ratza Postat Februarie 17, 2009 Partajează Postat Februarie 17, 2009 Dac? ai reu?it sau nu, o s? auzi cînd conectezi boxele. Masele adunate într-un singur punct = ideal. Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 18, 2009 Partajează Postat Februarie 18, 2009 Ok ! E bine facuta cablarea dupa cum se vede in poza . Avem si primul concurent . Cine se mai inscrie ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 18, 2009 Partajează Postat Februarie 18, 2009 Eu am lucrat ceva la aritma : componentele sunt montate corectrezistentele din catodele tuburilor finale sa le pui de putere mai mare 2 3w,acelea se incalzesc din poza par de 0,5w,daca radiaza caldura in condenssatorul care este montat in paralel pe ia sar putea in timp sa l usuce bafta Link spre comentariu
Vizitator dncrash Postat Februarie 18, 2009 Partajează Postat Februarie 18, 2009 Rezistentele nu's de 0.5 sunt un pic mai mari. Am facut comanda de la un magazin online cand am luat componentele si am cerut de 2w dar nu stiu exact daca de-alea mi-au dat. oricum ca dimensiune sunt un pic mai mari decat cele de 0.5w si nu sunt lucioase, sunt mate.later edit: m-am uitat pe pozele de aritma de pe pagina lui Aleks si pare sa fi folosit acelasi tip de rezistente. tot verzi si mate sunt si ale lui Link spre comentariu
ALEKS Postat Februarie 18, 2009 Partajează Postat Februarie 18, 2009 Acele rezistente mici, verzi care par de 0.25W sunt de fapt rezistente chimice de 1W bucata. Sunt comandate de la un site demult defunct (prin 2005).Parerea mea este sa pui peste tot resiztente de 0.5W si cele din catozii EL84 sa fie de minimum 2W.In rest spor la lucru,ALEKS Link spre comentariu
Vizitator dncrash Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 Hmm...cred ca ne referim la rezistente diferite Dupa cum se vede in poza sunt 2 tipuri de rezistente verzi, cele care par a fi de 0.25 si le-am inconjurat cu albastru, dar sunt si cele mai mari, pe care le-am inconjurat cu rosu. Eu am din acelea inconjurate cu rosu. Dati click pe poza pentru a o vedea la dimensiunea maxima. Sper ca facand un crop din poza ta n-am incalcat drepturile de autor sau ceva de genul. Daca astea nu-s bune am gasit prin casa niste rezistente de la IPRS Baneasa dar sunt de 150ohmi nu de 130 cum scrie in schema. La magazin am fost si mi-au zis ca n-au. Link spre comentariu
ALEKS Postat Februarie 19, 2009 Partajează Postat Februarie 19, 2009 Pai rezistentele incercuite de tine cu albastru sunt in capsula similara cu cele standard de 0.25W doar ca sunt chimice si sunt de putere 1W. Celelalte cu rosu sunt de 2W. Este bine ca ai pus rezistente ca si cele mari.Stai linistit in legatura cu drepturile de autor, atata timp cat este tot pe forumul de electronica si este tot pentru exemplificare si invatare, etc. nu este nici o problema.Spor la construit si asteptam poze si impresii aici sau pe topicul cu ARITMA.ALEKS Link spre comentariu
fcon Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Pana la urma, cum sta treaba? Am vazut ca se inscrisesera cativa colegi de forum...Cui i-a revenit kitul? Cine-a fost alesul? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 treaba sta prost,credeam ca va avea alt impact! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 cu amarnica dezamagire incepind cu 01.03.2009 anulez aceasta donatiesunt consternat de slabul impactam observat ca tot cei cu experienta au avut ceva de spus,fiecare a incercat in felul lui sa impulsioneze sau sa impinga de la spate pe cei care erau mai timizi,dar degeabavoi dona luna aceasta un kit format din:doua transformatoare de iesire ultraliniare 230ronpatru 6P3C-E (varianta militara 5000 de ore de functionare)NOS 100rondoua 6DJ8 TOSHIBA noi NOS,sau la alegere alte doua duble triode 60ronsase socluri de calitate ,pentru lampi 30ronsunt uimit si tot ma intreb ce nu a functionat?SA HOTARASCA CEILALTI FORUMISTI LA CINE SA AJUNGA KITUL! Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 Cand "lumea" isi face un amplificator cu tda pe care il pozeaza de il iau piticii apoi umplu forumul cu poze, la ce sa te astepti? Era mai demult unu' pe forum cu o semnatura de genul "nu ma intereseaza cum functioneaza tranzistorul, deoarece eu lucrez cu integrate"...la ce sa te astepti?Eu am in plan de muulta vreme sa imi fac un amplificator cu 6p3s-uri. Mi-am facut rost de 6p3s-uri, de 6n1 pentru preamplificare, am 2 trafuri (identice as putea spune, cel putin asa pare in urma masuratorilor, pe langa inspectia vizuala ce confirma asta) recuperate din radiouri vechi cu 5-7 tuburi, un traf de iesire (microscopic comparativ cu ce utilizati voi, recuperat tot de la un radio din care am si unul din trafurile de alimentare sau dintr-un tv...nu mai stiu, de mic am fost strangator iar un tv gasit la ghena ajungea pe jumatate la mine in casa).Am insa o problema: nu am timp. De fiecare data cand mai vad cate un proiect de amplif cu lampi finalizat (imi mai arata kosmin din cand in cand ce mai face, insa de cand cu facultatea nici el nu cred ca mai are timp) imi tot zic ca pun ceva bani de-o parte sa imi iau socluri apoi ma apuc de treaba: fac sasiul dintr-o tabla ce a servit pe post de carcasa unui 586 (traiasca vecinii ce le arunca), prind soclurile de tabla, prind trafurile, apoi "ma joc" cu restul schemei.Seara cand ma intorc de la munca si mai butonez pe forum si nimeresc in winamp un "Muggsy Spanier - Relaxin at the touro", "otis redding - these arms of mine", "robert rodriguez - grindhouse blues" si alte cateva melodii jazz/soul ce-mi "inspira" ascultatul pe un amplif cu lampi ma uit cu jind la 6p3-uri si-mi imaginez cum ar suna (tot traiesc cu ideea ca o sa ma apuc de el, sper cat mai curand).Gata, s-a taiat filmul ca deja incep sa nu mai stiu ce vorbesc si ma asteapta inca o zi cu program extins si exces de zel. Spor la construit tuturor!PS: Nu incercati sa va dati seama unde "ati gresit" cu campania asta...lumea fie nu e in stare sa lipeasca 3 piese fie n-au facut niciodata un amplificator si vor sa faca unul de 100W pe lampi...nu ai ce sa ceri de la astfel de persoane. Nu aveti nici o vina. Tot respectul din partea mea pentur initiativa!(sper ca n-am mai facut greseli gramaticle din cauza oboselii, sa ma biciuie mifty iar) Link spre comentariu
dj_tepex Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 buna seara! imi cer scuze ca nu am postat mai devreme... insa chiar nu am mai urmarit o buna bucata de vreme forumul... intrucat la majoritatea categoriilor se posteaza in ultimul timp numai balarii ... care ma cam dezgusta... (vezi sectiunea amplificatoare de exemplu)... acuma ce pot sa zic... nu vreau sa profit de ocazie ca sa ma bag in seama... asa ca o sa spun adevarul si cei mai experimentati or sa hotarasca... eu as dori sa ma inscriu in acest concurs.. insa, desi am citit tot topicul cap-coada, inca nu am reusit sa inteleg cam care ar fi regulamentul final... asa ca nu stiu daca ma incadrez sau nu.. rog pe cei avizati sa hotarasca... ce pot sa spun despre mine... sincer mi-as dori sa devin si eu lampar amator... insa pana acum nu am avut posibilitatea de a construi ceva pe lampi... lampile fiind si un domeniu mai recent studiat de mine... (sa zic asa... am cam jumatate de am de cand studiez... mai mult teoretic lampile...adica am citit mare parte din ce s-a postat in aceasta categorie privitor la lampi.... )... insa practic inca nu am realizat inca nimic... nici macar un buffer cu E88CC ... si asta nu pentru ca nu mi-as fi dorit... ce as putea sa spun asa in avantajul meu este ca nu sunt chiar asa un incepator intr-ale electronicii... adica mai am la activ ceva constructii de amplificatoare solid state... de mica mare medie putere... si alte diverse montaje utile oricarui electronist... plus ceva depanari... nu stiu daca are vreo relevanta, dar mentionez ca sunt si student in an terminal la electronica aici in suceava...in fine, ideea e ca as dori sa ma inscriu in concurs... si ca proiectul propus de dl viobio ar putea reprezenta un bun start pt mine in constructia de amplificatoare pe lampi si in general de aparatura pe lampi...in caz ca regulamentul cere sa prezint proiecte realizate sau in curs de realizare cu lampi... asta e, nu prea mai am ce face... ma declar invins...nu cred ca mai pot face ceva in timp util in aceasta directie... imi cer scuze pentru acest discurs .. pt mine reprezinta o satisfactie chiar si faptul ca cineava a avut rabdare sa citeasca pana la capat... Va multumesc anticipat pentru bunavointaSi nu in ultimul rand as vrea sa adresez si eu umilele mele felicitari initiatorilor care au dorit sa demareze acest proiect... sfatul meu umil este sa nu disperati, eu cred ca vor mai aparea entuziasti... Link spre comentariu
Vizitator duron750 Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Apreciez foarte mult gestul si ideea acestei donatii. Sunt interesat de kitul intreg cu care sa fac amplificatorul dupa schema lui Misa (amplif pe care am avut ocazia sa-l aud aseara cum suna si am fost profund impresionat). Daca piesele mai sunt disponibile si dupa 1 martie, sunt dispus sa le achizitionez si contra cost. O zi buna! Link spre comentariu
Vizitator dncrash Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Eu am mai lucrat la Aritma dar din lipsa de timp n-am facut prea multe. Atasez o poza cu partea de alimentare pt anodica. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Apreciez foarte mult gestul si ideea acestei donatii. Sunt interesat de kitul intreg cu care sa fac amplificatorul dupa schema lui Misa (amplif pe care am avut ocazia sa-l aud aseara cum suna si am fost profund impresionat). Daca piesele mai sunt disponibile si dupa 1 martie, sunt dispus sa le achizitionez si contra cost. O zi buna!pisele le vei gasi de vinzare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum