Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

40 de ani... Institutul de tehnica de calcul Timisoara

feri.visky

Postări Recomandate

... ce vremuri... chiar daca se pare ca sunt mai tanar decat multi din cei care au postat pe aici, ma incearca de multe ori o senzatie de admiratie pentru cei care in ciuda multor dificultati au reusit sa creeze astfel de masini. atat pentru uz personal cat si pentru uz "industrial", sa ii zic asa.am niste amintiri vagi din copilarie cu institute de cercetare infloritoare (la vremea aceea), holuri mirosind a tigara, camera "secreta" a cub-z-ului in care se intampla magia, cu placi de achizitie/actionari facute "pe genunchi", programe de calcul scrise in BASIC pe hc-uri, Robotron-ul intepand isteric metri de hartie (bine, de fapt banda :))si stau si ma intreb unde/cum/de ce au disparut acele vremuri/oameni. ma refer aici la faptul ca nu am vazut vreo carte scrisa de cineva care a contribuit la proiectarea vreunui calculator romanesc (gen "The Soul of a New Machine")... poate gresesc?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 101
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• feri.visky

22

• dragos_tl

16

• ctepeo

7

• bansaraba

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

...din pacate nu am gresit nici prima data... si nici in cazul volumului doi nu am o parere foarte buna... In cazul de fata (vol. 3)lucrarea "sare" peste episodul din Timisoara (!), deasemenea nu prezinta mai nimic (poze, date tehnice) despre calculatoare produse in tara (TM, CJ, BV...)...Am peste 12 calculatoare in colectie fabricate in Romania!!!Intr-o alta ordine de idei, parerile sunt pur si simplu pareri... acestea nu pot fi corecte sau gresite... sunt doar subiective...

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Mihai Ionescu

felicitari RoGeorge! de 10x felicitari! 

topicul asta imi aduce aminte de prae si amic, care au fost primele calculatoare cu care a fost dotat palatul pionierilor din bucuresti. pe acestea am invatat programare...

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator CoBra_BV

Am o informatie si o intrebare:

O parte semnificativa din istoria mea e legata de CoBra. Am construit doua pe vremea respectiva ('92-'94). Si recent (2009) m-am apucat sa documentez tot proiectul si sa asamblez iar CoBre. Am pus toata documentatia pe un site. Daca e vreun interesat (de informatie, nu de achizitie), e cobrasov.com.

In alta ordine de idei, daca sint absolventi ai Facultatii de Electronica Timisoara pe-aici, il cunoaste cineva pe Emil Treuer? A fost acolo prin '89-'90, era cam aproape de absolvire atunci.

Link spre comentariu
Vizitator CoBra_BV

Da, acum mi-aduc aminte, el este, se ocupa si de revista RET. Stiu sigur ca era asistent de laborator in paralel cu activitatea de student si cu asta cu revista. Dar nu-l cunoaste nimeni, nu?

Link spre comentariu

Ultimul magazin RET,care este(era) pe strada ION GHICA.Incercati sa dati un telefon la numarul din poza poate aveti sansa sa raspunda cineva care are mai multe date despre el.(poze obtinute cu google maps)

post-202543-0-95124600-1453365876_thumb.jpg

post-202543-0-83055900-1453365903_thumb.png

Link spre comentariu

Cum si eu am termitat la IP Traian Vuia din Timisoara ma intereseaza si aspectul "vintage" al evenimentelor de pe acolo...Dintre tarile foste comuniste, la vremea respectiva, Romania avea rezultate notabile. A reusit sa cloneze Sinclair ZX Spectrum in cele mai multe variante...TIM-S la Timisoara,Cobra la BrasovPrae la ClujHC85, HC90, CIP la BucurestiApoi aMIC, HC2000 etc. din cate cunosc...Daca aveti si alte tipuri postati, impreuna cu o amintire, o intamplare sau o realizare in topic... si poze bineinteles!

Buna seara,

Va rog nu uitati si varianta de Spectrum clonata de Electromagnetica Bucuresti. Era introdus intr-o carcasa albastra.

Sper sa mai gasesc cartea tehnica de la varianta CIP produsa  de intreprinderea Electronica din Pipera. Sper sa intereseze pe cineva.

Cu stima

Editat de AFCtin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări