Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

corectoarele &preamplif sursa de distorsiuni?!

GigiZ

Postări Recomandate

Corectoarele si preamplificatoarele sunt sursa principala de distorsiuni parerea mea . Ziceti-mi va rog cineva cu experienta un preamplificator sau un corector de ton, egalizator cu date tehnice de exceptie pls...Dupa multe incercari am ajuns la concluzia ca etajul final e usor de facut si e mult mai greu sa gasesti o schema klumea de preamlificare cu thd<0.1 care defapt s-a transformat intr-o oroare pentru mine ...si ...ar fi o mica problema cu preamplificatorul de tensiune stk3042 costa 400k sau altel zis va rog ceva mai iefin :d

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GigiZ

4

• Murcielad

3

• csl1131

2

• al_ex

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Corectoarele si preamplificatoarele sunt sursa principala de distorsiuni parerea mea

cam sunt de acord cu tine....off-topic...mai vezi ca nu chiar toate intrebarile se pun la maplificatoare....de ex asta ar cam trebui la accesorii audio.. ca ala se ocupa cu preampliificatoare...

si ...ar fi o mica problema cu preamplificatorul de tensiune stk3042 costa 400k sau altel zis va rog ceva mai iefin icon_biggrin.gif

stk3042 e amplificator final, altfel spus PWR AMP 2*60W/8E 36V .005 222.690cam asa scrie la vitacom....deci ce preamplificator ziceai..??????
Link spre comentariu

Ma tu mie imi spui ce e ala ?ce naiba ca am refacut finalii pentru el din un akai ! ai idee ce e ala un VAS ? (Voltage amplifier Stage )amplificatorul era compus din un STK3042 si 2xSTK0040 in stk-urile STK0040 erau finalii si superdioda :P eu am refacut STK0040 cu componente discrete ! asa ca nu mai spune tampenii daca habar nu ai ce spui :x Dupa cum stii (sau mai bine zis nu stii) amplificatoarele au in structura lor VAS-ul adica ala care amplifica voltajul si in finali se amplifica , curentul :P :lol: cam asa ceva :roll: nu mai spune ca nu este adevarat documenteaza-te invata cum functioneaza o minune de amplificator si vino si spune-mi ca ma insel :lol: :twisted: PS: uita-te in datasheet sa vezi ce schema are in interior ! hmmm... observ ca sunt un "Gica contra! " :roll:

Link spre comentariu

pai spune ce anume vrei sa faci cu el concret ! vrei ceva care sa amplifice mai mult semnalul de intrare ? :? mai bine maresti sensibilitatea amplificatorului putin din bucla de reactie :roll:

Link spre comentariu

oameni buni va multumesc dar nu e chiar ceea ce imi trebuie mieeu ma refer la :modul preamplificare (tranzistori/integrat) urmat de un corector sau egalizator urmat de un preamplificator toate impreunate de schema cucului care e are thd <0.1 si normal lipssa zgomotului de fond cam greu un modul de genul asta nu ? ! avand in vedere ca majoritatea preamplificatoarelor care le stiu eu au in jur de 100k pe intrare si chiar nu stiu un preamplif cu Z=20k pe intrare ....voi aveti ceva ?!!nici ne-eurile astea nu sunt asa de grozave

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări