Vizitator 24fret Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Salut la toata lumea,Doresc sa am in casa niste boxe de calitate. Asta inseamna pentru mine sa fie doar doua, sa aiba 3 cai, sa se auda curat si cat mai liniar si sa raspunda cat mai jos in frecventa la bas (am cantat la chitara bas si e important pentru mine).Momentan folosesc un amplif Technics si in curand s-ar putea sa folosesc un Rostov. Dar ampliful il pot schimba mai tarziu daca e nevoie.Acum am niste Unitra 140. Cum e mai bine sa fac? Sa schimb difuzoarele la ele cu unele noi si sa le schimb antifonul dinauntru sau sa iau boxe noi cu totul? Pentru boxe noi as da pana la 2000 de RON. Dar vreau sa se auda ca lumea basul, daca se poate spre 20 Hz. Daca ar fi unele noi, ce mi-ati recomanda? Si un magazin unde se pot asculta? ...Va intreb pe voi pentru ca eu nu stiu care dintre boxele noi sunt bune, sau daca sunt mai bune unele noi decat unele artizanale, sau decat Unitra refacute ...Va multumesc!EDIT: Imi cer scuze, acum am vazut ca trebuia sa postez la Consultanta Audio/Video/Tv. Daca se poate rog un moderator sa-mi mute si mie topicul. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Tu practic vad ca te confrunti cu mai multe dileme pe care le voi impartii si iti voi explica in mare parte cum sta treaba 1. Doresc sa am in casa niste boxe de calitate. Asta inseamna pentru mine sa fie doar doua, sa aiba 3 cai, sa se auda curat si cat mai liniar si sa raspunda cat mai jos in frecventa la bas (am cantat la chitara bas si e important pentru mine). E bine ca stii ce vrei, iti va fii mai usor sa te decizi. Momentan folosesc un amplif Technics si in curand s-ar putea sa folosesc un Rostov. Dar ampliful il pot schimba mai tarziu daca e nevoie. Amplificatorul este un element foarte important intr-un sistem (mai ales un sistem de home audition sau HI-fi cum se mai zice) de aceea nu trebuie neglijat din nici un punct de vedere, dar acum si aici vorbim de boxe. Acum am niste Unitra 140. Cum e mai bine sa fac? Sa schimb difuzoarele la ele cu unele noi si sa le schimb antifonul dinauntru sau sa iau boxe noi cu totul? Eu la toata lumea le recomand sa lase vechiile boxe mostenite de la tatici, bunici si strabunici...asa cum le-au primit, pt ca nu merita sa te zgarcesti la 200 lei cat te costa sa iti faci 2 cutii de nivel mediu ! In legatura cu bugetul tau nu stiu ce sa zic, in principiu ai putea sa faci ceva foarte bun de banii aia dar trebuie sa ai si timp si un pic de indemanare ca sa poti finaliza un proiect DIY - Do it yourself nu cum ai spus tu....artizanale Ce sa iti recomand de pe rafturile din magazine...sincer nu stiu, te pot doar indruma cu constructia incintelor si alegerea difuzoarelor potrivite cat si constructia filtrelor (din nou un element foarte important FILTRELE, nici acestea nu trebuiesc neglijate doarece influenteaza intr-o mare masura rezultatul final ba chiar functionalitatea propriu zisa a boxe finite. Dar vreau sa se auda ca lumea basul, daca se poate spre 20 Hz Eu nu prea cred ca tu vei percepe ceva la frecventza aia...Eu zic ca tie iti ajunge sa coboare cat de cat liniar la 40 Hz...totusi vorbim de niste Floorstander nu de un subwoofer sau macar de un woofer...eu ma gandeam la ceva de 8- 10 " maxim....in fine o sa vedem ce putem face....poate abordam o varianta PRO la optiuni.....vedem Si un magazin unde se pot asculta? ... Domne....esti in Bucuresti, daca nici matale nu gasesti acolo un loc/magazin unde sa faci o auditie la diferite brand-uri atunci eu depun armele...ti-am zis, prima data sa te hotaresti daca esti dispus sa le faci tu sau preferi sa le cumperi. EDIT: Imi cer scuze, acum am vazut ca trebuia sa postez la Consultanta Audio/Video/Tv. Daca se poate rog un moderator sa-mi mute si mie topicul. Ai postat bine, stai linistit, Iti stau la dispozitie pentru mai multe intrebari si lamuriri...in principiu ti-am zis in linii mari cam ce se poate face dar mai sunt multe de lamurit Bogdan Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Daca esti dispus sa dai aproape 1600 lei, poti achizitiona Monitor Audio Bronze Reference BR5, prezenta sonora, sounstage-ul sunt extraordinare, finisajul aristocratic, de neegalat in categoria asta de pret, sensibile, usor de condus, raspuns de la 36 Hz, nu sunt "cavernoase" precum Whaferdale-urile (nu-s rele nici acelea...)...dar nu ai precizat in ce camera le amplasezi- nu de alta, dar pentru camere de peste 16 mp, s-ar putea ca unele cu bass lateral sa fie optime.Daca e o camera normala, 14-16 mp, sunt ok., imaginea sonora va fi uniforma.Bafta la cumparaturi! Link spre comentariu
EmyRulz Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Mie personal nu mi-au prea placut br5, suna ca un butoi pe bass, extrem de gonflat si artificial. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Parerile celor de mai sunt sunt de apreciat dar nu iti ajuta mare lucru. Pentru ca! Un "audiofil"sau un ascultator are pretentiile si asteptariile lui. Aici vezi ce vreau sa spun: Mie personal nu mi-au prea placut br5, suna ca un butoi pe bass, extrem de gonflat si artificial. Cel mai bine e sa mergi sa asculti personal modelele specificate mai sus si altele.Gusturile difera...conteaza si genul de muzica predominant. Totusi astept sa raspunzi sa vad ce solutie abordezi. Link spre comentariu
Vizitator 24fret Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 Multumesc tuturor pentru sfaturi.Din pacate nu am timp sa-mi confectionez singur incinte ...Unitrele au valoare sentimentala, de aceea vreau sa mai intreb ceva despre ele inainte sa le elimin din calcul.Am gasit la firma Tonsil din Cluj difuzoare ca ale mele. La midrange si tweeter nu e problema, se gasec identice.La bas lucrurile stau in felul urmator: Eu am un woofer care scoate 60-4500 Hz. Exista woofer Tonsil care scoate 35-3500 Hz. Aici am 3 intrebari:1) S-ar auzi basul mai profund prin acest difuzor ( comparabil cu boxe noi) sau la fel ca acum din cauza incintei sau a filtrelor?2) Pot sa compensez cumva gaura de la 3500 la 4500 Hz? Sau nici nu e nevoie?3) Pentru wooferul meu este specificata o incinta de 60 dm3, care sunt probabil boxele actuale, dar pentru woofer-ul din magazin sunt specificati 24dm3. Ar fi asta o problema?Daca nu o scot la capat nici cu aceste modificari, atunci o sa incep sa caut alte boxe, noi sau artizanale facute de altcineva. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 2) Pot sa compensez cumva gaura de la 3500 la 4500 Hz? Sau nici nu e nevoie? Nu, nu poti...e dezavantajul majoritatii incintelor pe 3 cai..."nevoie" e, si inca cum...Bass-ul "gonflat" de la BR5 provine cu siguranta de la nepotrivirea amplificatorului cu incintele, eu unul am fost foarte multumit de cum se aud BR5...asa e, cel mai bine e sa te duci sa le asculti, numai ca una se aude "acolo", alta in camera ta... Cat despre restaurat cutiile alea, nici nu te gandi...iar de cumparat"artizanale" facute de altcineva, cam greu, cine face boxe reusite, nu are de gand sa le vanda, iar daca face in serie, le face ca sa le vanda... , plus pretul, care ajunge si chiar depaseste pe al unora realizate "industrial", iar finisajele, cu cateva exceptii(vezi OB-urile userului felixx )sunt net inferioare unora "de cumparat". Link spre comentariu
Vizitator 24fret Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 Am inteles.Deci Unitrele raman asa cum sunt ... de colectie.Ca boxe noi vad doua posibilitati: Fie monitoare de studio, adica sistem 2+1, fie floor-uri mari. Personal as prefera floor-uri pentru ca ascult in general muzica mai veche unde cateodata basul este pe o boxa si chitara pe cealalta. Iar cu un subwoofer s-ar duce tot farmecul. Eu le stiu doar pe cele de cand eram mic (JBL, Jamo, Magnat, Harman/Kardon, Technics, Pioneer, ...) dar vad ca au aparut pe piata tot felul de marci noi despre care nu stiu nimic. Nu pot sa cumpar o pereche de Wharfedale daca mi se pare ca suna bine pentru ca se poate sa fie altele la acelasi pret care suna si mai bine. Stie cineva un magazin unde sunt multe tipuri de boxe la un loc si unde poti sa le probezi pe toate fara sa beneficiezi de scarba vanzatorului? Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Februarie 2, 2009 Partajează Postat Februarie 2, 2009 Personal nu stiu....mai ales ca nu sunt din Bucuresti. Google te va ajuta, urmareste sa vezi daca nu se organizeaza evenimente de profil in Buc. ...te duci la auditii. Intra pe www.hi-fi.ro pe forum.....acol vei gasii pe cineva sa te ajute probabil si cu o auditie, dar nu lua de bune tot ce zic cei de acolo ca de multe ori o duc in extrema cu unele lucruri. Link spre comentariu
Vizitator 24fret Postat Februarie 2, 2009 Partajează Postat Februarie 2, 2009 Colegul mi-a dat o idee interesanta.Daca pastrez Unitrele si le completez cu doua subwoofere? Ar iesi ceva? Link spre comentariu
Vizitator 24fret Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 Am reparat Unitrele prin schimbarea tweeterelor cu unele noi.Pentru cei interesati care nu stiau deja se gasesc difuzoare Tonsil la Cluj. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum