Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema TDA1524

adrian_pintea

Postări Recomandate

Am facut un corector cu TDA1524 si mi se incalzeste integratul...AM mai facut si alte corectoare dar nu se incalzeau cu aceeasi schema...Piesele care le-am pus sunt noi si verificate...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

7

• adrian_pintea

5

• Bujor Stefan

2

• BLK

1

Top autori în acest subiect

ideea ar fi sa pui alt integrat sa vezi daca se intampla acelasi fenomen :wink: , nu ar fi rau sa ai un soclu pentru integrat sa poti face manevra mai rapid :wink:

Link spre comentariu

Problema ii ca suna bine...Dar nu e final sa se incalzeasca am obnservat ca daca dezactivez loudness de pe circuit nu se mai incalzeste

Link spre comentariu

simti vre-o diferenta cu loudness activat? :Dca la mine nu-i nici cea mai mica diferenta...

doar la volum mici se simte acest efect, de fapt se ridica nivelul basului si inaltelor.. este "fiziologic"-ul de pe sculele audio romanesti
Link spre comentariu

Am si eu un kit cu tda 1524 in functiune acum.Si trecuse ceva timp e cand nu am mai pus mana pe integrat.Si surpriza!, era cald spre fierbinte....Asa ca stai linistit, cu caldurile astea, e normal sa se incalzeasca.Daca se arde, ce naibii, e 100 de mii :d

Link spre comentariu

Am observat ca nu mai cu loudnessul cuplat se incalzeste si decat sal folosesc fara el am lipit o tabla mica de aluminiu cu prenadez...Se poate considera topicul inchis...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

parerea mea este ca varianta cu condensatoare electrolitice produce si o intarziere :wink: da' idea e sa fie puse (nepolarizate sau electrolitice) oricum acele condensatoare rejecteaza "brumul" (tensiunea alternativa de pe comanda pinilor)

Link spre comentariu
Vizitator Racer

Cred ca am gasit despre ce e vorba.Imi oscileaza TDA1424A(cred).Ce pot face pentru remedierea situatiei ?Cum testez...leg iesirea corectorului la casti(ca daca il cuplez direct cu ampliful face ca dracu)si ating cu mana intrarile L si R.La volum mic totul e OK dar cand maresc volumul incepe sa o faca pe radioul(exact ca atunci cand cauti posturi pe AM :d ).Ce ar putea fi?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări