Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ceas nixie

byt

Postări Recomandate

Vad ca hex-ul nu contine si config bits. Baga tu manual 3F00 si mai arde-l o data. O metoda simpla ca sa verifici daca macar oscilatorul merge, este sa masori cu voltmetrul de curent continuu pinul 15 CLKOUT. Daca gasesti aproape de 5V sau aproape de 0V, atunci nu oscileaza. Daca vezi o valoare in jur de 2...3V, atunci oscileaza.Din schitele de pe site inteleg ca PIC-ul trebuie pus in oglinda?... Adica toti pinii dati peste cap? Asa e?

Pe pinul 15 nu este oscilator, este iesire catre driver anodic. Da, PIC-ul se aseaza in soclu rasturnat cu pinul 1 (unu) al PIC-ului la pinul 11 (unsprezece) al soclului .
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 59
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bercioiu

15

• valica

13

• Mikrosha

5

• byt

4

Top autori în acest subiect

Multumesc domnilor pentru indicatii, intr-adevar pic-ul l-am montat dupa indicatiile de acolo iar strapurile le-am facut desi nu este prezentat asa de explicit, este posibil sa nu fi facut toate strapurile(sau nu le-am facut corect) am sa ma uit mai atent sa vad daca corespunde cu schita dumneavoastra si am sa postez si niste poze. O alta problema pe care am observat-o este corespondenta pinilor (catozilor), asa cum este facut cablajul si dupa cum am vazut ca sunt montate lampile nu prea corespund digitii lampilor. Imaginile de mai jos sunt facute de ceva vreme, nu se vede asa bine am sa fac altele macro sa se poate observa detaliile.

Link spre comentariu

Aici ai configuratia pinilor pentru tuburi. Verifica dupa datasheet. Daca ar fi incurcati katozii ar indica aleator cifre, dar daca nu indica nimic, sa nu fie si anodul conectat gresit.Ce tip de nixie folosesti?

Link spre comentariu

Ok, ma refeream la pinul 15 al PIC-ului.

Posted Image

Da, la pinul 15 al picului este iesirea catre anodul zecilor de secunde:

// Definition of PIN connection

#define POSITION0 RA7 // digit anode switches

#define POSITION1 RA6

#define POSITION2 RA0

#define POSITION3 RB5

#define POSITION4 RB4

#define POSITION5 RB2

#define DIGIT0 RB1 // outputs for nixie driver 74141

#define DIGIT1 RA2

#define DIGIT2 RA3

#define DIGIT3 RB0

#define BUZZER RB3 // alarm buzzer

#define KEYINP RA4 // button input

Link spre comentariu

M-am uitat atent, anodul este conectat bine, dar m-am uitat cum sunt conectati catozii la iesirile integratului 74141. Eu folosesc tubul Z574M, Z573M RFT (nu stiu foarte sigur am sa ma uit cand ajung acasa), din datasheet am vazut ca se potriveste la pini cu tuburile folosite pe site (nu mai stiu ce tuburi se folosesc acolo, proiectul l-am realizat de ceva vreme dar l-am lasat balta).

Multumesc, ultima poza cu strapuri si pozitiile catozilor ma ajuta mult, sa inteleg ca poza este vedere deasupra partii cu componentele montate pe placa.

Link spre comentariu

Multumesc domnilor pentru indicatii, intr-adevar pic-ul l-am montat dupa indicatiile de acolo iar strapurile le-am facut desi nu este prezentat asa de explicit, este posibil sa nu fi facut toate strapurile(sau nu le-am facut corect) am sa ma uit mai atent sa vad daca corespunde cu schita dumneavoastra si am sa postez si niste poze. O alta problema pe care am observat-o este corespondenta pinilor (catozilor), asa cum este facut cablajul si dupa cum am vazut ca sunt montate lampile nu prea corespund digitii lampilor. Imaginile de mai jos sunt facute de ceva vreme, nu se vede asa bine am sa fac altele macro sa se poate observa detaliile.

Vezi ca aici trebuie sa pui un jumper sa faci legatura intre pinul 1 al picului (DIGIT1 RA2) catre 74141 DIG1(B) :da
Link spre comentariu

M-am uitat atent, anodul este conectat bine, dar m-am uitat cum sunt conectati catozii la iesirile integratului 74141. Eu folosesc tubul Z574M, Z573M RFT (nu stiu foarte sigur am sa ma uit cand ajung acasa), din datasheet am vazut ca se potriveste la pini cu tuburile folosite pe site (nu mai stiu ce tuburi se folosesc acolo, proiectul l-am realizat de ceva vreme dar l-am lasat balta).

Multumesc, ultima poza cu strapuri si pozitiile catozilor ma ajuta mult, sa inteleg ca poza este vedere deasupra partii cu componentele montate pe placa.

Da, se pare ca nu sun bine legati katozii:
Link spre comentariu

Ti-am pus si modoficarile PCB-ului care trebuie facute pentru Z574M. Trebuie sa tai toate traseele de catozo de langa 74141 si sa pui strapuri, sau sa refaci cablajul. Mai verifica si tu conf datasheet

Link spre comentariu

- Mai trebuie montat un jumper intre pinul 17 al picului si R27 (vezi atasament)- Ce cristal ai montat?! Trebuie pus unul de ceas de 32.768 KHz- Conzii aia de la oscilator nu prea sunt indicati (se fol ceramici)

Link spre comentariu

Domnule multumesc, apreciez timpul pierdut pentru explicatii :aplauze , am sa fac modificarile si daca mai si merge ai de la mine o Grasa de Cotnari.

Multumesc dar nu este pe gustul meu... prefer Dry Muscat, Jidvei „Fata in iarba“ :dans:
Link spre comentariu

Am facut toate modificarile si nu vrea sa mearga dar cred ca am gasit problema. Din neatentie nu am citit bine frecventa quartului, pe site scrie 32.768 khz si am folosit 3.2768 mhz. Folosind la primul proiect acest quart am dedus fara sa fiu atent la unitatea de masura, ca merge si aici . Totusi pun niste poze cu tensiunile masurate de mine si modificarile facute.

Link spre comentariu

Am facut toate modificarile si nu vrea sa mearga dar cred ca am gasit problema. Din neatentie nu am citit bine frecventa quartului, pe site scrie 32.768 khz si am folosit 3.2768 mhz. Folosind la primul proiect acest quart am dedus fara sa fiu atent la unitatea de masura, ca merge si aici . Totusi pun niste poze cu tensiunile masurate de mine si modificarile facute.

Pai?! Nu ti-am spus sa verifici valoarea quart-ului mai devreme? :aut:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări