Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC24FJ64GA002

radhoo

Postări Recomandate

Salut,Sunt nou in acest domeniu, asa ca aveti mila :bataie Am un PIC24FJ64GA002 si mai multe intrebari:1) cum il programez, are cineva schema unui programator TESTAT?2) ce compilator folosesc (preferabil pt cod C)?3) cum il folosesc pentru un mic robot, ma intereseaza: - date intrare: de la senzor PING (cu 3 pini), senzor temperatura DS, senzor PIR (3 pini) - iesire : comanda mai multor tranzistoare, care vor comanda motorase As avea nevoie de o schema, care eventual sa se poata extinde pentru noi optiuni.Aceste detalii ma intereseaza vis-a-vis de un robot la care lucrez, care initial era comandat de PC, acum vreau sa reduc dimensiunile si consumul de energie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radhoo

3

• sofian

1

• bld

1

Top autori în acest subiect

mersi de raspuns.sa inteleg ca e destul sa consult datasheetul, si sa alimentez corespunzator chipul, iar apoi pot conecta senzorii la oricare din pinii I/O?cum procedez cu cristalul de cuartz si care e rolul lui?placa mica de pe robot e o placa mini-itx, a mea a venit cu un celeron la 1.3GHz. A costat pe undeva pe la 60$, am luat-o de pe ebay.Consuma prea mult si vreau sa trec pe microchipuri.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

sa inteleg ca e destul sa consult datasheetul, si sa alimentez corespunzator chipul, iar apoi pot conecta senzorii la oricare din pinii I/O?

Da, asa sa intelegi. Doar o singura observatie as avea: sa ai grija de curentul ce iese/intra in pinul IO sa nu depaseasca 18mA. Daca ai "presimitirea" (adica estimezi/calculezi) ca depaseste, bagi o rezistenta.

cum procedez cu cristalul de cuartz si care e rolul lui?

Rolul cristalului de cuartz e ca sa alcatuiasca un oscilator care sa genereze semnalul de clock pentru PIC. Cu cristalul de cuartz procedezi asa: poti nu-l mai pui deloc :da Acel PIC are oscilator intern (ai sa vezi in datasheet ce valori) asa ca poti cu succes sa nu-i mai pui nici un cristal de cuartz.
Link spre comentariu

mersi de raspunsuri.de cand am postat cele de mai sus am facut progrese cu AVR-urile de la atmel. M-am lamurit si cu cristalul, folosesc un atmega8 cu un cristal de 16MHz si am setat fuse-urile pt a trece pe oscilator extern.cred ca o vreme voi lucra cu AVR-uri. Tocmai am primit un atmega128, o piesa destul de capabila.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări