ALEKS Postat Februarie 3, 2009 Partajează Postat Februarie 3, 2009 Va place ce-i aici in filmulet ? M-am gandit la o posibila schema pe care am implementat-o in 2 timpi si 3 miscari cu sarme. Si functioneaza. Pentru a demonstra functionarea, am facut si un mic film dar e in format ".3gp" bagat intr-o arhiva ".zip". Dezarhivati si se vede cu MPlayer. Iaca schema: Am facut doar 2 celule in schema ca e plictisitor sa desenezi toate cele 48 celule (pentru a respecta matricea de forma 8 x 6 din film). Cu mentiunea speciala ca elementul fotosensibil e o fotodioda, nu un LED. N-am gasit in EAGLE ceva fotodioda care sa semene la layout a LED. Acum ramane problema de unde gasim cele 192 LED-uri care sa lumineze la fel ? Ca vad ca e matrice 16 x 12 in film. ALEKS Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 3, 2009 Partajează Postat Februarie 3, 2009 daca curentul e la fel si dledurile sunt din acelasi lot,n-ai probleme asta ce am aflat din teste la rcara mica+teoriepractic,in curand Link spre comentariu
nicul Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 din pacate nu e chiar asa. acelasi lot inseamna pe eticheta fabricantului acelasi bin, insa pe aceeasi eticheta e trecut si parametrul Vf care este un interval (destul strans e adevarat, dar totusi un interval).totul depinde de aplicatia, daca ledurile sunt aprinse tot timpul le imperechezi inainte, daca se sting sau clipocesc nu prea mai conteaza. Link spre comentariu
Hubrus Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 Eu acum invat electronica, deci sa nu va socheze urmatoarea mea intrebare ....Ce rol are condensatorul acela de 100u ? Link spre comentariu
cosmin_h Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Si ceva mai mare Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 @ALEKS: nu ai putea folosi direct fototranzistori pe care sa ii integrezi in schema si sa ii montezi pe placa cu ledurile, intre leduri? (montati ceva mai sus decat ledurile, astfel ca lumina lor sa nu ii influenteze) Later edit: cateva coduri de fototranzistori ar fi urlatoarele (furate din catalogul comet, odata protejat la copiere but...not anymore): L-53P3BT 5mm 940nm PHOTOTRANSISTOR L-932P3BT 3mm 940 nm PHOTOTRANSISTOR L-932P3C 3mm 940 nm PHOTOTRANSISTORS L-610MP4BT/BD 5x5mm 940nm NPN PHOTOTRANSISTOR KP-2012P3C 2.0x1.2mm (0805) 940nm 2.6-3.6mW phototr RPT34PB3F ROHM 3mm 800nm 32V 30mA Phototr.(compl SIR34ST3F) SIR34ST3F ROHM 3mm 950nm 8mW IR LED (compl. RPT34PB3F) Link spre comentariu
ALEKS Postat Februarie 22, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2009 Ba da, Blind, merge direct cu fototranzistor in locul grupului R4, Q2, LED5 (care este o fotodioda) de exemplu si atunci schema iese mult mai mica. Aranjamentul este urmatorul: in centrul unui patrat delimitat de cele 4 LED-uri sta fototranzistorul care nu e sensibil la radiatia electromagnetica in spectrul vizibil al culorii albastre (aici trebuie studiat, fotodiode stiu sigur ca exista). Astfel schema s-ar simplifica enorm iar piesele pentru o singura celula ar suma: fototranzistor urmat de reteaua de intarziere RC si tranzistorul driver + LED-urile si rezistentele de limitare a curentului prin ele. Ar fi interesant de facut experimentul acesta cu un fototranzistor sa vedem cum merge. Momentan eu nu am timp de acest proiect cu toate ca ideile sunt functionale si testate. ALEKS Link spre comentariu
aygun Postat Mai 7, 2009 Partajează Postat Mai 7, 2009 Mai baieti , a gasit careva schema pe care o folosesc astia la evilmadscientist ?Este cu LM324 ceva c-uri de 220nF , si inca cateva. Daca ne punem mintea cativa de aici sa scoatem schema de pe un cablaj de al lor ? Se baga careva ?Eu pun pozele la rezolutie mare si incercam sa ne dam seama.Se baga careva ? Link spre comentariu
ALEKS Postat Mai 11, 2009 Autor Partajează Postat Mai 11, 2009 Da cred ca ne putem da seama doar din poze daca spui ca e cu LM324 (quad-operational). Cu siguranta se foloseste cate un operational din cele 4 pentru cate un grup de LED-uri. Pe intrarea inversoare se aplica filtrul RC si intrarea neinversoare e la masa.Dar sa vedem pozele.Momentan am abandonat proiectul fiindca nu dispun de timpul necesar. Dar de functionat, functioneaza sigur cu ce schema am propus eu. Problema e s-o simplificam cat mai mult. In schema mea am incercat cu fototranzistor in locul fotodiodei si retelei de polarizare. Merge bine dar tot cimitir de piese iese in final.ALEKS Link spre comentariu
NumLock Postat Iulie 29, 2009 Partajează Postat Iulie 29, 2009 Salut, M-am gandit la 2 circuite dar nu stiu care ar putea fi schemele pentru fiecare- > http://i25.tinypic.com/11maom9.jpg Pentru primul m-am gandit eu, dar cum sigur nu e bine, poate ma ajuta cineva http://i32.tinypic.com/2hyyrdv.jpg (Ce am intrebat nu are legatura cu proiectul de mai sus) Link spre comentariu
NumLock Postat Iulie 29, 2009 Partajează Postat Iulie 29, 2009 Deci, sunt bune schemele pe care le-am facut? 1. http://i30.tinypic.com/65qzit.jpg 2. http://i32.tinypic.com/szalvr.jpg Link spre comentariu
vio2007 Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 La prima schema trebuie si un rezistor serie intre fotoelement si baza fiecarui tranzistor ca sa nu depasesti curentul de baza !Se poate folosi si unul comun ca in schema .Valoarea R com este in functie de fotoelementul folosit si tensiunea de alimentare .La schema cu astabil aprinderea ledurilor se va face cit timp elementul foto este comandat si T1 conduce . Link spre comentariu
MariusTehnik Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 pana la urma care ar fii schema finala? chear sunt interesat de un asemenea proiect . Link spre comentariu
Vizitator rcosmin Postat Octombrie 18, 2009 Partajează Postat Octombrie 18, 2009 pana la urma la cat se alimenteaza?ma refer la un circuit si vb de prima schema Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 in acea filmare (daca te uiti atent) ai sa vezi o baterie de 9v cred ca e folosite pentru alimentarea montajuluiApropo ai facut montajul ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum