Vizitator Flash Postat Februarie 1, 2009 Partajează Postat Februarie 1, 2009 Incerc sa deschid un subiect,de care cred ca multi internauti se izbesc.Nu stiu daca nu gresesc postand aici acest subiect...oricum daca nu aici i-i e locul,rog sa fie mutat unde trebuie.Revenind la subiect,am domiciliul la o distanta destul de mare de server(~6Km).Normal, compania(Romtelecom),ar fi trebuit sa introduca un repetor intre server si mine.Cum nu are prea multi clienti in aceasta zona nu s-a mai deranjat sa faca acest lucru...asa ca ,eu ne avand o alta posibilitate de internet sunt nevoit sa accept si acesta situatie(cand ti-e lumea mai draga ..cade internetul!!).Caderea e provocata de nivelul semnalului,care datorita atenuarii pe aceasta linie extrem de lunga,nu mai e in stare sa deschida modemul..si mie i-mi cade internetul,urmand ca dupa cateva zeci de secunde sa apara iar.Situatia e si mai grava la orele de varf ,cand toata lumea e cuplata.M-am gandit ca o amplificare a semnalului ar fi benefica !! dar,cum?ptr.ca aici avem de a face cu un amplificator in ambele sensuri ,si de la mine spre server si de la server spre mine.(gen repetor).Daca cineva a rezolvat o asemenea situatie,l-as ruga sa-mi "paseze" si mie o idee.O asemenea schema de amplificator,cu amplificare in ambele sensuri mi-ar fi foarte utila,sau daca exista gata facuta in comert ar fi si mai bine.Mentionez , ca semnal exista permanent pe linie (l-am verificat cu osciloscopul),problema e nivelul,care daca ar fi marit ar disparea problemele.Deci,daca cineva m-ar putea ajuta,chiar si cu o idee ar fi foarte bine!!Va multumesc tuturor ptr. rabdarea de a citi toata polologhia asta....Cu stima si respect.....Flash!! Link spre comentariu
ionut20 Postat Februarie 3, 2009 Partajează Postat Februarie 3, 2009 daca caderile sunt repetate depune mai multe sesizari la romtelecom, pana te baga cineva in seama, iar daca nu te baga nimeni in seama, faci reclamatie la opc pe motiv ca platesti un serviciu ce nu merge, si isp-ul este la curent cu situatia dar nu se sinchiseste sa o rezolve.la cate probleme am avut pe la clienti cu cliknetul si cu imposibilitatea de a lua legatura cu cineva de la ei, zile la rand, nu mi-ar trebui romtelecom nici batut. Daca problema persista mai bine treci pe un internet mobil. Link spre comentariu
dragostalpau Postat Februarie 3, 2009 Partajează Postat Februarie 3, 2009 din pacate la romtelecom inca e pe baza de spaga totul, asa ca ai doua metode de a rezolva problema Link spre comentariu
Vizitator Flash Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 Cu Romtelecomul,intradevar situatia e cea descrisa de ionut20,si o spun asta cu toata responsabilitatea ,din proprie experienta(au venit la mine de n ori,si tot degeaba,si e si culmea,atunci cand vin "merge" internetul "brici",sosesc cand traficul e mai putin itens...probabil stiu acest lucru si i-l practica)Refertor la ce mi-a sugerat dragostalpau,e corect,dar intervine impedimentul "cost/viteza".La companiile "mobile" pretul de cost e mult mai ridicat si nu stiu daca nu cumva si aici apar intreruperi,dar, probabil mai rare.Inainte de Romtelecom am lucrat cu Zapp-ul la o viteza de max 20kB(in zilele bune)si la un pret de cost mult mai ridicat.Stiind deci toate astea,am inercat, prin acest subiect, sa stimulez mintile inventive,spre gasirea unei solutii tehnice.Mie imi place si radioamatorismul ptr.ca in acest domeniu acesti minunati oameni(radioamatori),isi rezolva singuri tate problmele ce apar in trafic,cu propriile resurse(tehnice).Acum nu mai sunt atat de pasionat ptr.ca e mult mai simplu prin "internet" decat prin "eter". Mergand pe aceasta idee in continuare,ma gandesc ca poate apare cineva,care s-a "impiedicat" vreo data de rezolvarea unei astfel de probleme,si o va posta aici.Cu stima....Fash!! Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 ai modem d-ala cu alimentator extern de 24v? daca da,vezi ca si alimentarea face figuri,da o sursa calumea de 24v cu un lm7824 si gatacel puin asta e soluta care s-a aplicat de cateva ori pe forum,cauta! Link spre comentariu
Vizitator Flash Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 dr.L,e un modem SPEEDtouch model ST 516 V6 ,fabricat de THOMSON.Alimentarea e dintr-o sursa externa (transformator),care livreaza 18V AC la un curent de max.600mA.Redresorul si filtrul sunt in inteiorul modemului,si dupa cum am vazut eu, are ca stabilizator (dupa redresorul in punte cu 4x1N ....),de tensiune un LM7824.Mi-a mai zis cineva acest lucru,si ma gandeam sa-l alimentez eu din exterior cu 24VCC,dar ma gandeam canu stiu daca ceeace fac eu e mai bun decat ceeace exista deja in modem,motiv ptr.care m-am lasat pagubas,dar "daca 2 i-ti spun ca esti beat ,te duci i te culci,nu?",asa ca o sa incerc si varianta cu alimentare externa.Raman insa la convingerea ca daca prelucrez un pic semalul primit de la serverul internet lucrurile revin la normal.Cu Stima...Flash!! Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 Da, modemul fabricat de Thomson, dar nu alimentatorul care e OEM(chinezarie).Trei oameni iti spun sa te culci... Pune un traf de 24-26 V, punte, condensator de filtraj de 3300-4700 uF/35V(63 V ca sa nu mai ai probleme niciodata), un LM7824 si s-ar putea sa ai o bucurie. Poate-l si patentezi. Link spre comentariu
ionut20 Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 cu tensiunea de la priza am avut probleme si eu la o firma ... zona industriala, la 12 ziua la priza 190V )Modemul se pare ca sub "196V" valoare data de un tip de la romtelecom, intra in avarie .... scos din priza si rebagat merge 5 minute si bang ... avarie.Acolo am ajuns sa pun un ups pentru un modem de cliknet si un swich ... si daca tot am pus ups, am bagat si pc-ul de la contabilitate, care spre mirarea mea, rezista eroic la 190V de ani de zile. Link spre comentariu
Vizitator Flash Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 MifTy tu ce parere ai?Alimentarea e OK.Tensiunea dupa redresare si filtrare (cu 2 condensatori de 1000?F/40V,este de 24,5-25Vcc,iar dupa stabilizator, care e un L7812CN,e de 12,7Vcc.Probleme cu tensiunea de retea nu am(verificata,probabil sun intr-o zona ?rezidentiala?).Dupa cum am spus si in primul post,problema e nivelul semnalului.Amplificarea in sine se poate realize cu o poarta ?si?,sau cu 2 inversoare(ptr.a nu inversa polaritatea semnalului),a caror prag minim de intrare e de o,6V,iar pragul de limitare de 3,8V,dar cum realizez comutare amplificatorului ptr.a amplifica,odata dinspre mine spre server si dinspre server spre mine? Ceva de genul acesta,imi amintesc ca am invatat prin anul III,la cursul de TTI (tehnica transmiterii informatiei)a lu` madam Spânu,dar ,degeaba,timpul trece si uitam(ce-ar fi sa tinem minte toate prostiile???).Deci,ce am intrebat si in primul post,intreb si acum:are cineva idée cum as putea realize aceasta amplificare ?dute-vino?in genul repetoarelor de retranslatie?Cu stima...Flash!!! Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 nici una: n-am avut ocazia s? m? joc cu romtelecom, iar în cele 2-3 cazuri când am instalat a?a ceva totul a mers bine. ca s? faci personal un "repetor" de semnal, ?i înc? unul bidirec?ional, ai nevoie de o gr?mad? de am?nunte despre semnalul ?la!!! ?i nu cred c? romtelecom o s? ofere cu pl?cere asemenea am?nunte... nu uita c? nu discut?m despre un semnal rf de televizor!!!! ba?ca, mai depinde ?i de tipul liniilor de transmisie folosite de romtelecom în zona aia... dac? ai km întregi de "sârme" puse în anii '60... po?i încerca s?-i pistonezi cu telefoane ?i mailuri pân? au s? vin? cu vre-o 3-4 modemuri, posibil ca cel pe care îl ai acum s? fie mai pu?in sensibil. la fel de bine s-ar putea ca factorul de stabilizare al tensiunii de alimentare al modemului s? nu fie corespunz?tor, de unde problemele tale... un amplificator prost alimentat se poate comporta oricum!!! nu m-am amestecat în discu?ie pentru c? subiectul mi-e total necunoscut: personal n-am avut decât conexiuni ethernet ?i pppoe, iar pe vremea dialupului aveam modem extern de 33kps. iar mai încolo, cum am spus ?i mai sus, când am instalat a?a ceva, totul a mers bine, mai ales c? n-am avut ocazia s? montez a?a ceva undeva la mama dreq, cu semnal slab pe modem ?i/sau sc?deri de tensiune pe linia de 220... Link spre comentariu
unchiujim Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 dr.L,e un modem SPEEDtouch model ST 516 V6 ,fabricat de THOMSON.Alimentarea e dintr-o sursa externa (transformator),care livreaza 18V AC la un curent de max.600mA.Redresorul si filtrul sunt in inteiorul modemului,si dupa cum am vazut eu, are ca stabilizator (dupa redresorul in punte cu 4x1N ....),de tensiune un LM7824.Mi-a mai zis cineva acest lucru,si ma gandeam sa-l alimentez eu din exterior cu 24VCC,dar ma gandeam canu stiu daca ceeace fac eu e mai bun decat ceeace exista deja in modem,motiv ptr.care m-am lasat pagubas,dar "daca 2 i-ti spun ca esti beat ,te duci i te culci,nu?",asa ca o sa incerc si varianta cu alimentare externa.Raman insa la convingerea ca daca prelucrez un pic semalul primit de la serverul internet lucrurile revin la normal.Cu Stima...Flash!!spune-mi te rog ce culoare are ledul Pover de pe modem atunci cand iti pica netul ??? este cumva culoarea rosie ? daca da inseamna ca ai probleme cu fluctuatiile de tensiune(electrica).mareste cumva tensiunea de alimentare spre 20vca si 1A. ai putea avea surprize placute .sau: da-mi un pm .sunt insider. Link spre comentariu
Vizitator Flash Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Imi cer scuze unchiujim ca nu am raspuns imediat,am fost plecat din localitate si deabia azi am sosit. Am mai spus-o ,si o repet,nu e nici o problema cu alimentarea,problema e cu "distanta",se pierde f.mult semnal pe linie.Am verificat atat alimentarea cat si nivelul semnalului pe linie cu aparatura adecvata.Ultimul e vinovat,motivul...ceeace am spus mai inainte,pierderi f.mari din cauza distantei(6,5Km).Tensiunea de la retea e stabilizata si ea cu un stabilizator ferorezonant.Nu ......dupa cum spuneam problema e nivelul semnalului,pe care as vrea sa-l amplific,dar nu stiu cum......,e vorba de acel "dute-vino" pe care nu stiu cum sa-l realizez.Aici aveam nevoie de o idee...,dar vad ca nu "prea am spor"....O rezolv eu cumva...poate trec la un alt operator..Multumesc tuturor ptr.bunele intentii...Cu respect ..Flash!!! Link spre comentariu
Vizitator dorel ionescu Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Pe 12 febr.2009 , producatorul anunta realizarea unui amplificator de mare viteza TS617 , poate sa-mi spuna cineva daca acest amplificator poate inlocui amplificatorul existent intr-un ST516 Thomson modem ? Link spre comentariu
boederyakumo Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Cereti Romtelecomului sa puna un repetor. Link spre comentariu
Vizitator dorel ionescu Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 http://www.edn-europe.com/fasterbroadba ... urope.html , despre acest amplificator este vorba . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum