idee. Link spre comentariu
alexutu Postat Februarie 27, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2009 cum adika raid? nu stiu Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 pai raid cu scsi ar fi si mai rapid cauta pe google ce insemna "raid matrix' Link spre comentariu
alexutu Postat Martie 16, 2009 Autor Partajează Postat Martie 16, 2009 am gasit un hdd de 36g 10000rpm scsi.ce parere aveti.merge pt a pune winu pe el? Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 18, 2009 Partajează Postat Martie 18, 2009 de ce sa nu mearga? Link spre comentariu
alexutu Postat Martie 18, 2009 Autor Partajează Postat Martie 18, 2009 explicati-mi si mie va rog ce e cu raidu, ca habar n-am.cum adica hdd in raid?cum se face ce e si la ce ajuta?multm mult Link spre comentariu
alexutu Postat Martie 21, 2009 Autor Partajează Postat Martie 21, 2009 IN SPECIFICATIILE PLACII MELE DE BAZA SCRIE LA STORAGE PE LANGA SATA SI ATA RAID 0, RAID 1 AND RAID 10 CONFIGURATION .CE INSEAMNA ASTA. CE POT FACE SAU POT FACE CEVA PT IMBUNATATIREA PERFORMANTELOR .AM 2 HDD SATA 2 DE 160G.DK STITI DESPRE CE E VORBA SI IMI DATI O IDEE VA MULTUMESC. Link spre comentariu
Vizitator bramburel Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 2 "Raptor" in raid 0... Link spre comentariu
nelu57 Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 IN SPECIFICATIILE PLACII MELE DE BAZA SCRIE LA STORAGE PE LANGA SATA SI ATA RAID 0, RAID 1 AND RAID 10 CONFIGURATION .CE INSEAMNA ASTA. CE POT FACE SAU POT FACE CEVA PT IMBUNATATIREA PERFORMANTELOR .AM 2 HDD SATA 2 DE 160G.DK STITI DESPRE CE E VORBA SI IMI DATI O IDEE VA MULTUMESC. Ai primit deja r?spuns mai sus...de ce nu cite?ti ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum