Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ir ON-OFF 12f629 PROBLEME

mecaboy

Postări Recomandate

am patit treaba asta la neon fluorescent daca apropiam receptorul la mai putin de 30cm de lampa.un filtru violet a reduc foarte putin din aceste perturbabii si pana la urma am fost nevoit sa mut senzorul.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 128
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mecaboy

16

• csaba_sm

14

• green_wall_13

13

• XAN77

12

Top autori în acest subiect

filtreaza senzorul cu o banda de la floppy disk ...daca ai in casa un floppy disk vechi desfal si scoate banda din el ..pune senzorul in fata lui si incearca comenzile din telecomanda ..apropie becul sau lampa de floppy si o sa observi ca nu afecteaza deloc lumina senzorul ..in cazul meu am construit din sticla un filtru de particule IR pt acest senzor pt a putea fii folosit din orice unghi ..are 10 ori 10m ..exact cat sa incapa senzorul in el ..prins de tavan asa functioneaza fara probleme .. telecomanda este un sony si panasonic..recomand pt ca emite mult mai puternic deact chinezariile din ziua de azi.pune ceva poze sa vedem ce ti-a iesit ..

Link spre comentariu

toate bune si frumoase doar ca ar fi o mica problema.....si anume becurile economice....se pare ca pe langa UV acestea transmit si IR deoarece cand indrept senzorul IR de pe receptor ledul se aprinde iar modulul nu mai reactioneaza la tasta programata.....doar la mine face asa?

sa intaleg ca pot sa apelez la tine ??? pt ca am un proiect interesant ..care necesita skills la desingul pcb ului...am nevoie de ir on off 2 pcb ul pot sa-l faci dupa dimensiunea mea ceuta .. ?
Link spre comentariu

daca te referi la proiectarea cablajului, asta fac in general doar pt proiectele mele pt ca fiecare stie cel mai bine ce piese are la dispozitie, cum le vrea aranjate si asa mai departe....cat depsre cablaj nu-i nici o problema odata ce ai unul proiectatmontajul meu il folosesc la becul din sufragerie......care e un bec economic de 21W si merge fara nici o problema....aproape fara nici una....singura ar fi ca odata ce deschid lumina se aprinde si ledul dar in functie de ce toane are se stinge in aproximativ 1 min clipind pana se stinge.....abia atunci pot da comanda sa-l sting....dar nu-i o problema care sa ma deranjeze.....am folosi un alimentator de mobil de 5V.....am pus pe direct unde trebuia sa fie 7805-ul iar ca releu am folosi unul de pe un modem mai vechi de 5V/1A

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

am modificat softul versiunii cu un singur releu pentru a putea fi comandat releul si cu un buton de pe placa. Pentru simplitatea modificarii am prevazut un alt buton decat cel existent pentru memorarea telecomenzii, respectiv un buton pe pinul 6 (GPIO.1). Eu unul am avut nevoie de aceasta optiune. Butonul este switch banal, fara retinere.

x_dadu.zip

Link spre comentariu

atasez alaturat versiunea de hex pentru buton cu retinere, schimbarea starii releului modificandu-se la fiecare schimbare a comutatorului de la pin6.Eu am in momentul de fata acest montaj pentru comanda unui bec economic intr-o camera si folosesc intrerupatorul de pe perete care este cu retinere si de aceea am avut nevoie de aceasta modificare. Alimentez montajul dintr-o sursa smps simpla din chargere de telefoane, este mult mai stabil astfel controlerul decat ir dimmerul cu care m-am tot chinuit.

x_dadu.zip

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Salut si La multi ani pe noul an, am facut si eu acest montaj dar intampin unele probleme: ori nu este bun hexul ori pic`ul sa dus, am incarcat hexul in pic totul ok il pun in montaj si nimik. Imi poate da cineva un hex bun nu de pe siteuri ca leam probat pe toate inclusiv cele de aici care unele dau eroare...

Link spre comentariu

cele 2 hexuri ale mele de mai sus, unde am modificat pentru a comanda releul si cu un buton de pe placa (cu retinere sau fara retinere), le-am descarcat acum si se incarca fara eroare in icprog cat si in softu de control al pickit2.

Link spre comentariu

pai da mai multe detalii, ce versiune de schema ai facut, ce programator ai, cu ce soft il folosesti in calculator, ce zice dupa progframare/verificare, cum se comporta montajul, merge de pe butonul onboard daca ai facut hex de la mine etc.Ai salvat si scris cum trebuie valoarea de la ultima locatie din flash, adica OSCCAL?

Link spre comentariu

cu hexul de la tine nu merge imi da eroare la programare, am facut schema de aici de pe site pentru un singur releu folosesc o clona de pickit 2 cu pckit2 v2.61. dupa ce lam programat cu un hex care mi la acceptat si lam pus in montaj nu face nimik am apasat pe switch da nu se intampla nimik. lam verifica dupa ce lam scris imi da ok oscalul nu sa schimbat. Nu stiu cum se programeaza e prima oara si probabil ca nu fac eu ceva bine. daca schema e buna....

Link spre comentariu

schema e ok, e si foarte simpla. Daca ai clona de pickit2, e bine ca softul lui salveaza si reface automat valoarea osccal. Pune montaju in functiune si masoara direct la pini picului daca atunci cand senzoru primeste informatie ir, tensiunea se modifica la pinul pic, la fel si la pinul ce comanda tranzistorul pentru releu, masori sa vezi. Ai memorat tasta telecomenzii? ledul de pe placa are vreo reactie? Cand apesi o tasta pe telecomanda se aprinde scurt si ledul de pe montaj? sau montajul e complet mort...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări