Vizitator Liviu-Ioan Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 Schema din cartea mai sus amintita! Link spre comentariu
Siconi Postat Martie 30, 2009 Autor Partajează Postat Martie 30, 2009 Mersi mult. Te mai rog ceva: mai spune-mi o data care e puterea maxima suportata si eventual ceva date despre bobina aia si care sunt limitele de reglaj din semireglabilul ala. Mi-ar placea sa citesc tot articolul, dar nu am de unde sa comand cartea :( . Link spre comentariu
Vizitator Liviu-Ioan Postat Martie 30, 2009 Partajează Postat Martie 30, 2009 Acea bobina este de fapt un transormator pe miez de ferita dublu E pe care se bobineaza 3 infasurari de cate 80 spire cu sarma de CuEm de diametru 0.1 - 0.2 mm. Diodele 1N4007, Zener PL13 tiristoarele cel putin 10A pe radiatoare de caldura. Semireglabilul de 100K este de fapt un potentiometru din care se regleaza momentul de deschidere (unghiul) al tiristoarelor, deci reglajul puterii.(2Kw de fapt in functie de tiristoare) Link spre comentariu
Siconi Postat Aprilie 1, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2009 Multumescmult de tot. Acum stiu ce am de facut. Daca schimb tiristoarele, pot obtine puteri si mai mari, sunt convins. Nu stiam traful ce date are si nici valoarea wattilor per montaj dupa cum arata schema. Mersi.Raman dator.Cred ca e cel mai simplu si mai eficient regulator postat aici, care sa implineasca cerintele subiectului. Link spre comentariu
bassbox Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 De ceva vreme aici se discuta degeaba.Acest montaj este teoretic identic cu regulatorul de viteza de la aspiratoare sau cu variatorul de intensitate lumina. Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 7, 2009 Partajează Postat Aprilie 7, 2009 Variatiuni pe aceeas tema... Intrebarea este: vrei sa controlezi puterea sau tensiunea? In cazul al doilea nu stii puterea disipata daca nu intercalez un instrument calibrat in putere pentru o rezistenta data; iar in primul caz fiind un reglaj procentual (in cazul schemei propuse de mine) stii din start ce putere se disipa (% din puterea becului sau a rezistentei in cauza, tensiunea fiind aceeasi)! Link spre comentariu
Siconi Postat Aprilie 8, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Pai fiind vorba de o plita, ma gandesc sa controlez puterea, deci sa obtin temperaturi diferite prin cresterea/scaderea puterii. Sau imi recomanzi sa variez tensiunea? Cum e mai bine si mai lesne in functionare? Link spre comentariu
Vizitator Liviu-Ioan Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Realizeaza schema mai sus aratata si o sa-ti mearga plita super!(varierea puterii se poate face si prin varierea tensiunii ). Link spre comentariu
Siconi Postat Aprilie 11, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2009 Pai cam asa ma gandeam si eu, cu putina mea experienta, dar mi-e teama sa afirm cate ceva ca mereu e cineva care imi sare la gat. In fine, dupa sarbatori probabil ca voi avea timp sa construiesc si acest montaj. Ai vreo sugestie legata de proiectarea cablajului? Ceva special ce trebuie stiut si tinut cont? Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 11, 2009 Partajează Postat Aprilie 11, 2009 Pentru Liviu: daca analizez atent schema propusa ar trebui sa vezi care e diferenta...P=f(u?), este evident ca o mica variatie a tensiunii are influenta patratica in putere, deci vei obtine o reglare grosiera a temperaturii, rezulta ca sarmalele se vor prinde, daca te-ai prins!In cazul asta mai bine controlez temperatura! Link spre comentariu
Siconi Postat Aprilie 12, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2009 feri, tu ce imi recomanzi? Am nevoie sa stiu ca am baza pe o schema si ca mai multi dintre voi isi dau acordul cu privire la compatibilitatea ei potrivit necesitatilor mele pe care voi le-ati inteles deja. Multumesc. Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 E adevarat ca schema facuta de mine e industriala si functioneaza de ani buni la mine in fabrica, chiar mai multe asemenea regulatoare...Ca sa faci pentru fiecare ochi... nu e economic! Eu cred ca nu o sa poti alimenta mai multe ochiuri deodata...Deci, ar trebui sa faci un regulator la care, rand pe rand sa cuplez cate un ochi.La urma urmei poti folosi si scheme mai simple, practica va demonstra utilitatea, dar neaparat trebuie sa prevezi, protectie si filtrare! Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 25, 2009 Partajează Postat Iunie 25, 2009 Am mai postat pe forum-http://www.masterkit.ru/info/magshow.php?num=198Regulator pina la 2,5 kW [sarcini neinductive].Merge cu triac BTA16 sau chiar BTA 26 pt puteri mai mari de 2,5 kW.Schema e mai mult decit clara.Chiar daca textul e in l.rusa se poate intelege totul! Link spre comentariu
babic2005 Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 te salut eu am facut pt un flex 1000W un VTA smplu si ieftin cu circa 6-7 piese montajul de baza are urmatoarea schema La acest montaj am facut cateva modificari ca nu aveam exact acele piese, si condensatorii au tensiunile de 1000V si s-a mai adaugat o bobina de soc, pt ca eu comand un motor. Triacul este un BT139 adica 16A la 600V Link spre comentariu
mirceacra Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Pana la urma o schema pentru un variator cu triac care sa mearaga la peste 2000W gasim? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum