Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum masori puterea la un amplif

csl1131

Postări Recomandate

puterea aia depinde si cu cat alimentezi...la 12V cam asa obtii puterea...cauza scaderi tensiunii aia cred ca e...poti sa remediezi ori cu un traf mare ori cu un filtraj mai gras(condensatoarele la 16V is f ieftine...deci poti incerca asta fara prea multe cheltuieli)poti incerca la 90Hz acolo cursa o sa fie mai redusa...Sau faci rost de rezistente de putere...vezi sa obtii aprox 4ohmi si le pui pe amplif..apoi inseriezi cu boxa o rezistenta de 100ohmi si o legi si pe ea in || cu rezistentele de sarcina ca sa asculti cand incepe sa sune urat dar fara sa o stresezi cu puteri mari la f. joase

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

8

• Murcielad

5

• Sharky

5

• cos22tm

3

Top autori în acest subiect

poti incerca la 90Hz acolo cursa o sa fie mai redusa...Sau faci rost de rezistente de putere...vezi sa obtii aprox 4ohmi si le pui pe amplif..apoi inseriezi cu boxa o rezistenta de 100ohmi si o legi si pe ea in || cu rezistentele de sarcina ca sa asculti cand incepe sa sune urat dar fara sa o stresezi cu puteri mari la f. joase

pai nu prea merge sa masori puterea pe dif direct..trebuie ceva care are o anumita rezistenta..fixa..nu varilabile in functie de frecventa...deci o rezistenta...si poti sa pui si o boxa, inseriata cu un resistor de vreo 100 ohmi..ca sa auzi cand face urat..
Link spre comentariu

un lucru e clar amp e de kk iar trafu tot asa , am alimentat de la o bat de masina 55A si s-a mai imbunatatit sunetul in sensul ca distorsiunile au inceput sa-si faca de cap pe la U=8,3V adica P=17,2W/ch in 4ohmsi am masurat si la F=100Hz si F=16KHZeu cred ca e reala masuratoarea pt ca am mai masurat un amp "de firma" care avea puterea specificata de 50W/ch in 8 ohm si la masurarea tensiuni ce intra in dif =20.1V adica P=50,5W/ch ohm

Link spre comentariu

avea ridicator de tensiune...dar ampliful tau nu are asa ceva...de aia incepe sa distorsioneze asa devreme...daca vrei ceva mai mult incearca o schema cu dublor de tensiune pe baza de condensatori, sau o sursa in comutatie(aici o sa ai mult de lucru)

Link spre comentariu
Vizitator dj_cristi

eu cred ca e reala masuratoarea pt ca am mai masurat un amp "de firma" care avea puterea specificata de 50W/ch in 8 ohm si la masurarea tensiuni ce intra in dif =20.1V adica P=50,5W/ch ohm

puterea se masoara pe o sarcina rezistiva (rezistenta) nu pe una inductiva (difuzor)
Link spre comentariu

cu sursa in comutatie nu...face urat :lol: am incercat cu o sursa ATX 400W brand si cu tot cu filtraje :baraieoricum ampu asta il folosesc pt sateliti de surround intr-un 5.1 dar vreau sa-mi fac alt amp si tre sa stiu care e problema ?! pe viitor sa fiu mai atent cand imi aleg traful si puterea

Link spre comentariu

eu am folosit sursa in comutatie si nu auzeai nimci in boxe..inafara de fasaitul ala...s-ar putea sa si fost alta problema...am folosit sursa in comutatie si in masina..pt un amplif..dar nu cred ca o sa mai fac prea curand alta avand in vedere cat timp am pierdut cu ea...

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
Vizitator TheOne

super fain simulator ! se poate folosi si ca sa estimezi puterea disipata pentru alte circuite sau sa vezi cam ce radiatoare iti trebuie pt amplif ! pacat ca nu au si alte firme asa ceva .... :(

Link spre comentariu

Metoda de a se masura puterea unui amplificator este urmatoarea:UN generator de semnal de sinus cu amplitudinea 1V si frecventa 1 Khz , un osciloscop, amplificatorul se pune pe o sarcina de 4 ohmi sau 8 ohmi (rezistenta din aia mare de laborator)...si se da semnal in amplif din generator se masoara amplitudinea (tensiunea) pe sarcina cu osciloscopul la limita la care incepe sa se schimbe forma de unda a sinusului, acolo e "clippingu"... si se face Puterea = (U*U)/Rsarcina...Asta e metoda siintifica nu e metoda babeasca

Link spre comentariu

As completa faptul ca daca U -din (U*U)- este tensiunea la care clipingul ciupeste din sinusoida, atunci pentru calculul puterii se mai imparte la doi. Formula puterii in conditiile de mai sus devine: P=(U*U)/(2*Rsarcina) :)Cirip

Link spre comentariu

Mai eu nu inteleg ce rost au atatea complicatii pentru masurarea puterii. P=U*U/R este o metoda buna, dar daca masori puterea la un amplif de 400-500W, nu stiu de unde faci rost de o rezistenta de putere asa mare. Cred ca o rezistenta din aia te costa mai mult ca ampliful :finga: Poi din moment ce stii randamentul amplifului, de exemplu IPA400 care are un randament de aprox 65%, poti sa-ti dai seama cat scoate in functie de cat consuma. Asa aproximativ :rolleyes: Daca suge din transformator 600W stii ca scoate in jur de 400W(600*0,65), daca dai volumul mai mic si suge numai 250 stii ca scoate in jur de 150W(250*0,65). Nu??Eu zic ca poti sa masori cu o precizie de +/-30W (mai mult decat suficienta :smt003 ). Si nu ai nevoie de scule speciale. Masori direct pe alternativ. Stii tensiunea de alimentare si mai inseriezi un ampermetru de alternativ. P=U*I

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări