Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ceas nixie

byt

Postări Recomandate

buna ziua

proiectul meu cel mai recent este un ceas nixie cu pic16f84

schema ceasului a fost luata de pe site-ul http://bruno.netstrefa.com.pl/radio/pro ... /index.htm

a fost prelucrata in paint pentru contrast, dupa care copiata in word pentru dimensionare reala a pcb-ului, transferata pe folie PNP-blue dupa care corodata.

Imbunatatiri aduse --repozitionarea pinilor pentru montarea tuburilor nixie pe pcb,

--al treilea buton pentru resetul ceasului,

-- protectie pe iesirea de 170v ale tuburilor,

-- montarea de pini pentru conectarea celor doua module privind mobilitatea si protectia pcb-ului.

bogdan

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 59
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bercioiu

15

• valica

13

• Mikrosha

5

• byt

4

Top autori în acest subiect

Imi cer scuze pentru interventie, insa un ceas cu nixie (ce-i drept, nu cu tuburi atat de mici) ce are si secundar se gaseste la acest link.

Softul pentru pic il gasiti la "more details" in josul paginii.

Daca tot ai inceput sa descrii proiectul, poasteaza si schema, cablaj, firmware...tot tacamul.

Link spre comentariu

Imi cer scuze pentru interventie, insa un ceas cu nixie (ce-i drept, nu cu tuburi atat de mici) ce are si secundar se gaseste la acest link.

Softul pentru pic il gasiti la "more details" in josul paginii.

Daca tot ai inceput sa descrii proiectul, poasteaza si schema, cablaj, firmware...tot tacamul.

Link-ul se afla postat la descrirea proiectului.

bogdan

Link spre comentariu

Da, insa ce-i aici pe forum e mai "sfant" decat pe alte forumuri/site-uri...se mai strica serverele, nu mai au astia bani de host, se mai razgandesc; de-asta spuneam de firmware/schema tra-la-la

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • 9 luni mai târziu...

M-am apucat sa modifica cablajul de la schema de mai sus pentru IN-14.Problema este....ce mama masii e ala IC la Z560M, sau PL??? Este cumva virgula? daca da, la ce o foloseste autorul in ceaS?

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

ic = sn74141 sau k155 (rusia) driver

cu stima razvan

Cele 3 cifre dupa k denota doar familia logica, k155 inseamna TTL Standard. Denumirea completa este k155id1/к155ид1, si este un integrat tot mai rar. Ca idee, se poate inlocui cu un decodor zecimal, de genul 74HC42 sau CD4028, la iesire puandu-se tranzistoare de tensiune inalta, cum ar fi SMBTA42. Cu tranzistorul in capsula SOIC, si tranzistoarele in SOT23, aria ocupata pe cablaj ar fi doar putin mai mare decat varianta 'vintage' cu ID1.

Ceasul meu cu ZM1336 functioneaza bine de peste un an, fara urme de uzura. L-am bagat intr-o carcasa comerciala de la un radio cu ceas chinezesc. O chestie utila, pe care am experimentat-o, este iluminarea tuturor digitilor, pe rand, noaptea, cand e probabilitatea cea mai mica sa fie privit - eu am ales intre 4:30 si 4:40. Aceasta previne otravirea catodelor si lungeste viata tubului.

Posted Image

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări