mecaboy Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Buna ziua.Am realizat acest montaj http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html dar se pare ca ceva nu este in regula.In momentul in care alimentez montajul,releu se aclanseaza.Chiar daca am scos PIC-ul,releul tot se aclanseaza.Care ar putea fi problema?Vre-un tranzistor pus invers sau? Multumesc Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 masoara tensiunea de pe pinul 7 al pic-ului, adica semnalu care pleaca prin rezistenta R3 la baza tranzistorului de comanda al releului. Daca ai peste 4 V acolo e clar ca controlerul e cel care iti tine releul activat, daca nu, tranzistorul ala e scurtcircuitat sau pus aiurea .p.s. sunt curios daca iti merge cu orice telecomanda . Link spre comentariu
Blind Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 p.s. sunt curios daca iti merge cu orice telecomanda .Ar trebui sa mearga cu orice telecomanda, avand in vedere ca pe saitu' respectiv scrie:Memorizing remote controller key is simple and you can do it following this procedure: press key on Ir-switch and led-diode will turn ON. Now you can release key on Ir-switch, and press key on your remote controller. If you do that, led-diode will blink, and your memorizing process is finished. Link spre comentariu
mecaboy Postat Ianuarie 28, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Daca ai peste 4 V acolo e clar ca controlerul e cel care iti tine releul activatSi fara controler imi sta aclansat releul.De aceea problema aceasta nu provine din microcontroler Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 pai problema este la tranzistor ca altceva nu mai este in circuit ! Link spre comentariu
mecaboy Postat Ianuarie 29, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 Da,asta cred si eu.Eu am inlocuit o rezistenta de 330 Ohm cu alta de 390 ohm.Aceasta R este legata la pinul de masa al senzorului de infrarosu,deci...asta ar insemna in cel mai rau caz montajul sa nu functioneze,nu sa stea aclansat releul.Sambata am sa inversez tranzistorii,sa vedem ce se intamplaMultumesc Link spre comentariu
Blind Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 Masoara tensiunea baza-emitor si intra cu ea in caracteristica tranzistorului din datasheet si vezi daca ar trebui sa conduca sau nu.Stupid question: Controllerul l-ai programat? Link spre comentariu
mecaboy Postat Ianuarie 29, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 Multumesc pentru sugestie Blind.Controlerul l-am programat si nu am primit nici o eroare in momentul scrierii programului in PIC.Dupa ce l-am programat l-am si citit ca sa fiu sigur ca sa scris.De montaj ma voi ocupa sambata duminica,maine am examen asa ca...nu am timp sa ma ocup. Link spre comentariu
mecaboy Postat Ianuarie 30, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 Am intors BC-ul si lafel.Apoi am intors si celalalt tranzistor.Cand am intors si cel de-al doilea tranzistor,acesta sa incalzit ba mai mult sa incins si PIC-ul.Cred ca PIC-ul sa ars :(.Cand il bag in programator,programul nu gaseste nici un PIC si da eroare si la programator,cum ca nu ar exista programator.Daca scot pic-ul...nu mai da eroare la programator.Am facut-o de oaie :cry: Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 30, 2009 Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 man esti de belea, tu asa pui piesele, la ghici ? ai intors tranzistorii doar doar o merge montajul ? desi ma repet din alt topic, man, uitate in datasheet sau cataloagele vechi romanesti, despre acele tranzistoare care le sunt terminalele, ele numai intr-o singura pozitie pot fi conectate pe placa. Da ia zi, care e la tine cel de al doilea tranzistor ? Stabilizatorul 7805 cumva ?...daca e asa man, ai mult mai multe de citit decat niste datasheeturi. Electronica asta e o indeletnicire exacta, nu merge asa la intamplare.Oricum tot raul spre bine, din patania asta ai invatat ceva, sper, data viitoare nu te vei mai grabi sa faci la fel. Link spre comentariu
mecaboy Postat Ianuarie 30, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 XAN77 am citit datasheetul,stai linistit...stiu si eu macar atata lucru.Schema am respectat-o in tocmai.Chestia este ca nu am gasit piesele iar tipul mi-a dat echivalente,cine stie cat de echivalente erau! Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 30, 2009 Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 pai "cat de echivalente erau" reiesea din datasheeturile respectivelor tranzistoare, comparand cel original cu cel montat. Da nu m-ai lamurit care e cel de al doilea tranzistor !!! Link spre comentariu
Blind Postat Ianuarie 30, 2009 Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 pai "cat de echivalente erau" reiesea din datasheeturile respectivelor tranzistoare, comparand cel original cu cel montat. Da nu m-ai lamurit care e cel de al doilea tranzistor !!!Stab-ul :smt044 :smt044 :smt044 7905 arata ca un tranzistor mai de putere. Link spre comentariu
mecaboy Postat Ianuarie 30, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 M-am uitat in datasheetul tranzistoriilor din schema nu si a celor ce am cumparat.Ardeam de nerabdare sa fac montajul iar acum...chiar l-am ars...ce sa fac,asa e la inceput(graba chiar strica treaba :( ).Maine am sa va spun exact care este al doilea tranzistor,scrie ff mic pe el si este aproape invizibil iar placa este aglomerata Link spre comentariu
mecaboy Postat Februarie 2, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2009 Tranzistorii sunt:-BC639-L78L05 (Cel ce se pare ca sa ars) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum