Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TRAFO IESIRE MARSHALL JCM800 2203

Vizitator iures_c

Postări Recomandate

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ggg

6

• deagle_alin

5

• vaska2222

5

• THOMAS

2

Vizitator viobio

Cine detine informatii despre transformatoarele de iesire folositela Marshall JCM800 2203?

ce problema are? daca e ars se poate rebobina,am reparat multe ampliuri in care umbla toti "mesterii lui peste"ce varianta este ?de 50sau 100w
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Cine detine informatii despre transformatoarele de iesire folositela Marshall JCM800 2203?

Daca este ars,se poate rebobina,eu iti pot da toate datele necesare pentru acest transformator,sau se pot numara toate spirele la debobinare avand in vedere si cum a fost fazat si asezat fiecare strat. Daca vrei sa-l construiesti de la inceput,pentru o aplicatie DIY iti spun ca este foarte special,in primul rand miezul este ceva cu totul aparte este un M22 (pentru JCM800 2203 de 100W cu 4XEL34,KT77) si M19 (pentru JCM800 2203 50E 2XEL34,KT77).Traful este un C2268-50 si C2668-100.Secundarele lui sunt;4,8,16 Ohm.Daca esti interesat iti voi trimite toate datele pe PM: numar de spire,inductanta,diametru conductor,izolatie,fazare si alte amanunte necesare pentru realizarea lui.La noi in tara exista un singur tip de miez asemanator cu cel de la MARSHALL (M22!).Transformatoarle de iesire de la MARSHALL au fost realizate pe doua feluri de miezuri: in anii '50-'68 miezurile erau dubluF iar cele dupa acesti ani erau M15.........M25.Asa ca daca ai acest amplif trebuie sa stim exact anul de fabricatie.
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator iures_c

D-le "lazaroiu" sunt totusi surprins ca poate cineva sa ma ajute. Doresc sa construiesc un amplificator

JCM800 2203 (varianta de 100W cu 4xEL34) pentru copil care studiaza chitara ca un hoby. Nu sunt incepator,

dar neavand nici-o informatie despre aceasta piesa importanta, nu vreau sa stau sa-l calculez si sa fac

experimente. Sunt convins ca va functiona dar nu voi stii cum ar trebui sa fie unul original.

In acest sens va rog sa-mi furnizati toate informatiile pe care le detineti pentru realizarea (home made) a

transformatorului de iesire pentru JCM800 2203 100W. Va rog sa le pune-ti si pe mail; sunt destul de ocupat

si veric destul de rar acest site. (adresa mea de mail este: [email protected]).

Multumesc!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Oricum vorbesc de o varianta mai noua (nu cea din anii 1950-1968).

sfatul meu este sa cumparati unu original ,se gasec pe net ca piese de schimb sau recuperate (100$....140euro depinde de sursa ,trebuie sa cautati)eu am ascultat varianta din 50..68 si are un sunet mai cald ,mai de blues,eu as prefera aceasta variantade bobinat este oarecum simplu,mai greu este cu tolapoate are dl lazaroiu tola de buna calitateeu am bobinat multe trafuri de iesire (clone),pe diferite tole,doar 3 au sunat cum trebuie sa sune originalulproblema mare este tola!!cele mai bune tole gasite au fost cele rusesti ,din diferite aparate dezmembrateeu am cumparat din tirg trensformatoare ,apoi au fost bobinatesucces
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Desigur este o variata sa il cumperi, dar este totusi cam scump. Originalul este bobinat clasic (primar --> secundar) sau cu straturi intretesute primar-secundar?

are datele vaska2222
Link spre comentariu

Desigur este o variata sa il cumperi, dar este totusi cam scump. Originalul este bobinat clasic (primar --> secundar) sau cu straturi intretesute primar-secundar?

salut!-intra pe forum : guitarramania.com -ai acolo toate datele ptr. un JCM 800
Link spre comentariu

salut!-intra pe forum : guitarramania.com -ai acolo toate datele ptr. un JCM 800
uite ultima mea creatie amp. de chitara 100w 2 canale clean,overdrive atasez poze si un sample :
Link spre comentariu
Vizitator iures_c

"vaska2222" am facut si eu o varianta combo (inspirat dupa schemele de la Marshall). Am atasat poze, dar

problema mea este transformatorul de iesire. Imi trebuie niste informatii sigure dupa un original (pt JCM800 2203 100W). Nu ma descurc cu forumul pe care l-ai recomdat. Trimite-mi si mie datele la care te referi ( [email protected]).

Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări