Vizitator raddumocanu Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 Ma puteti ajuta? nu am osciloscop petru a putea vedea frecventa . si ce se intampla daca frecventa pwm depaseste frecventa trafului? Link spre comentariu
schukaru Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Ma puteti ajuta? nu am osciloscop petru a putea vedea frecventa . si ce se intampla daca frecventa pwm depaseste frecventa trafului?pocnesc mosurile saturatie Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Ma puteti ajuta? nu am osciloscop petru a putea vedea frecventa . si ce se intampla daca frecventa pwm depaseste frecventa trafului?te poti uita in datasheetul integratului si vezi ca ai o formula de calcul a frecventei......in functie de ce componente ai montate la pinii corespunzatori ai integratului,calculezi frecventa... Link spre comentariu
CATA2003 Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Ma puteti ajuta? nu am osciloscop petru a putea vedea frecventa . si ce se intampla daca frecventa pwm depaseste frecventa trafului?pocnesc mosurile saturatieNu se satureaza nimic , se incalzeste traful mai tare , saturatia apare in cazul unu camp magnetic inductor mai puternic , feritele ajung pana la 0.2t astea mai normale... o sa pierzi eficienta si in final se incalzeste foarte tare , cel mai ie e sal schimbi , sau schimba frecventa la ic. Link spre comentariu
schukaru Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Nu se satureaza nimic , se incalzeste traful mai tare , saturatia apare in cazul unu camp magnetic inductor mai puternic , feritele ajung pana la 0.2t astea mai normale... o sa pierzi eficienta si in final se incalzeste foarte tare , cel mai ie e sal schimbi , sau schimba frecventa la ic. iti propun un test: ia o ferita de la filtrul de iesire/sursa pc/ fa un traf din ea si imi spui ce se intampla Link spre comentariu
CATA2003 Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Nu se satureaza nimic , se incalzeste traful mai tare , saturatia apare in cazul unu camp magnetic inductor mai puternic , feritele ajung pana la 0.2t astea mai normale... o sa pierzi eficienta si in final se incalzeste foarte tare , cel mai ie e sal schimbi , sau schimba frecventa la ic. iti propun un test: ia o ferita de la filtrul dai e iesire/sursa pc/ fa un traf din ea si imi spui ce se intampla ) Pai tu spart vreodata o "ferita dinaia" sa vezi din ce e facuta , e din fier nici macar tole nu are , pur si simplu un inel de fier , daca ar fi dupa mine nici 50hz nu i-as da, se folosest dupa redresare , are rol de filtrare nu de transformare , daca o folosesti pe post de transformator e jale , cred ca crapa si traseele ce duc la tranzistori.... gandestete ce curenti turbionari se induc in fierul ala , mai ales la 40-50khz la ce folositi voi..... pune si tu traful din sursa smps nu filtrul, deci ia pila si rade vopseaua aia galbena si baina de pe torul ala din fier Link spre comentariu
fta Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 http://schmidt-walter.eit.h-da.de/smps_ ... .html#smps. O adresa utila pt calculul unei surse SMPS. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 http://schmidt-walter.eit.h-da.de/smps_e/smps_e.html#smps. O adresa utila pt calculul unei surse SMPS. e o prostie , dupa ce iasa la dimensionarea trfului din calculele lu aia ....mai bine folosesc traf de tole si nu mai fac smps .....dupa ei la 1kw full bridge 80khz , v in de 330v i gol si 320 in sarcina(greu de obtinut ....) as avea nevoie de un miez e 65 32 27 ..... unde frate , e risipa de miez , si un etd 44 merge cu brio la 1 kw Link spre comentariu
kinderu56 Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 am si eu o intrebare pot folosi un TL 494 in loc de TL 495 in Datasheet se pare ca sunt la fel Link spre comentariu
moro Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 si un etd 44 merge cu brio la 1 kwCe inseamna brio pentru tine?De curiozitate, fa un test cu un miez pentru 1kw la 50khz si la 100khz sa vezi diferenta , mai discutam apoi cat de brio merge acel miez.gandestete ce curenti turbionari se induc in fierul ala ,asta a fost tare ) Link spre comentariu
kinderu56 Postat Aprilie 19, 2010 Partajează Postat Aprilie 19, 2010 am si eu o intrebare pot folosi un TL 494 in loc de TL 495 in Datasheet se pare ca sunt la felechivalent pentru TL495 Link spre comentariu
figher_ionut Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Salutare tuturor!!!As dori si eu o schema pentru un smps cu Tl494 care sa scoata o tensiune simetrica de +-40V.Doresc sa o folosesc pt alimentarea unui amplificator de 300w.Stii ca internetu e plin de scheme dar as fi bucuros daca imi dati o scmena care a mai fost realizata de voi si stiti ca e ok. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum