radhoo Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 Salut,Sunt nou in acest domeniu, asa ca aveti mila Am un PIC24FJ64GA002 si mai multe intrebari:1) cum il programez, are cineva schema unui programator TESTAT?2) ce compilator folosesc (preferabil pt cod C)?3) cum il folosesc pentru un mic robot, ma intereseaza: - date intrare: de la senzor PING (cu 3 pini), senzor temperatura DS, senzor PIR (3 pini) - iesire : comanda mai multor tranzistoare, care vor comanda motorase As avea nevoie de o schema, care eventual sa se poata extinde pentru noi optiuni.Aceste detalii ma intereseaza vis-a-vis de un robot la care lucrez, care initial era comandat de PC, acum vreau sa reduc dimensiunile si consumul de energie. Link spre comentariu
sofian Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 1.programator icd2 sau pickit2 ptr icd2 schema si soft gasesti aici http://www.pickit.ro/product_info.php?p ... 8ca8b08adc 2.ptr compilatoare sunt mai multe mikroC,CCS,HTSOFT,C18 3.legi direct senzorii la PIC poti sa-mi zici si mie cit costa placa aia mica de PC de pe robot ? Link spre comentariu
radhoo Postat Februarie 4, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2009 mersi de raspuns.sa inteleg ca e destul sa consult datasheetul, si sa alimentez corespunzator chipul, iar apoi pot conecta senzorii la oricare din pinii I/O?cum procedez cu cristalul de cuartz si care e rolul lui?placa mica de pe robot e o placa mini-itx, a mea a venit cu un celeron la 1.3GHz. A costat pe undeva pe la 60$, am luat-o de pe ebay.Consuma prea mult si vreau sa trec pe microchipuri. Link spre comentariu
Vizitator xebbmw Postat Martie 11, 2009 Partajează Postat Martie 11, 2009 1. programator USBurn programmer BR Link spre comentariu
bld Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 sa inteleg ca e destul sa consult datasheetul, si sa alimentez corespunzator chipul, iar apoi pot conecta senzorii la oricare din pinii I/O?Da, asa sa intelegi. Doar o singura observatie as avea: sa ai grija de curentul ce iese/intra in pinul IO sa nu depaseasca 18mA. Daca ai "presimitirea" (adica estimezi/calculezi) ca depaseste, bagi o rezistenta.cum procedez cu cristalul de cuartz si care e rolul lui?Rolul cristalului de cuartz e ca sa alcatuiasca un oscilator care sa genereze semnalul de clock pentru PIC. Cu cristalul de cuartz procedezi asa: poti nu-l mai pui deloc Acel PIC are oscilator intern (ai sa vezi in datasheet ce valori) asa ca poti cu succes sa nu-i mai pui nici un cristal de cuartz. Link spre comentariu
radhoo Postat Martie 13, 2009 Autor Partajează Postat Martie 13, 2009 mersi de raspunsuri.de cand am postat cele de mai sus am facut progrese cu AVR-urile de la atmel. M-am lamurit si cu cristalul, folosesc un atmega8 cu un cristal de 16MHz si am setat fuse-urile pt a trece pe oscilator extern.cred ca o vreme voi lucra cu AVR-uri. Tocmai am primit un atmega128, o piesa destul de capabila. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum