Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbare difuzor de bass la o boxa

Vizitator alecsmold2

Postări Recomandate

Vizitator alecsmold2

Salutare!Am niste boxe asa numite "Life" pe trei cai, la care am reusit (foarte simplu - adica aveau filtru de ordinul I = 6dB/octava) sa ard inaltele si mediile , pe care le-am inlocuit cu succes - cred eu - si am bagat si un filtru de ord. II.Dif. de bas au ramas intregi, problema este ca au un bas destul de slab, ce bate spre pocnituri.Ma gandeam sa le schimb cu niste dif-uri YDD 200LPP 8O .Acum nu tabarati pe mine, dar nu imi permit mai mult, faza e ca nici nu-mi prea vine sa dau mai mult, ca deja le-am dublat pretul cu care le-am luat.S-ar potrivi astfel de difuzoare?Dimensiunile incintei sunt 46cm H x 28cm L x 20cm adancime, si au un tub de bass reflex de 15cm lungime si 5cm in diametru (dimensiuni exterioare). A, si sunt facute din PAL sau asa ceva de 16mm.Sau daca nu sunt dimensunile incintei bune, cum ar putea deranja sunetul in acest caz? Cum se va auzi bass-ul?Daca se poate sa-mi dati si mie caracteristicile acestui dif (YDD 200LPP 8O ), ca si pt cel cu nr 1000000320 de pe site-ul Telezimex.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

3

• Haralambie

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

De potrivit nu prea s-ar potrivi (nu am simultat inca) :? Ca daca s-ar potrivi toate difuzoarele ..s-ar face niste incinte standard si ,incaz ca se ardea un dif, le schimbai cu oricare altu` !! :lol: Ce diametru au wooferele??? (banuiesc ca 20 cm ca daca ai zis ca vrei sa le schimbi cu 200 lpp)...si ai putea sa incerci sa le faci un bass boost ceva :wink:Parametrii T/S ale difuzorului YDD 200 LPP :Fs = 53,95 Hz Qms = 1,151 Vas = 38,86 liters Cms = 0,536 mm/N Mms = 16,24 g Rms = 4,782 kg/s Xmax = 4, mm Xmech = 6, mm P-Dia = 169,6 mm Sd = 226, sq.cm P-Vd = 0,0904 liters Qes = 0,446 Re = 7,5 ohms Z = 8, ohms BL = 9,621 Tm Pe = 50, watts Qts = 0,321 no = 1,319 % 1-W SPL = 93,35 dB 2.83-V SPL = 93,63 dB

Link spre comentariu
Vizitator DJ_tymy

nexus di volumul ala de 18L se scad volumele ocupare de drivere si se ajunge la un volum util intern de ~ 15L cu acest difuzor ( 200LPP ) o sa aiba in acesta cutie acordata la 70Hz ( tub de 7.5Cm diametru si 11cm lungime ) f3 = 78hz P.S daca nu schimba tubul tre sa scurteze portul de 5 cm la 3.5cm

Link spre comentariu

ups, greseala mea :oops: , am uitat sa bifez casuta pt dimensiunile exterioare in program.se vede ca nu mi-am luat azi doza (MOUNTAIN DEW :roll: )P.S. simuleaza sa vezi cum merge si asa cum am spus eu, avea 1 dB de gain :P

Link spre comentariu
Vizitator alecsmold2

Dif-ul de bass este intr-adevar de 20 de Cm.diametrul la tub nu prea pot sa o schimb - trebe gaurire-ilire si nu prea am cu ce.o sa incerc si eu sa calculez cu parametrii care ii am acum (Thanks)Eu la calcule de incinte foloseam BoxPlot. E bun de ceva?

Link spre comentariu
Vizitator alecsmold2

Iar cu Bass Boost....Boxele merg pe o statie Pioneer , iar ca sa aiba cat de cat bas, tre sa umblu si la egalizator si la surround si la....Iar basul nu este profund, bate spre pocnituri si se vede ca e fortat.De aia vreau sa schimb dif-ul, iar dupa cum se aude...nu cred ca a fost calculata incinta aia pentru dif-ul cu care a venit.Inacinte am mai facut si eu, si inca destule, din pacate necalculate=dupa ureche, sau mai bine zis dupa cum m-i s-a parut.Deci daca schimb dif-ul acesta nu sunt sanse sa am un bas mai bun?

Link spre comentariu
Vizitator alecsmold2

Mai am niste difuzoare tipul YDD 165LPP 8O .S-ar potrivi mai bine astea?Puteti sa-mi dati si pt astea niste parametrii?Si cum pot pune niste difuzoare de 16,5cm in gaura de dif de 20cm?

Link spre comentariu

uite aici param pt ydd 165 lpp :Fs = 59,55 Hz Qms = 2,033 Vas = 17,19 liters Cms = 0,684 mm/N Mms = 10,44 g Rms = 1,922 kg/s Xmax = 2, mm Xmech = 3, mm P-Dia = 130,1 mm Sd = 133, sq.cm P-Vd = 0,0266 liters Qes = 0,669 Re = 7,2 ohms Z = 8, ohms BL = 6,484 Tm Pe = 25, watts Qts = 0,503 no = 0,523 % 1-W SPL = 89,33 dB 2.83-V SPL = 89,79 dBsi eu folosesc diful asta la niste sateliti si pot sa zic ca in niste incinte inchise de 10 litri are un bas bun !!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări