Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrerupator auto comandat de turometru

Vizitator smihnea

Postări Recomandate

Vizitator smihnea

Va salut respectuos!Am deschis acest topic in speranta primirii unui ajutor in ceea ce priveste realizarea unui intrerupator automat care sa comande deschiderea unui consumator auto (12v) in momentul atingerii unei anumite turatii (a motorului), precum si stingerea lui in momentul scaderii turatiei respective.Semnalul de turatie va fi captat de la alternator. Daca realizarea unui dispozitiv ajustabil e posibila ar fi grozav!!!Sper sa primesc ajutorul scontat, Multumesc!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tranzistor

2

• niq_ro

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator smihnea

Da asta vreau si nu stiu electronica dar pot sa ma duc cu schema la o persoana care stie!... sau poate ca gasesc pe cineva de aici care sa poata realiza dispozitivul (bineinteles contracost)...

Link spre comentariu

o idee ar fi cea prezentata la http://www.niksula.hut.fi/~mdobruck/sii ... tacho.html si in loc de un anumit LED (corespunzator turatie critice) sa comande printr-un tranzistor un releu care la randul lui sa comande avertizorul..

impulsurile se culeg de dinainte de regulator? ca nu am inteles prea bine,de mentionat mai e si faptul ca aveam de a face cu un diesel....@smihnea,o sa incerc sa fac si eu unul,si apoi mai vorbim pe 4x4.netdar problemd e ca nu stiu cand voi avea timp,poate undeva pe la paste,cand sunt in vacanta si trebuie sa fac rost si eu de pompa de apa.Daca vrei sa il faci mai repede mai arunca o privire si in topicul"turometru cu leduri" unde mai sunt prezentate cateva modele asemanatoare.Cat despre detalii suplimentare,daca nu vrei sa o faci tu,ci un electronist,prnbabil va stii el sa faca montajele cu lm-urile si sa polarizeze un tranzistor.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări