Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

help amplif 27MHz

oficemircea

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo3ihg

2

• oficemircea

2

• MiniTehnicus

1

Top autori în acest subiect

In link-ul pe care l-ai postat este si descrierea schemei, tranzistorii sunt RM3.Daca se inlocuiesc cu alte tipuri, trebuie modificat/adaptat montajul pentru acel tip de tranzistor.Nu merge doar sa schimbi tranzistorii.Poti incerca IRF510 cel mai probabil, sunt folositi intr-o gramada de scheme.Insa trebuie sa modifici si polarizarile pentru a obtine o functionare sigura fara oscilatii.Daca nu ai o rezistenta de sarcina 50 ohmi /100w minim, osciloscop >30mhz atunci este cam greu sa faci reglajele fara sa distrugi cel putin un rand de tranzistoare.

tranzistorul original este SD1446 (cel putin la modelu pe care il am eu KL 200P)

SD1446 este tranzistor bipolar nu este FET.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am un ampificator rm si unul cu sd 1446 ambele defecte,nu am gasit sd 1446 daca cineva are si ma poate ajutacu reparatia.am inteles ca imi trebuiesc ceva aparate pe care nu le dispun si nici cunostinte despre rf.deci am unul cu mosfet si unul liniar,ambele cu finalii defecti.

Link spre comentariu

am un ampificator rm si unul cu sd 1446 ambele defecte,nu am gasit sd 1446 daca cineva are si ma poate ajutacu reparatia.am inteles ca imi trebuiesc ceva aparate pe care nu le dispun si nici cunostinte despre rf.deci am unul cu mosfet si unul liniar,ambele cu finalii defecti.

in primul rand, ai unu cu mosfet si altu cu tr bipolar, amplificatoare liniare sunt amadoua.in al doilea rand, sd1446 sunt cam scumpi http://www.lccom.ro/index.php?cPath=33&sort=2a&page=2daca nu te pricepi sa-i schimbi te ajuta tot la lccom, dar costa in plus.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări