Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ceas nixie

byt

Postări Recomandate

• Răspunsuri 59
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bercioiu

15

• valica

13

• Mikrosha

5

• byt

4

Top autori în acest subiect

Dl. Mikroshka, aruncati va rog mizeria aceea de carcasa chinezeasca!!! E pacat de ceasul ala frumos si muncit, merita o carcasa de sticla/plexy/lemn de cires/nuc, nu stift-ul ala...am nervi ca mi-a bubuit un jeg de radio cu ceas chinezesc in seara asta, si mi-a facut o putoare de trebuie sa tin geamul deschis pe gerul asta, nenorocitul mergea cu transformatorasul minuscul superincins, l-am lasat asa(cine m-a pus...) :sparge: gata, imi fac VFD clock!!! :freaza:

Link spre comentariu

Dl. Mikroshka, aruncati va rog mizeria aceea de carcasa chinezeasca!!! E pacat de ceasul ala frumos si muncit, merita o carcasa de sticla/plexy/lemn de cires/nuc, nu stift-ul ala...am nervi ca mi-a bubuit un jeg de radio cu ceas chinezesc in seara asta, si mi-a facut o putoare de trebuie sa tin geamul deschis pe gerul asta, nenorocitul mergea cu transformatorasul minuscul superincins, l-am lasat asa(cine m-a pus...) :sparge: gata, imi fac VFD clock!!! :freaza:

Dl. Spitfire, aşa a vrut beneficiarul (taică-miu :rade: ) Am incercat să-i fac o carcasă de plexi dar nu i-a plăcut.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Am realizat si eu cateva scheme simple de ceasuri Nixie iar acum caut o schema de ceas Nixie cu Pic sau AVR, 4 sau 6 tuburi, care sa afiseze ora in format 12H (24H obtional), data si eventual o alarma. A "dat" cineva peste un astfel de proiect realizat? Eu am tot gasit variante dar ba n-are aia, ba n-are aia sau am gasit schema dar m-am lovit de anumite piese greu de cumparat pe la noi. Va multumesc!

Link spre comentariu

Masoara tensiunea C5, sa vedem daca ai anodica. Apoi sa vedem daca PIC-ul lucreaza.O metoda simpla sa verifici tranzitii logice: Ia o pereche de casti, tine degetul pe GND-ul castilor, si cu centralul atingi iesirile digitale. Vezi auzi frecventa semnalului. Tine alt deget pe GND-ul placii sa auzi mai bine. NU verifica asa locuri in care ai anodica.Deci, cu metoda asta verifica daca auzi ceva semnal pe pinii de iesire din microcontroller spre driverii de anod. Apoi spre driverii de catod.

Link spre comentariu

Salut.Cu PIC16F628A am incercat si eu si nu mi-a mers in schimb cu ATtiny2313 functioneaza perfect.Nu stiu ce sa zic dar este cam problematic de programat tipul asta de PIC

Link spre comentariu

Multumesc , am verificat am tensiune anodica, pic-ul si integratul 74141 este alimentat, am masurat intrarile 74141 si nu am nici o tensiune cred ca nu primeste nici o comanda de la pic sau posibil programul sa nu fie bun.

Link spre comentariu

Salut.Cu PIC16F628A am incercat si eu si nu mi-a mers in schimb cu ATtiny2313 functioneaza perfect.Nu stiu ce sa zic dar este cam problematic de programat tipul asta de PIC

Din pacate nu am programator pentru ATMEGA, daca am sa fac rost poate ma ajutati dumneavoastra cu niste indicatii, v-as fi recunoscator. Am sa pun si niste poze cu montajul realizat poate vede cineva vreo greseala.
Link spre comentariu

Vad ca hex-ul nu contine si config bits. Baga tu manual 3F00 si mai arde-l o data. O metoda simpla ca sa verifici daca macar oscilatorul merge, este sa masori cu voltmetrul de curent continuu pinul 15 CLKOUT. Daca gasesti aproape de 5V sau aproape de 0V, atunci nu oscileaza. Daca vezi o valoare in jur de 2...3V, atunci oscileaza.Din schitele de pe site inteleg ca PIC-ul trebuie pus in oglinda?... Adica toti pinii dati peste cap? Asa e?

Link spre comentariu

Salut, si eu ma chinui de ceva vreme cu un asemenea proiect, m-am inspirat de pe acest site http://elbastl.sweb.cz/clock.htm, am ales varianta cu pic, dar din pacate nu se aprinde nici un digit , posibil sa fi programat gresit pic-ul. Poate reusim impreuna sa-i dam de capat.

Ce PCB ai folosit? Daca l-ai folosit pe acela de pe site, urmareste sa ai toate "strapurile" pentru varianta cu PIC lipite.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări