Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

invertor

Vizitator Adyta

Postări Recomandate

Vizitator Adyta

Salut tuturor. Sunt nou pe forum, si incepator in ale electronici. De aceea va rog sa ma ajutati sa construesc un invertor SMPS. Am citit mai multe articole despre tipul asta de surse, dar dat fiind lipsa cunostintelor nu stiu sa calculez transformatorul pe miez de ferita, si nici sensul in care trebuiesc bobinate infasurarile. Va rog sa ma ajutati cu calculul trafului si bineinteles sa imi spuneti daca este destul de mare sectiunea miezului pt obtinerea unei puteri de 100W si a tensiuni pe iesire de 2X25V, montajul fiind alimentat de la un acumulator auto. Schema pt care am optat este in imaginea de mai jos. Transformatorul este recuperat dintr-o surta de calculator AT. Va multumesc tuturor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mindware

1

• aleU

1

mai bine o faci direct pe comp,eventual folosesti EAGLE(asta e free)sau electronics workbench sau ce iti cade prin mana....nu recomand Paint :rade: ,decat daca esti cu adevarat talentat...Spor la rebobinat,iar daca il desfaci ..mai intai il fierbi,ptr ca dupaia plangi dupa el.... :limb: numai bine :bere: :salute:

Link spre comentariu
Vizitator Adyta

Salut. Am rafacut schema cu eagle, si va rog sa imi spuneti daca schema este functionala, si daca doriti sa ma ajutati si pe mine cu calculul transformatorului. Transformatorul pe care vreau sa il folosesc este cel de mai sus, si are sectiunea de 1cm patrat. O zi buna tuturor.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator dinualx

Salutare, sunt un incepator si am si eu un proiect de facut, despre Diagnoza si sisteme expert, mai exact despre defectele care apar in cazul invertoarelor, cauzele si simptomele, iar rugamintea mea daca poate sa ma ajute cineva sa ma indrume.Ma intereseaza momentan simptome, cauze si defecte in functionarea invertoarelor.Va multumesc mult daca aveti ceva la indemana mi ar fi de foarte mare ajutor.O zi buna in continuare!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări