Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Navo nadit "Bibanul" - din polistiren extrudat

Everest

Postări Recomandate

Navo nadit "Bibanul" - din polistiren extrudat.Este foarte usor de construit si foarte repede.Coca am proiectat-o direct pe placa de polistiren.Elicea si carma le-am facut din cupru, axul elicei din varful unei antene auto (inox), tubul axului dintr-un segment de antena telescopica, bucsile dintr-un video.Lipirea polistirenului am facut-o cu "Moment" in strat foarte subtire si aplicat foarte repede pe ambele piese.Pentru cabina si o parte din cuva am folosit o bucata de "Forex" sau "Comatex" (nu stiu exact ce material este, mi-a ajuns doar pentru cat se vede in poze) pe care l-am lipit cu "Cianoacrilat".Toate piesele care sunt lipite de polistiren le-am lipit cu pistolul cu plastic siliconat (sau cum ii va mai zice).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Everest

14

• ctindex

3

• lucione_cip

2

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

Super! cand am timp (oare cand?) cred ca incerc sa imi fac si eu o barcuta, acum cativa ani proiectul a esuat, tot intra apa la motoras si nu am reusit sa il etansez. eu in loc de lipici din pistol la cald folosem o rasina epoxilica (gen poxipol) si denea extrem de dura si etansa bine dar in motot tot aveam apa :rade: acum ma gandesc sa fac ceva cu zbaturi (nu e ), pare mai usor de realizat si un sistem antiscufundare (gen tuburi cu aer - spray - in laterale)

Link spre comentariu

foarte frumos. vad ca sunteti pescar dupa momitorul pus acoloacum cativa ani(cred ca vreo 5) am gasit intr-un targ o barcuta mica, ca de curse, cu un inceput de 2 carene. Nu avea motoras, elice, ax, partea electronica etc..si capacul la baterii, dar era loc pt asa ceva. Am gasit un motoras care se incadra in spatiul respctiv, am pus elicea, baterii si un intrerupator. De mers mergea, dar nu avea carma....si intra apa pe undeva si se scufunda in finalSi tin minte ca odata am mai facut ceva asemantor dintr-o bucata de polistiren, un suport de baterii si un motor cu elice de la o fosta barcuta. Mergea pe baza propulsiei aerului. Am fost cu ea pe un lac in zona si am nimerit sa fie un vant zdravan afara. Am legat o ata de ea si i-am dat drumu. A mers vreo 5 min dupa care s-a rasturnat din cauza centrului de greutate ridicat si ca trageam de ata ca disperatu sa nu o pierd pe lac, dar tot am pierdut suportul bateriilor.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări