Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ir ON-OFF 12f629 PROBLEME

mecaboy

Postări Recomandate

:speriat Ai mare grija sa nu stergi picul cel nou, sau sa programezi pe el direct HEXUL. Trebuie copiat continutul lui, inainte de a face orice altceva. Are inscris in el din fabrica OSSCAL-ul, acesta este necesar in etapa de programare pentru a inlocui OSSCAL din HEX cu cel dat de producator. Daca faci altfel, vei constata ca jucaria nu functioneaza. Succes!!
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 128
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mecaboy

16

• csaba_sm

14

• green_wall_13

13

• XAN77

12

Top autori în acest subiect

:speriat Ai mare grija sa nu stergi picul cel nou, sau sa programezi pe el direct HEXUL. Trebuie copiat continutul lui, inainte de a face orice altceva. Are inscris in el din fabrica OSSCAL-ul, acesta este necesar in etapa de programare pentru a inlocui OSSCAL din HEX cu cel dat de producator. Daca faci altfel, vei constata ca jucaria nu functioneaza. Succes!!

E valabil la toate picurile?
Link spre comentariu

nu e valabil pt toate picurile,dar eu am incalcat regula:am programat pe el direct si mi-a cerut sa inlocuiesc osscalul cu o valoare data de WinPic800 si a functionat in aplicatia de fata

Link spre comentariu

Merci, o sa ma joc si eu cu un pic din asta, si nu stiam cum.De fapt daca totul este 3FFF, e usor sa-ti dai seama ca o valoare trebuie sa difere, dar nu m-am gandit.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Verifica urmatoarele chestii cu PIC-ul scos:- Verifica cablajul sa nu ai un scurt pe undeva- verifica tranzistorul daca e bun sau daca e potrivit, adica npn nu pnpDupa ce rezolvi problema asta introduci microcontrolerul in montaj, apoi mergi mai departe. Daca dupa ce ai rezolvat problema hardware, introduci PIC-ul si iti actioneaza releul din senin, ai probleme cu codul sursa. Nu e programul bine facut.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator enastase

a facut cineva schema de aici: http://www.sixca.com/eng/articles/remote/index.html ?

am tot incercat sa programez pic-ul dar imi tot da eroare. si la TX si RX

mentionez ca am mai programat pic-uri inclusiv 12f629, stiu faza cu OSCAL, folosesc un programator de la Adelaida care merge, si IC-Prog 1.06A

daca are cineva timp poate incearca sa vada daca si la el da eroare la programare....

merci!

Link spre comentariu

si o alta intrebare: ... omul foloseste TSOP2238 (38khz) dar eu am TSOP4836 (36khz)oare merge? ati incercat?

sigur mergeCat despre eroarea de la programare, daca te uitai in capul fisierelor sursa, asm-urile, vedeai ca are Cod Protected activat, deci nu mai poate citi controlerul dupa programare, dar il programeaza ok. Daca vrei fara protectie trebuiesc reasamblate sursele cu CP_OFF
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări