florint Postat Februarie 16, 2009 Partajează Postat Februarie 16, 2009 Totusi am observat ceva limitari la LTspice privind distorsiunile. La puteri mai mici se afiseaza (Spice error log) valori mai mari decat la puteri mari. Nu cred ca e adevarat! De ce? Pentru ca m-am uitat la distorsiunile sursei de intrare (un generator aproape ideal) si regaseai si acolo distorsiunile. Cred ca e datorata reprezentarii numerelor. Cred ca e corect, daca din distorsiunile de la iesire (de tensiune) le scazi pe cele de la intrare. E o parere!Am observat si eu asta. Am fortat calculul RMS a semnalului de intrare incepand de la amplitudine 0 si a scos un numar foarte mic, ceva de genul x.xxxe-06, unde a dat un THD foarte mare in acel pas. Am sa caut sa vad care este solutia. Sunt fortat sa lucrez cu excelul deoarece altfel nu am cum sa trasez graficile, este limitat la partea de plot LTSpice-ul.Am inlocuit in schema 6SL7GT cu 6N9S si a rezultat o mica diferenta intre cele doua puteri finale, semn ca cele doua tuburi sunt compatibile; Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 16, 2009 Partajează Postat Februarie 16, 2009 Nu are traba cu Mos_ul, VACUUM TUBE!!! nu foloseste potentiale pozitive pe grila de comanda pentru polarizare in raport cu sursa!!!(catodul) fetul, mosfetul nu este acelasi lucru cu lampa,este o chestiune oarecum similara.cred ca ai facut fixatie in problema. daca mosfet, feturi de putere ,etc avem nevoie in pp de 8_9_10(doua bucati ma refer canal P si canal N ) intre porti (GRILE)ca sa le putem polariza (fixa curentul de mers in gol )tensiuni superioare sursei daia apar micro, pico, nano( in functie de puterea lor) curenti sau cum vrei sa le spui. impedanta pe poarta grila sau cum vrei sa ii spui,raminind destul de mare totusi in raport cu bipolarul.LAMPA_I LAMPA !NU E FET,MOSFET(SEMICONDUCTOR) NU MAI FACE TRIMETERE (COMPARATIE)CIND VORBIM DE LAMPA CU FETUL,MOSFETUL ETC..Eu am intrat in sectiunea asta a forumului pentru lampi si nu pentru feturi,na_m nimic cu ele(feturile) MERG CUM VREI TU,NA!!!!!!!(multumit)dar nu suport comparatia si in zona asta nu cred ca intereseaza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 16, 2009 Partajează Postat Februarie 16, 2009 Chestiunea era ca am avut ceva contradictii aici, privind comportamentul grilei sub zero volt (are un curent f. mic rezidual). Bieninteles ca cineva, care vede izolatia completa dintre grila si catod si potentialele respective, crede ca nu exista de loc curent. Aceeasi chestiune e valabila si la canalul MOS, care este izolat zdravan fata de grila. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum