Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LAN radio

Electron

Postări Recomandate

Deoarece modulele de retea radio sunt destul de scumpe si au o raza de acoperire mica m-am gandit sa adaptez la un card de retea un transceiver cu care voi obtine (teoretic) o raza mai mare si un pret mai scazut. Functioneaza ideea???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cniky

3

• Electron

3

• djvas

1

• cirip

1

Top autori în acest subiect

Deoarece modulele de retea radio sunt destul de scumpe si au o raza de acoperire mica m-am gandit sa adaptez la un card de retea un transceiver cu care voi obtine (teoretic) o raza mai mare si un pret mai scazut. Functioneaza ideea???

NU :wink:
Link spre comentariu

Pai ... ar fi mai multe motive 1. Timpu de comutare emisie receptie2. Ce tranceiver vrei sa folosesti ? Daca vrei ceva de firma apare problema : latimea de banda a filtrului de frecventa intermediara3. Cum faci conversia din UTP ca sa bagi in tranceiver ?Ma insel ?Poate mai completea cniky si eventual ma corecteaza

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Teroetic e posibil, moduland cumva semnalele de la iesire . Problema numarul 1 la placile ethenet este detectia coliziunilor, mai greu de "implementat" radio... :d;Exista transcievere care au interfata seriala si ating rate maricele...Alta varianta tot punct la punct e via infrared

Link spre comentariu
Vizitator Jaxx

pai asta era solutia de care vroia sa fuga :DNormal ca este cea mai buna, dar e si cea mai scumpa...access point "serios" poate fi un USR sau un 3com. La 54Mb/sec e pe la 100$ bucata. La 100Mb/sec, Dumnezeu cu mila...sunt ultima tehnologie...si in general asta costa.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator mark

Eu am incercat sa leg un modem la un modul radio dintr-un telefon cordless panasonic(aprox 900Mh) controlat de un PIC , eventual sa fac in PIC modemul si legat la portul serial. Teoretic e posibil dar practic...Oricum viteza de transfer ar fi fost mica 56 Kb/s cel mult. Singurul lucru bun ar fi fost pretul foarte mic: 2 buc modem PCI SH,un tel Panasonic dezafectat, 2 buc PIC, 2antene UHF si cablu coaxial

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări