oficemircea Postat Ianuarie 27, 2009 Partajează Postat Ianuarie 27, 2009 am un amplificator 27 mhz RM finali mosfet,care s-au ars inca nu am desfacut sa vad cati dintre ei s-au dus.intrebarea este ce tranzistoatr pot pune acolo ,producatorul a sters ce scria pe ei. schema http://www.mondoplast.ro/Amplificator-R ... pg_ft-3501 daca am gresit postand link-ul ,rog moderatorii sa ma avertizeze,dar sa nu stearga ,am nevoie de aces amplificator. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Ianuarie 27, 2009 Partajează Postat Ianuarie 27, 2009 tranzistorul original este SD1446 (cel putin la modelu pe care il am eu KL 200P); poate fi inlocuit cu tranzistori din seria IRF 520, 530, 540 Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Ianuarie 27, 2009 Partajează Postat Ianuarie 27, 2009 In link-ul pe care l-ai postat este si descrierea schemei, tranzistorii sunt RM3.Daca se inlocuiesc cu alte tipuri, trebuie modificat/adaptat montajul pentru acel tip de tranzistor.Nu merge doar sa schimbi tranzistorii.Poti incerca IRF510 cel mai probabil, sunt folositi intr-o gramada de scheme.Insa trebuie sa modifici si polarizarile pentru a obtine o functionare sigura fara oscilatii.Daca nu ai o rezistenta de sarcina 50 ohmi /100w minim, osciloscop >30mhz atunci este cam greu sa faci reglajele fara sa distrugi cel putin un rand de tranzistoare. tranzistorul original este SD1446 (cel putin la modelu pe care il am eu KL 200P)SD1446 este tranzistor bipolar nu este FET. Link spre comentariu
oficemircea Postat Februarie 5, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2009 am un ampificator rm si unul cu sd 1446 ambele defecte,nu am gasit sd 1446 daca cineva are si ma poate ajutacu reparatia.am inteles ca imi trebuiesc ceva aparate pe care nu le dispun si nici cunostinte despre rf.deci am unul cu mosfet si unul liniar,ambele cu finalii defecti. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 am un ampificator rm si unul cu sd 1446 ambele defecte,nu am gasit sd 1446 daca cineva are si ma poate ajutacu reparatia.am inteles ca imi trebuiesc ceva aparate pe care nu le dispun si nici cunostinte despre rf.deci am unul cu mosfet si unul liniar,ambele cu finalii defecti.in primul rand, ai unu cu mosfet si altu cu tr bipolar, amplificatoare liniare sunt amadoua.in al doilea rand, sd1446 sunt cam scumpi http://www.lccom.ro/index.php?cPath=33&sort=2a&page=2daca nu te pricepi sa-i schimbi te ajuta tot la lccom, dar costa in plus. Link spre comentariu
Vizitator marian_n Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 sd1446 gasesti la rfparts la 20usd + transport. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum