Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Variator 0-230Vac la puteri de ordinul kW...

Siconi

Postări Recomandate

...nu detin nici un aspirator defect ca sa pot face "jongleria"...

Mai bine. Variatorul e tot cu control de faza, ca si cel pentru becuri, ori nu asta iti trebuie.De ce nu aplici solutia data de d2134, (?!), e cea mai simpla, si e corecta. Lucreaza cam la fel ca in variantele la care m-am referit eu si feri.visky.
Link spre comentariu

Din ce am inteles eu, controlerul de la aspirator nu e pretabil pentru nevoia mea. Nu mai zic ca ideal ar fi fost sa am si controlul temperaturii, cu o mica histereza, dar devine prea complicat, plus senzori si altele. Ramanem la ideea principala: un variator cu care sa pot sa controlez temperatura unei plite, cel mai probabil controland factorulde umplere la fiecare sinusoida... cu triace probabil.Mai astept si alte propuneri de scheme pe tema asta. Mersi de interesul acordat.

Link spre comentariu

Chiar daca la controlul de faza se realizeaza trecerea prin zero totusi se produc armonici nedorite (sinus taiat) si prin asta perturbatii...Filtrarea unor asemenea armonici inspre retea este obligatorie...

Link spre comentariu

In cartea Automatizari in gospodarie gasesti un variator CA de minim 2.3kw sau si mai mare daca pui tiristoate de 22A.Poti sa-i pui in paralel cu potentiometrul un termorezistor si ai temperatura stabila.variatorul e cu 2 tiristoare de minimum 10-16A. Nu am aparat foto ca as trimite poza iar cu Cam.web nu stiu sa fac pose. :jytuiyu

Link spre comentariu

In cartea Automatizari in gospodarie gasesti un variator CA de minim 2.3kw sau si mai mare daca pui tiristoate de 22A.Poti sa-i pui in paralel cu potentiometrul un termorezistor si ai temperatura stabila.variatorul e cu 2 tiristoare de minimum 10-16A. Nu am aparat foto ca as trimite poza iar cu Cam.web nu stiu sa fac pose. :jytuiyu

Multumesc de ajutor si de pont. Problema e ca nu detin cartea amintita de tine si, deci, nu am cum sa iau schema de acolo. Poate te induri si reusesti sa faci o poza clara a schemei... sau sa o scanezi undeva. Ar fi ideal. Sunt curios ce schema ai acolo si daca e buna pentru proiectul meu.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Cred ca prin cele prezentate de mine am specificat deja ce vreau sa fac. Daca voiam sa pun senzori de temperatura si controllere cu impuls, cumparam cele necesare si nu mai chinuiam ochiul tau sa citeasca un lucru neinteresant. Insa lipsa celor 500 euro pentru tot echipamentul respectiv ma determina sa implementez alte solutii. Termostatul nu imi ofera ceea ce caut eu, din pacate.Cu exceptia ta, ceilalti s-au straduit sa ma ajute in cautarea mea si mi-au oferit solutii. Deocamdata raman la ideea mea. Mi-ar prinde bine si ajutorul tau.

Link spre comentariu
exxu, pentru accesarea serverului ftp am nevoie de user si parola. Daca esti dragut si tot vrei sa ma ajuti, trimite-mi-le pe PM sa pot accesa informatia propusa de tine. Mersi pentru sprijin. Al doilea link imi deschide o schema la care nu sunt specificate tensiunea de intrare si sarcina maxima admisa. Poate reusesc sa le deduc, desi nu sunt asa experimentat. Mai sunt si alte valori ale unor componente pe care nu le pot aprecia (triac, o rezistenta, potentiometrul nu stiu exact de ce putere este...). Ma poti ajuta si cu informatiile astea?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări