Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Afisare text

mecaboy

Postări Recomandate

Buna seara.As vrea sa afisez un text pe un LCD,ceva de genu:daca pe pinul 1 al PIC-ului intra o tensiune x,atunci sa imi afiseze un text,daca nu sa imi afiseze alt text (este doar un exemplu),lafel si cu celilalti pini.Montajul vreau sa il folosesc la masina si sa imi afiseze pe LCD daca am farurile aprinse,clima etc.Ma gandeam sa folosesc acest LCD:http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=6040&osCsid=7b7fa26666b08035974d40b85e3b7457Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mecaboy

8

• XAN77

2

• pyu

2

• kit

2

Top autori în acest subiect

asta este un proiect ceva mai complex, pentru care cartea aia trebuia terminata de multa vreme. oricum, se poate face. totusi, specifica indicativul lcd-ului, ceva dupa care sa ne putem ghida. in lipsa altor informatii, iti spun sigur ca se poate. cine a pus lcd-ul ala spre vanzare a facut-o pentru ca obiectul poate fi folosit.

Link spre comentariu

Am sa caut un data sheet pentru el,poate gasesc,daca nu...macar niste informatii.Este rau ca la noi in tara nu gasesti in librarii o carte care sa abordeze acest lucru,microcontroloarele...Pe net am gasit mai multe carti in format electronica dar totusi este engleza si in format electronic (eu sunt mai conservationist) .O carte mare ,mai mult o prefer sa ...o citesc avand-o in mana.

Ca sa nu mai fie considerat reclama,am sa pun informatiile despre LCD:

LGM12064ESL Afisaj LCD 128X64 63,2X54x9,5mm LED RoHS

Producator: Palm Technology

Simbol original: PMG12064E3-SYL-1

Inlocuire pentru: GM12644SL, LGM12064ESR

O sa vin si cu alte detalii

Link spre comentariu

avand in vedere ceea ce vrei sa afisezi si cat de putin se pare ca te pricepi, iti recomand sa renunti la acel afisaj care grafic fiind trebuie sa iti faci seturi de caractere, e categoric mai complicat de folosit decat unul alfanumeric. Foloseste cu incredere unul "normal" de 2x16 sau 4x20 daca sunt mai multe informatii de afisat.

Link spre comentariu

Va sunt recunoscator pentru ajutor si sfaturi.Am sa las de-o parte acest LCD si am sa folosesc unul alfanumeric,nu ma deranjeaza.Ca si marime...as vrea sa fie unul de marimea celui ce am vrut sa il folosesc,la noi se gaseste asa ceva?ma refer din punct de vedere al dimensiunii.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ce parere aveti despre acest LCD http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=5865&osCsid=3c29a799bdc243351db4eefd8e21c5de ? Eu am cautat datasheet-ul si nu l-am gasit.Daca nu gasesc datasheet-ul,imi puteti recomanda un LCD 16x4 sau 20x4 la care sa gasesc datasheet-ul si sa il gasesc de vanzare pe internet?

Va multumesc

Am uitat ca nu am voie sa pun link-uri...mai jos cateva detalii:

RC2004AB LCD display 20x4 LCD 98x60x13,6mm blue/white backlight

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua.Mi-a fost oferit un LCD cu 20 de caractere si 8 randuri,am de ales intre urmatoarele modele:-optrex f51151n-sew-aa-hyunday hb12625ng-ewfCu care credeti ca este mai usor de lucrat?Eu am cautat data sheet-urile dar nu le-am gasit.Cert este ca am cautat doar vre-o 5 minute,nu prea am avut timp

Link spre comentariu

Ce parere aveti despre acest LCD http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=5865&osCsid=3c29a799bdc243351db4eefd8e21c5de ? Eu am cautat datasheet-ul si nu l-am gasit.Daca nu gasesc datasheet-ul,imi puteti recomanda un LCD 16x4 sau 20x4 la care sa gasesc datasheet-ul si sa il gasesc de vanzare pe internet?Va multumescAm uitat ca nu am voie sa pun link-uri...mai jos cateva detalii:RC2004AB LCD display 20x4 LCD 98x60x13,6mm blue/white backlight

Eu am un lcd din asta, pot spune doar lucruri bune despre el, pana in prezent, si pretul este destul de mic.
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Nu s-a prea mai postat de ceva ani , dar tot de ceva ani am gasit un afisaj LCD PWB16129-CEM . Nu stiu nimic despre el decat ca e de la Optrex Japan si pe spate are doua IC-uri : un Sanyo LC7930 si un HD44780A00. As dori sa-l "aprind" macar ... poate cineva are o idee ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări