ALEKS Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Incearca cu 80286 fiindca are mai putini craci, e pe 16-bit si se programeaza mai usor fiindca seamana foarte mult cu 8086. De asemenea, se gasesc socluri PLCC68 in comert, la umilul pret de 3RON (cel putin in Iasi).Iti mai trebuie asa:1. ROM (64k ajunge)2. RAM (64k sau 128k)3. decodor adrese (74HC138 probabil)4. decodor memorii5. circuit clock si reset6. expandor de porturiSi gata placa de dezvoltare. Restul (LED-uri, elementi 7-segment, etc.) le pui pe placa dupa fantezia ta. Toate calculatoarele sunt la fel, in principiu. Toate respecta acelasi tipar. Daca stii sa faci la un 8086 atunci vei sti si la 80386. Eu am in lucru o rama foto cu 80286 dar inca n-am timp sa o definitivez.Daca ai experienta in microcontrollere atunci nu-ti va fi greu. Gandeste-te ca un microcontroller are in el: CPU, ROM, RAM, decodor adrese, decodor memorii, unele au si oscilator (clock) si reset + expandorul de porturi (ceea ce numesti PORTA sau PORTB sau ce mai are PIC-ul). Deci e un microcalculator in el.ALEKS Link spre comentariu
Vizitator Alioshag Postat Martie 27, 2009 Partajează Postat Martie 27, 2009 aproape acelasi lucru am intrebat si eu intr-un alt post; in cazul meu era vorba de niste Z80-uriviewtopic.php?f=39&t=31547dar inca nu am inteles cum sta treaba desi am studiat ceva arhitecturi de calculatoare si am ceva cunostinte despre HW-ul calculatoarelordar cum realizez din cateva piese simple un comp dedicat nu e mare lucru, dar nu inteleg cum il programezi.in principiu ar trebui scris un program care apoi se incarca pe ROM, dar cum faci compul asta sa buteze habar nu am. Link spre comentariu
Vizitator stefaann Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Soft-ul se numeste EMU8086. Daca instructiunile sunt scrise corect atunci genereaza si fisierul exe.Are simulator, tutorial si tot ce trebuie. Pe net se gaseste tot ce trebuie despre acest soft in varianta full acces. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum