ovydiub Postat Februarie 1, 2009 Partajează Postat Februarie 1, 2009 Buna, cine-mi poate explica pasii/setari pe care trebuie sa-i urmez sa obtin folosind Mplab si Picc-lite din text scris in C sa obtin hex. Folosesc un PIC16F876. Trebuie sa utilizez librarii sau ce mai trebuie sa folosesc la compilare. Un exemplu de text:#include #define LED RB3#define BUTON RB2void main(void) { TRISB=0b00000100; //RB3 iesire , RB2 intrare for(;;) //executia programului se repeta in continuu { if(BUTON==0) //daca butonul e apasat LED=0; //aprinde ledul else //altfel LED=1; //ledul sta stins }} Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 1, 2009 Partajează Postat Februarie 1, 2009 Ai in linkul de mai jos pasii pe care trebuie sa ii urmezi ca sa integrezi PICC-lite in MPLAB. http://www.htsoft.com/support/faqs.php#faq60 Link spre comentariu
ovydiub Postat Februarie 2, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2009 Am facut asta si cand am dat BILD ALL imi zice : Clean: Deleting intermediary and output files.Clean: Done.Executing: "C:\PICCLITE\BIN\PICL.EXE" -C -E"EXP01.cce" "EXP01.C" -O"EXP01.obj" -Zg9 -O -ASMLIST -Q -MPLAB -16F876AError[000] : Unknown flag -16F876AHalting build on first failure as requested.BUILD FAILED: Sun Feb 01 21:08:18 2009 Link spre comentariu
ovydiub Postat Februarie 2, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2009 Buna, problema-i ca picclite-u pe care-l am eu nu are in librarie si PIC16F876De unde as putea sa iau unu care-l are si pe acest pic? Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 2, 2009 Partajează Postat Februarie 2, 2009 Buna, problema-i ca picclite-u pe care-l am eu nu are in librarie si PIC16F876. De unde as putea sa iau unu care-l are si pe acest pic?Da, cred ca asta e problema. Tu incerci sa incluzi pic.h, care nu cred ca exista. Uita-te in subdirectorul cu inluduri si vezi ce ai acolo. Trebuie sa pui unul din numele fisierelor existente acolo.Pe de alta parte, fisierul header ptr 16F876A poti sa ti-l faci singur. Deschide unul din fisierele deja existente cu Notepadul, salveaza-l ca 16F876A.h , apoi modifica-l ca sa reflecte structura lui 876A. Nu e nici o filozofie. Sunt fisiere text.Cirip Link spre comentariu
bld Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 Lasa #include , dar cand faci proiectul selecteaza pic16f877a ca microcontroler. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum