Haralambie Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 http://www.linkwitzlab.com/thor-intro.htm Un ghid pt incepatori(si nu numai) care vor sa isi faca un subwoofer :wink: Si subwooferul prezentat merge/merita facut ??? Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 i scump si i in incintra inschisa...nu o sa iti placa ca nu o sa bubuie...diful e bun...dar scump Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 8, 2005 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2005 Hmmmm..... cum sa nu bubuie ???? ... :?: Eu stiam ca cele inchise au un raspuns tranzitoriu mai bun ca cele bass reflex si se pot "descurca" mai bine cu frecventele mai mici de 30 Hz...si apoi la cate egalizatoare si ...toate minunile de circuite montate nu cred ca nu ar avea un bass frumos ..mai ales ca e facut de Linkwitz !!! :wink: Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 8, 2005 Partajează Postat Aprilie 8, 2005 pai are...dar asta e facut pt auditi HiFi, unde nu prea te intereseaza sa obtii presiuni mari, doar sa sune bine...daca vrei ceva sa scuture bine casa atunci alegi alta incinta Link spre comentariu
Murcielad Postat Aprilie 8, 2005 Partajează Postat Aprilie 8, 2005 Hmmmm..... cum sa nu bubuie ???? ... :?: Eu stiam ca cele inchise au un raspuns tranzitoriu mai bun ca cele bass reflex si se pot "descurca" mai bine cu frecventele mai mici de 30 Hz...si apoi la cate egalizatoare si ...toate minunile de circuite montate nu cred ca nu ar avea un bass frumos ..mai ales ca e facut de Linkwitz !!! :wink: nu prea ai inteles pe ce principiu se bazeaza subwooferu ala :roll: pe principiu asta http://sound.westhost.com/linkwitz-transform.htm Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 8, 2005 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2005 stiu ce e ala linkwitz transform circuit, pe care si eu incerc sa il pun la niste boxe inchise dar nu stiu cum sa obtin valorile alea de condensatoare si rezistente :oops: Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 8, 2005 Partajează Postat Aprilie 8, 2005 subwooferul nu se bazeaza pe nici un principiu...e pur si simplu o cutie inchisa, amplificatorul lui are inainte o corectie care ii da un castig sub Fb ca sa extinda raspunsul in frecventa...la nivele mici e tot una...dar la nivele mari corectia aia iti arunca difuzorul la curse f mari...Daca ai bani poti sa iti faci asa un sub...dar avand in vedere SPL destul de modest pt banii aia ar mai trebui inca o unitate(alti bani in +)..sau macar sa cresti volumul cutiei ca sa nu corectezi asa de mult Link spre comentariu
Murcielad Postat Aprilie 8, 2005 Partajează Postat Aprilie 8, 2005 pai si atunci nu se bazeaza pe amplificator ? :lol: fara ala e doar o simpla cutie inchisa deci se bazeaza pe principiu "ala " :lol: Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 8, 2005 Partajează Postat Aprilie 8, 2005 eu ma refeream la subwoofer ca si incinta + dif...amplificator cu corector dinala poti sa il legi la ce vrei tu, boxe, resou electric, osciloscop, in priza, de gard ..sau la ce iti trece prin minte...vroiam sa scot in evidenta ca nu e nimic special la subwooferul ala luat ca si incinta + dif (doar ca diful e bun, calitativ vorbind), partea speciala e amplificatorul care dispune de corectie... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum