Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lcd

Vizitator manu_red

Postări Recomandate

Vizitator manu_red

mi imi trebuie pt proiect un lcd hd 44780... si nu il gasesc:(( daca imi puteti da informatii concrete de unde as putea sa il iau sau sa il comand,mi ati face un mare bine... sau daca imi puteti spune daca prc1602 e compatibil cu microcontroleru ADuC812va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

4

• sofian

1

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

• Administratori

In primul rand cred ca trebuie sa te inveti sa scri pe un forumLCD nu este titlu corespunzator de subiect, citeste regulamentul

Link spre comentariu
Vizitator manu_red

imi pare rau ca nu am citit regulamentu, dar sunt un pic in criza de timp... asa ca ma sar peste anumite chestii... ms pt link dar acolo nu are ce imi trebuie mie...

Link spre comentariu
  • Administratori

Nu trebuie sarit peste regulament pentru ca daca nu ai un tiltlu corespunzator NU iti raspunde nimeni la intrebari Nu ti-am dat nici un link, aia este semnatura mea

Link spre comentariu

hd 44780 este un controler pentru LCD, uri deci nu un LCD. cu acest controler sunt dotate multe ecrane LCD.parca avea cineva pe forum pe la vanzari sau il gasesti putin mai greu dar il gasesti la magazinele online.

Link spre comentariu
Vizitator manu_red

stiu ca sunt cam toate compatibile ... dar alta e prob ... yo am programu in asm pt sa programez ADuC812 pt hd 44780 si yo cu programarea suntem cam paraleli si dasta il caut exact pe ala... o sa ma uit mai atent in datasheet-urilor lor... am inteles ca cel ma important este sa corespunda liniile cu nr de caractere pe line...

Link spre comentariu

HD44780 este controllerul ptr LCD-uridaca ai un montaj care foloseste un lcd cu 2x40 caractere si tu folosesti un lcd 1x16 o sa afiseze doar primul rind si 16 caractere din cele 40deci este important cite rinduri/caractere foloseste motajul tau

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări