flomar60 Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 O schema buna: Daca montati la TRC 2 , un triac de putere mai mare puteti depasi 2KW.... Link spre comentariu
mirceacra Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 (editat) De ce se folosesc doua triace? E si o rezistenta acolo de 10w? Editat Ianuarie 29, 2016 de mirceacra Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Pentru comanda fermă a triacului de putere se folosește un a doilea triac. Se găsesc acum variatoare de puteri mari și dimensiuni relativ mici la chinezi, schema de mai sus fiind depășită din punct de vedere tehnic astăzi, sunt integrate ce comandă mai eficient triacul de forță...Exemplu: http://www.ebay.com/itm/10000W-AC-220V-SCR-Voltage-Regulator-Motor-Speed-Controller-Dimmer-Thermostat-AL-/400972970334?hash=item5d5bd9f95e Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Se poate prelua modulul variator de turatie dintr-un aspirator defect de 2000-2500W.Acum depinde ce doriti sa variati. Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Pana la urma o schema pentru un variator cu triac care sa mearaga la peste 2000W gasim? Bineinteles ca se pot imagina o multime, doar ca nu precizezi ce e mai important: NATURA SARCINII ! De aia primesti raspunsuri dupa ureche. Link spre comentariu
mirceacra Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 sarcina este o rezistenta de inaclzire Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 Atunci merge orice variator ce suportă curentul cerut de rezistență, sarcinile inductive (motoare, bobine) sunt cele care necesită o comandă aparte. Link spre comentariu
VEF Postat Noiembrie 28, 2017 Partajează Postat Noiembrie 28, 2017 (editat) Vreau să fac un variator de tensiune cu triac care să+l pot folosi la mai multe treburi dacă vreau şi la becuri la motoare de toate vreau să+l pun într+o cutie pe care să prind o priză în care ca cuplez consumatorul respectiv ce+o fi el să pot să mut aparatul oriunde unde vreau am vazut odată un variator rusesc construit cam asa . Am reţinut şi schema de sus dar mi+ar placea una mai simpla si ca constructie si ca pret şi tot aşa de puteri mari min . 2 kW poate+l folosesc si la aspirator dacă aveti vreo schem salvată in calculator vă rog să mă ajutaţi . Editat Noiembrie 28, 2017 de VEF Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum