Administratori Badman Postat Ianuarie 28, 2009 Administratori Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Deci situatia ar fi cam asa: Vreau sa fac un server si nu stiu ce softuri sa aleg, acuma forumul merge pe o pocitanie de P2 cu slackware dar as vrea ceva mai bun si sunt ff indecis Link spre comentariu
Blind Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Vrei serverul doar pentru forum sau si pentru celelalte 16-17 saituri gazduite in paralel cu forumul?Cred ca un E8400 (pe care il poti overclock-a lejer de la 3ghz cu 3-4 sute mhz fara diferente de temperatura, folosind coolerul standard) cu 4gb ram (sau mai mult, in functie de buzunar si de cat stie sa foloseasca viitoarea distributie de linux) si vreo 2hdd-uri de 360gb ar fi extraordinar. Placa video ar putea fi una mai handicapata, avand in vedere ca nu te vei juca pe el. Ceva pe noua arhitectura I7 imi pare mult prea scump pentru clipa de fata. Quad-uri, din nou...nu stiu daca se justifica.Dar sa vedem ce spun cei mai priceputi...Later edit: Ai spus soft, scuze, eu am dat inainte cu hardu' fara sa citesc cu atentie. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 28, 2009 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 :)Va rog nu imi recomandati de astea... mai bine Windows server decat sa vad linii de comanda. Vreau ceva sa pot lucra de la maus Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 28, 2009 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Cred ca nu m-am exprimat bine sau nu am pus cerintele cum trebuieDeci vreau sa instalez un server si am nevoie de o alternativa mai ieftina la unele softuri cum ar fi WMH Cpanel si altele ce trebuie pe un server Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 29, 2009 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 Zicem ca sistemul de operare este freBSD dar o alternativa la WHM si Cpanel este ? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 29, 2009 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 din WHM se fac conturile de gazduite iar din Cpanel se administreaza contul gazduit. Ca daca tot fac chestia asta as strange intr-un loc toate gunoaiele de situri pe care le am imprastiate pe net Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 webmin. dar va trebui compilat, etc, etc... sau cpanel, c? au ?i variant? de linux: http://www.cpanel.net/products/cpwhm/cp ... index.html dar nu v?d de unde naiba îl descarci... ?i nu reu?esc s?-mi dau seama clar dac? e free sau nu varianta de linux... apropo, zice ?i c? suport? BSD, ba chiar c? e recomandabil BSD-ul... bucuria lui skaarj!! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 29, 2009 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 Pai nu ai de unde il downloada pentru ca e numai vro 1500Euro Link spre comentariu
Blind Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 Nu e free nici o varianta. Versiunea pentru non-profit organisations e free, insa ei decid daca iti dau sau nu. Bine...daca stam si scotocim dupa alternative gasim. Licenta de cpanel costa o gramada din cate am gasit pe net (cineva vehicula o suma in jur de 1200$). Pe actualul server ai cpanel? Daca da...furi scripturile de acolo (ar mai fi o alternativa da' nu e frumos sa o propun ) Am scormonit putin (cpanel alternatives) si au aparut iepurii: http://www.webmin.com/ <--free si folosit de destula lume http://lordmatt.co.uk/item/966/ Nu inteleg prea multe, insa cred ca si pe http://www.hotscripts.com se vor gasi niste chestii destul de interesante Later edit: http://web-cp.net/ Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 29, 2009 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 Nu are cpanel acuma Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 Eu am la job 2xPentiumPro + OpenBSD + Firebird SQL + UPS greu + multi tampiti. Uptime 3 ani si ceva...Votez si eu pentru un BSD... Link spre comentariu
ph3e4r Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 hmmIBM E-server Xseries 365 4 X procesoare Xeon 3000Mhz 8094Mb Ram, 109.2GB HDD, DVD Drive, FDD, NIC DualEthn, 4 x Num of CPU's, 3 x O/B ethernet, SCSI Card, 3 x SCSI HD 36.4, 3 x USB Port, Rack, Black, W1Daca chiar esti sadic si ai nevoie de putere (e luat la nimereala) in rest eu tin o parte din site-uri pe centos nu imi trebuie cpanel sau alte magarii pentru configuratiile care trebuie sa le alterezi mai frecvent se poate face una bucata script (perl) sau chiar ceva in c/c++, celelalte le tin pe debian. daca te hotarasti la ceva linux based te pot ajuta fiind din bucuresti MOKA. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 29, 2009 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 hop, shit... chiar crezi ca am bani de asa ceva ? Trebuie sa iau ceva din banii ce ia strans elforum pana acuma, sub 1000Euro cu mult Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 30, 2009 Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 ia ?i tu un sistem cu sata2 ?i ddr2, la fsb cât mai mare posibil, cu pl?ci de re?ea gigabit (nu firma, capacitatea de transfer, chit c? e tot aia dac? nu ai banda peste 100 Mbps...)... memoria mult? ?i rapid?, ?i hdd-ul rapid au s? mic?oreze timpii de r?spuns ai serverului... n-o s? fie ca la un server dedicat, dar oricum o s? fie mai bun ca la P2-ul curent...iar dac? nu vrei, sau nu ai bani de dat pe un soft comercial, bag? ori linux, ori bsd... ?i s? ?i-l instaleze cineva din bucale...nu scapi f?r? s? înve?i câteva comenzi de consol?, dar asta e, ori dai banu', ori înve?i tu!!!... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 30, 2009 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 prea complicata treaba, cand asta o sa crape ma mut pe un server dedicat si am rezolvat-o Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum