Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 intrebari simple

Vizitator crazy_rider

Postări Recomandate

Vizitator crazy_rider

1) ex: un proiect facut pt niste dif scumpe ... 300 - 400 euro, sa zicem ca incinta acustica calculata pt acele 3 dif e mai ieftin de realizat si am reusit sa o construiesc, pot pune in ea niste dif mai ieftine dar cu aceeash parametrii ca si dif din proiectul original? si filtrul bineinteles, porturile Br, materialul fono ... decat dif schimbate.2) la un amplif care are un traf de 350W (26V x 2) ...(punte redresoare, condensatori pt filtraj si toate cele) ... cu un kit 2 x TDA7294Q legate in punte ~ 130W putere de iesire (pt sub), mai pot pune ink 2 kituri, fiecare cu cite 1 tda7294 (pt 2 sateliti)Ms

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• EmyRulz

2

• baga

1

• lorik199

1

• tranzistor

1

Top autori în acest subiect

1. Da poti difuri mai ieftine,dar mu foarte ieftine,difera calitatea,puterea rms,senzitivitatea,dar in principiu poth pune difuri mai ieftine 2. Nu t-ias recomanda,si asa e cam la limita traful....

Link spre comentariu

De ce sa fie la limita daca are 130w ampul si 350 traful?Unde ai 2x26v,chiar la traf sau dupa filtrare?Daca ai dupa filtrare,poti sa mai pui inca doua tda-uri,si cu sateliti de 8 ohmi ar trebui sa mearge fara probleme pe traful ala.Referitor la proiectul cu difuzoare,sper ca prin parametri intelegi si parametrii T/S,graficul de raspuns in frecventa,nu numai puterea,impedanta,banda de frecventa.Imi este greu sa cred ca ai gasit doua difuzoare diferite,dar cu aceiasi parametri.La multe difuzoare (mai ales la alea ieftine) banda de frecventa si senzitivitatea nu sunt date corect.

Link spre comentariu

Incintele si mai ales filtrele se proiecteaza si executa EXCLUSIV dupa caracteristicile difuzoarelor si apoi se ajusteaza dupa masuratori, daca vrei sa obtii ceva de calitate, deci nu recomand soutia ta.Pt intrebarea a doua, ia un traf mai mare!

Link spre comentariu
Vizitator crazy_rider

2x26v am la traf, nu stiu cat am dupa filtrare, ar trebui sa fie mai mult? (30v - 34v)deci sa inteleg ca puterea de iesire din amplif tre sa fie mai mica sau egala cu puterea trafului?deci la traf de 350W pot sa pun kituri de amplif a caror putere sa fie mai mica sau (maxim) egala cu cea a trafului

Link spre comentariu

Dupa filtrare o sa ai cam 35-36 V in gol.Puterea tarfului trebuie sa fie considerabil mai mare pentru ca amplificatoarele nu sunt perfecte(nici pe departe) si disipa si ele putere, nu tot ce iau de la traf dau in iesire. Plus de asta puterea citata a unui traf este in VA(putere aparenta) ceea e este cam diferita de puterea activa in W daca e sa consideram forma curentului(pulsat).

Link spre comentariu

oricum la un singur kit cu TDA7294 este nevoie de un traf de MINIM 120Wdeci ai avea nevoie de un traf de 500 W si o sa mearga brici la putere maximamerge si asa dar traful se cam incinge , risti sa-l arzi si nu vor mai da aceeasi putere kit-uriletraful e pe tole sau torodoidal?

Link spre comentariu

daca nu ai alta posibilitate si trebuie neaparat sa folosesti traful ala de 350w incearca sa compensezi puterea sa cam mica punand filtraj cat mai mare. tensiunea trafului e destul de mare, deci are de unde sa scada in sarcina. daca pui filtraj serios va merge.

Link spre comentariu

Vedeti ca suntem la INCINTE ACUSTICE! Nu va apucati sa vorbiti despre amplificatoare, ori cat de simpla ar fii intrebarea ea trebuie adresata la rubrica dedicata!

Toate cele bune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări