Vizitator iures_c Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Finalul este cu MOSFET nu mai aveam loc pt un final pe tuburi; cutia este de la o Vermona;asa ca am avut constrangeri ca spatiu; in dreapta se observa 3 tuburi ecranate(ECC83). Link spre comentariu
vaska2222 Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Finalul este cu MOSFET nu mai aveam loc pt un final pe tuburi; cutia este de la o Vermona;asa ca am avut constrangeri ca spatiu; in dreapta se observa 3 tuburi ecranate(ECC83).sa ne lamurim , hibridul cu final pe mosfet e una , iar all tube e alta nu poti obtine sunetul original de MARSHALL in aceste conditii!- a zis bine VIOBIO ca mai bine cumperi un traf . de iesire de firma decit sa incerci sa-l faci aici nu-ti va iesi sunt prea multe variabile in joc !- --la modelul 2203 traful e un DAGNALL 2668 care e referinta nu a putut fi reprodus de nimeni e adevarat ca marile branduri de transformatoare se straduie sa ajunga cit mai aproape dar nu cunosc secretul miezului magnetic englezesc !-iti dai seama ca toti l-au analizat si para masurat dar nu au ajuns la rezultatul scontat cel mai aproape fiind americanii de la MERCURY MAGNETICS !-intra pe metromp.com sectiunea transformer si afli si datele de la DAGNALL! Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 3, 2010 Partajează Postat Februarie 3, 2010 Pai daca colegul de forum a solicitat datele de executie pentru trafo out , de ce ii oferiti informatii evazive si neconcludente ? Iar daca se confirma faptul ca este dificil sa rezulte un sunet asemanator cu Marshall ( pentru Dansul ) , tot reprezinta un progres , pentru ca mai invatam si noi ceva . SECRETOSILOR ! Link spre comentariu
vaska2222 Postat Februarie 3, 2010 Partajează Postat Februarie 3, 2010 Pai daca colegul de forum a solicitat datele de executie pentru trafo out , de ce ii oferiti informatii evazive si neconcludente ? Iar daca se confirma faptul ca este dificil sa rezulte un sunet asemanator cu Marshall ( pentru Dansul ) , tot reprezinta un progres , pentru ca mai invatam si noi ceva . SECRETOSILOR !trafo iesire 100w :-sec. miez 15,2 cm2 tole ceva in gen E 19 ,pune E18 sau E20 !-Primar: 2x703 spire cuEm 0,4-sec: 4 ohm : 63sp. cuEm1,6- : 8 ohm 89sp. cuEm 1,2- 16 ohm: 126 sp. cuEm 1ordine bobinaj :-se incepe cu sec. 16 ohm dar cu sirma de 0,7 aceasta infasurare este pusa ptr . un cuplaj mai strins..-urmeaza cele 2 jumatati de primar-apoi sec, de4 ohm , cel de 8 ohm si cel de 16 ohm -se inseriaza cele 3 sec. de 4,8, si16-se leaga primul secundar de 16 ohm in paralel cu extremitatile infasurarii de mai sus-primarele sunt in serie priza merge la + Link spre comentariu
Vizitator iures_c Postat Februarie 3, 2010 Partajează Postat Februarie 3, 2010 Original modul de bobinare. Inteleg ca estedescris dupa ce a fost inspectat unul original. Link spre comentariu
vaska2222 Postat Februarie 3, 2010 Partajează Postat Februarie 3, 2010 Original modul de bobinare. Inteleg ca estedescris dupa ce a fost inspectat unul original.da, dar din pacate nu o sa ai un miez de calitate plus ca conteaza si acuratetza executiei , felul izolatiei , rezistivitatea sirmei , dar incearca...te sfatuiesc sa apelezi la DJ DOG aici pe forum !succes! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 3, 2010 Partajează Postat Februarie 3, 2010 Original modul de bobinare. Inteleg ca estedescris dupa ce a fost inspectat unul original.daca il bobinezi la Dj_dog ,cere sa l bobineze pe tola ruseasca!!! stie el despre ce este vorbapoate ai noroc sa mai gasesti tola buna la el Link spre comentariu
deagle_alin Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Salut, Ma gandesc de ceva vreme sa fac si eu amp-ul acesta, versiunea de 50W dar inca nu am bobinat trafurile. Am 2 transformatoare mai vechi cu miez C-Core, unul de 12 cm2 si unul de 9 cm2. Il pot folosii pe cel de 12 ca traf de iesire si cel de 9 pt shock ? Am atasat si poze cu ele. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Care transformator considerati ca ar avea 12 cm patrati ,primul din prima poza ?(Am si eu astfel de transformatoare,citeva , nu mai stiu cite, dar nu mi sa parut a avea 12 cm patrati sectiune,bine., ce_i drept nu le_am masurat niciodata sectiunea n_am avut aceasta curiozitate pina in acest moment din acest motiv va si intreb-nu mi sar parea sa fie asa). Link spre comentariu
deagle_alin Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 da, cel din prima poza Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Adica modelul asta ? ,cum ati calculat ?(ma rog e un alt unghi/perspectiva in poza mea dar nu asta_i important cu certitudine "ele" sint la fel ca si gabarit). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Salut, Ma gandesc de ceva vreme sa fac si eu amp-ul acesta, versiunea de 50W dar inca nu am bobinat trafurile. Am 2 transformatoare mai vechi cu miez C-Core, unul de 12 cm2 si unul de 9 cm2. Il pot folosii pe cel de 12 ca traf de iesire si cel de 9 pt shock ? Am atasat si poze cu ele.primul este traf de alimentare de televizoare sportscrie pe capacul televizorului cit consuma ,de acolo poti trage singur concluziidaca vrei sa faci un amplificator cu tuburi,sa nu crezi ca te va costa ieftin sau ca va functiona cu orice gasim prin debaralesucces Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 da, cel din prima pozaSectiunea primului transformator din poza este mult mai mica ,se preteaza cel mult(ca traf de iesire) la un PP cu ECL82(6F3P) sau ceva similar ,trebuie sa va orientati catre alte coruri/miezuri de sectiune ceva mai mare pt proiectul dvs....daca vrei sa faci un amplificator cu tuburi,sa nu crezi ca te va costa ieftin sau ca va functiona cu orice gasim prin debaralesuccesChiar daca pare un pic mai dura (este foarte bine intentionata) exprimarea domnului viobio ,sa stiti ca are perfecta dreptate !, in sensul esentei din exprimare. Link spre comentariu
deagle_alin Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Pai eu am calculat aria ferestrei ca la tole E+1 adica 6*2 = 12, iar grosimea este de 4 cm.Am tot cautat tole de Siliciu dar nu am gasit nimic.... cred ca am gasit 50 kg de tola de tabla dar nimic de siliciu :(. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Nu ati procedat bine ,in situatia dumneavoastra sectiunea de fier care traverseaza prin axa bobinei este sectiunea acelui miez (adica latimea C_ului cca 3,8 cm x grosimea C_ului cca 1cm totul X 2 , insemnind 3,8 x 1 x 2= 7,6 cm patrati are acel miez.Vedeti la poza mea ca sa intelegeti am pus niste cote acolo acum). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum