Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare transmisiune seriala

ALEKS

Postări Recomandate

Am si eu o o problema care-mi mananca nervii!

Am un tub electrofluorescent cu datasheet-ul din atasament. Unde gresesc cand vreau sa trimit o comanda pe pinul de transmisie seriala ?

PORTB.7 :=  1; // mentin linia seriala HIGHdelay_ms(500);    PORTB.7 := 0; // bitul de startPORTB.7 := 0; // bit 0PORTB.7 := 0; // bit 1PORTB.7 := 0; // bit 2PORTB.7 := 1; // bit 3PORTB.7 := 0; // bit 4PORTB.7 := 1; // bit 5PORTB.7 := 0; // bit 6PORTB.7 := 1; // bit 7   PORTB.7 := 1; // bitul de stopdelay_us(100);

Aici am trimis comanda "15h" care din datasheet ar corespunde "5x7 Block Cursor ON".

Bun, problema e ca tubul nu vrea sa faca nimic. Nu accepta nici o comanda, orice i-as da. Unde gresesc in programarea seriala a tubului ? Transmisia e fara paritate. Am pus jumperul pentru "No Parity".

Ca sa va scap de sapat prin datasheet, e la pagina 18 tratata transmisia pe singurul pin serial disponibil.

Multumesc,

ALEKS

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

2

• Badman

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

• Administratori

Nu stiu sa iti raspund, eu sunt ala care stie doar sa critice

Totusi nu puteai pune link spre datashet ? nu cred ca era necesar sa il atasezi.

http://www.farnell.com/datasheets/62034.pdf

Editare ulterioara

Vezi ca noritake are un soft cu care poti sa comanzi afisoarele de la ei cele care au serial, nu stiu adresa de unde poti lua softul dar cauti...

Link spre comentariu

Multumesc tuturor,

Am sa sterg datasheet-ul fiindca si-a indeplinit scopul. M-a ajutat sofian cu timpii ce trebuiau intercalati la transmisiunea seriala asincrona.

Daca mai apar probleme referitoare la aceasta rutina, am sa intreb aici!

Multumesc,

ALEKS

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări