Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

G.P.S. pentru cadastru

Mosu Tuti

Postări Recomandate

Buna seara. Am postat la aceasta sectiune ptr. ca sunt incepator in domeniu.Cine imi poate descrie sau poate indica ceva despre GPS - urile folosite de cadastristi ptr. masurarea longitudinii si latitudinii unui punct geografic. Nu am vazut niciodata dar am auzit ca au precizie de aproximativ 1,5 m. Multumesc. Mosu Tuti.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mosu Tuti

3

• bamseflorin

2

• kappy

1

• ratza

1

Top autori în acest subiect

Nu am vazut niciodata dar am auzit ca au precizie de aproximativ 1,5 m.

Bun? seara. Nu ?tiu s? v? spun exact detalii, dar precizia nu este de 1,5 metri, ci centimetri.
Link spre comentariu

Nu am vazut niciodata dar am auzit ca au precizie de aproximativ 1,5 m.

Bun? seara. Nu ?tiu s? v? spun exact detalii, dar precizia nu este de 1,5 metri, ci centimetri.
eu cred ca este un pic mai precis... :da ...asta in cazul in care vorbim despre acelasi lucru...
Link spre comentariu

Buna ziua. MULTUMESC MULT ! Informatiile sunt coplesitoare, dar, asi mai avea nevoie de ceva povesti. Am auzit si eu ca pe undeva exista, dar nu am vazut niciodata. Mai astept, ca poate exista cineva care a vazut sau a lucret cu asa ceva. Da, s-ar putea ca precizia sa fie mai buna de 1 cm. Nu stiu. Asi vrea sa stiu mai multe lucruri. Astept inca informatii. inca o data MULTUMESC. Mosu Tuti.

Link spre comentariu

asemenea precizii centimetrice sau sub centimetrice se obtin doar la masuratori statice conteaza foarte mult si configuratia retelei unde se fac masuratorile ,numarul de sateliti observati,timpul de stationare si multe altelela masuratorile RTK (real time kinematic) e alta discutie momentan sunt la munca si nu pot detalia mai mult daca vreti caut teoria de la facultate despre masuratorile gps (UTCB-fac de Geodezie)

Link spre comentariu

Salut. Multumesc. Pe mine ma multumea si 1m. precizie. Te rog trimite-mi documentatia si spune-mi daca intradevar se foloseste sau sunt numai proiecte. Multumesc. Mosu Tuti.

Link spre comentariu

In primul rand vin cu o intrebare La ce vreti sa le folositi ??Daca nu sunt aplicatii topografice nu prea se justifica investitia ,preturile fiind destul de ridicate (de exemplu 2 receptoare de la firma TOPCON dubla frecventa cu suport RTK radio si cu controler sunt undeva pe la 30.000 euro ,iar unele mai modice simpla frecventa de la firma SOKKIA sunt 8.000 euro 3 receptoare dar nu ai foarte multe optiuni )De folosit se foloseste zilnic mai ales ca acu ANCPI-ul a pus la punct un sistem numit Rompos Mai exista si GPS-uri topografice "de mana"Au precizia undeva la metru Teoria inca nu am apucat sa o caut , o sa incerc zilele astea Daca mai aveti intrebari va stau la dispozitie cu cea mai mare placere

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări