vasile eugen Postat Februarie 1, 2009 Partajează Postat Februarie 1, 2009 salutare doresc sa fac un comutator cu attiny2313 cu doua push(up si down) si la iesire sa am 4 - 6, de exemplu leduri sa le pot comuta in ordine in sus si jos,si eventual sa pun un diplay cu led,sau in cel mai rau sa-mi spuneti care sunt comenzile pt pushuri si diplay cu ledva multumesc Link spre comentariu
aghora17 Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 si mai exact cu ce sa te ajutam? schema, idei, soft? Link spre comentariu
vasile eugen Postat Februarie 6, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2009 si mai exact cu ce sa te ajutam? schema, idei, soft?snt incepetor si am inceput sa studiez helpul din bascon dar nu intelegtotul.Ma refeream ca vreausa fac un comutator cu attiny 2313 cu doua pushuri sa comut 4 sau 6 iesiri a integratului attiny2313, ma intereseaza partea de fost su care sunt comenziile pt pushuri,si afisare pt display cu leduri.CU altele doar ca soft vreau.va multumesc anticipat. Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Conectam ?butonul sus? la PA0 si ?butonul jos? la PA1 , conectam Led-urile la PB0 ?PB3 . Din analiza schemei rezulta ca :PB0 PB1 PB2 PB3 Rezultat 1 1 1 1 toate led-urile stinse 0 1 1 1 led1 aprins 0 0 1 1 led1 si 2 aprinse 0 0 0 1 led1,2,3 aprinse 0 0 0 0 toate ledurile aprinseProgramul nostru va fi in pseudocod urmatorul:0 - configuram UC, si variabilele necesare1 - configuram PA0 si PA1 ca intrare cu rezistentele de pull up activate2 - configuram PB0 ...PB3 ca iesiri 3 - incepem bucla infinita4 - daca PA0 = 0 atunci am apasat butonul sus si facem chemarea rutinei sus5 - daca PA1= 0 atunci am apasat butonul jos si facem chemarea rutinei jos6 - aici se termina bucla infinita7 - aici incep rutinele pentru cele 2 butoane8 - rutina sus 9 - facem deplasare la stanga cu un bit a variabilei folosite ca registru10 - facem port = valoare scriind in portul B 11 - sfarsit rutina sus 12 - rutina jos 13 - facem deplasare la dreapta cu un bit a variabilei folosite ca registru14 - facem port = valoare scriind in portul B 15 - sfarsit rutina jos16 - sfarsit programTema de casa : sa se scrie in Bascom programul din pseudocod .Aceasta varianta de pseudocod e doar o posibilitate (cu registrul de deplasare) , daca te intereseaza se pot face in alte 2 feluri distincte programul : o varianta folosind incrementarea si decrementarea (plus o functie de genul f(x)=(x la puterea a doua+1 )) si alta numai pe baza de if- then ......... Link spre comentariu
vasile eugen Postat Februarie 6, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2009 va multumesc foarte frumos de indrumamare am sa ma pun sa incerc sa-mi fac programul in bascom, sper ca am sa-l reusesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum