Vizitator sbesoiu Postat Februarie 11, 2009 Partajează Postat Februarie 11, 2009 Am vazut ceva scheme. O sugestie: folositi in cuplajele dintre etaje, cond. de 22nf-47nf si pe urma vizualizati pe osciloscop semnalul. Link spre comentariu
Vizitator dncrash Postat Februarie 12, 2009 Partajează Postat Februarie 12, 2009 Sunt eu interesat. Momentan am in constructie un amplificator Aritma. Este ok pt a ma inscrie ? Am cumparate transformatoarele si componentele, mai trebuie doar sa le asamblez. Pot sa postez si poze odata ce fac rost de aparat. Link spre comentariu
mosfet Postat Februarie 12, 2009 Partajează Postat Februarie 12, 2009 Cum ramane pana la urma, care-i regulamentul? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 12, 2009 Partajează Postat Februarie 12, 2009 singura conditie este sa realizezi un ampli dupa ce schema vrei si sa postezi poze cu stadiile constructieisi sa ai cunostinte de electronica Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 12, 2009 Partajează Postat Februarie 12, 2009 Conditiile mai clare de participare ar fi stimulat poate participarea...Cateva idei:-sa fie membru elforum-sa accepte regulamentul de concurs (pe care eu nu l-am vazut inca): termene, conditii, schema-transparenta proiectului-... Link spre comentariu
mosfet Postat Februarie 12, 2009 Partajează Postat Februarie 12, 2009 Pai...adevarul asta e, n-ai cum sa te inhami la o treaba, fara sa stii care-ti sunt obligatiile si sa fie acceptate si confirmate de majoritate Puneti la punct un regulament clar si nu cred ca or sa refuze prea multi ce e pus la bataie.Eu as zice asa:- fiecare participant vine cu proiectul lui, la alegerea lui, ceva cu lampi evident - preu, amp, sau amp de casti, minim 3 lampi in proiect, proiect care sa fie obligatoriu in stadiul initial; se accepta doar proiecte care respecta reguli de bun simt in materie de siguranta (adica fara alimentat direct de la retea si minuni de genul) si estetica (fara ampuri improvizate pe un placaj si fara carcasa, sau carcasa de plastic/carton....)- proiectul cu care se participa, va fi realizat integral prin efort propriu (premiul va consta strict intr-un al doilea proiect, decat cel cu care se participa), atat material cat si informational - fara ajutor dat pe forumurile cunoscute (aici, hi-fi.ro, diyaudio.com....)- proiectul cu care participa, sa fie cel mult al 2-lea proiect pe lampi al autorului - in limita in care se poate verifica asta pe forum; asa sunt incurajati incepatorii si eventual cei pentru care donatia va insemna ceva- toti participantii isi asuma obligatia ca in cazul in care castiga, sa finalizeze si proiectul in care va consta premiul, in maxim 2 luni de la desemnarea castigatorului, daca nu, va trebui sa-l ofere celui de-al doilea clasat - aici ar trebui gasita o solutie pentru "obligarea" castigatorului sa faca asta, cum ar fi, sa-si dea datele personale juriului (nu vor fi facute publice) si daca nu-si respecta obligatiile, sa fie dat in gat pe forum si nimeni sa nu mai colaboreze cu el in niciun fel; ban pe IP, facuta publica adresa de mail si nrul de tel, adresa etc- poze, poze la greu si in niciun caz poze facute cu telefonul; sa vedem sudoare, sa vedem basici pe degete, sa vedem nopti nedormite.... - din realizarea proiectului cu care va participa, sa reiasa ca autorul/participantul a invatat ceva, indiferent de nivelul de cunostinte de la care pleaca (la final si pe parcurs, juriul va pune cateva intrebari tehnice de dificultate rezonabila, privind proiectul); care-i farmecul daca un om cu ani de experienta in lampi si tata lor in electronica, castiga premiul?- minim 50-100 de posturi si cel putin 3-6 luni vechime pe forum, cel putin o persoana veche si cunoscuta pe forum care sa confirme ca ti-a vandut ceva sau ca a cumparat ceva de la tine, ca a interactionat intr-un fel cu tine si ca esti de bun simt (aici e discutabil......veniti cu pareri)- se va acorda o foarte mare atentie inventivitatii, creativitatii, se va puncta "extra" daca vii cu ceva nou, personalizarii proiectului, adica sa nu copiezi ca un papagal un proiect gasit pe net si atat si la final din 5 participanti, 4 sa fi realizat Aritma identic cu versiunea originala si toti 4 identic intre ei (se va comunica obligatoriu sursa de inspiratie pentru proiect); sa gasesti de exemplu o solutie ingenioasa pentru o problema cu care te-ai confruntat in realizarea proiectului- conteaza foarte mult impresia artistica ca semn al atentiei date proiectului, dar in limite rezonabile, nu-ti cere nimeni sa vii cu o carcasa a la Felixx , dar fara gauri date cu unghiera, fara fire imprastiate in toate partile, trafuri ruginite, potentiometru mai batran decat autorul...cei care se gandesc sa participe cu d-astea, sa se abtina din start- din momentul in care punem la punct regulamentul si stabilim participantii, proiectul trebuie finalizat in totalitate, in maxim 1 luna- cine vrea sa participe, trebuie obligatoriu sa aplice public pe forum dupa ce se da startul (toata treaba se termina in fix o luna dupa start) - sa zicem ca dam startul duminica si din momentul ala lumea incepe sa se inscrie, prin prezentarea proiectului, adica stadiul in care se afla in prezent, dovedita cu poze detaliate, OBLIGATORIU cu sursa de unde a preluat proiectul (link sau poze scanate daca-i vb de o revista/carte), sursa tuturor componentelor (magazin, recuperari, etc) si ce componente are/ii mai trebuiesc- in termen de maxim 5 zile de la inscrierea fiecarui participant in parte, daca e cazul, juriul il va descalifica cu cel putin 75% din voturi, daca nu respecta conditiile preliminare de mai sus- fiecare membru al juriului, la final, va da cate o nota intre 1 si 10 fiecarui participant, toate notele vor fi argumentate. Castiga cine are cel mai mare punctaj Link spre comentariu
Kosmin Postat Februarie 13, 2009 Partajează Postat Februarie 13, 2009 Eu cred ca un regulament strict sa nu zic agresiv ii va indeparta mai mult pe posibilii entuziasti si asa putini, oricum vad ca lumea nu se inghesuie si nu cred ca e din cauza lipsei regulamentului clar ci mai degraba faptul ca un amp necesita munca(documentare inainte, stabilirea schemei eventual, cautarea catorva piese necesare, si apoi munca in sine, cablaj/montaj pe cose etc) si munca la randul ei ocupa timp;poate ma insel.....Romanii aveau o vorba: "Dumnezeu iti da dar nu-ti baga in traista!". Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 13, 2009 Partajează Postat Februarie 13, 2009 Ca sa-l continui pe kosmin... Dumnezeu ti-a dat deja... ratiune! Stai jos, gandeste, scrie regulamentul, unul scurt, nu stufos... Dar asta va fi referinta! Daca asta nu e nimic nu e!Sau e... miorita, o poveste frumoasa...Nu regulamentul il sperie pe om ci incertitudinile...! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 13, 2009 Partajează Postat Februarie 13, 2009 chiar asa fa tu Cosmine un regulament si asta sa fie batut in cuie Link spre comentariu
Kosmin Postat Februarie 13, 2009 Partajează Postat Februarie 13, 2009 Daca taceam filosof ramaneam? sau nu...Din lipsa de entuziasti eu m-am gandit la cateva reguli de bun simt:-tinta: orice membru elforum pasionat intr-ale tuburilor dornic sa isi construiasca un amp pe lampi in speta un PP cu 6p3s-e-nivel cunostinte: mic spre mediu, cel putin (oricum se va "testa" prin cateva intrebari referitoare la schema aleasa)-sa fie apt de a munci si destul de ambitios sa duca la capat ceva odata inceput(amplificatorul desigur)Scurt si cuprinzator asa ca asteptam doritorii sa prezinte schema de principiu a sursei si amplifului pe care il vor realiza, sa raspunda clar si argumentat celor care ii vor adresa cateva intrebari in legatura cu schema sau in legatura cu tuburile.In caz ca sunt mai multi ca si departajare ar putea sa fie luata in considerare experienta si activitatea pe forum, de ex sa fi realizat macar un amp pe tuburi pana acum...Dupa ce primeste tuburile, constructorul va incerca si realmente se va stradui sa-si duca la bun sfarsit lucrarea ->asteptam poze, nu cu un DSLR neaparat dar poze decente din care sa ne putem da seama ca donatia si-a atins obiectivul.Daca se va nimeri in vreun oras unde se poate intalni si cu alti membrii ai forumului pt o mica auditie ar fi perfect;Nu le cere nimeni incepatorilor sa inventeze ei scheme (pt ca nu pot) dar sa adapteze una sau chiar sa se orienteze catre o schema mai complexa e recomandat.Cam la asta ma gandeam eu, un mic regulament oarecum flexibil, desi nu sunt prea in masura sa dau ordine pt. ca nu e donatia mea dar am stat de vorba cu donatorul si cred ca la ceva de genu se gandea si el.In calitate de moderator am propus un regulament (mi-am facut datoria) acum ramane sa vedem daca ramane asa/ va fi imbunatit/sau va fi abrogat. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 13, 2009 Partajează Postat Februarie 13, 2009 Ar trebui incluse reguli de protec?ie la construc?ia amplifului. Link spre comentariu
fcon Postat Februarie 15, 2009 Partajează Postat Februarie 15, 2009 Ar trebui incluse reguli de protec?ie la construc?ia amplifului. ...asa cum se specifica pe orice site diy care se respecta.Un tip chiar avea un disclaimer care spunea ceva de genul acesta: "If you apply high voltage to the Source PCB [aka]- you will fry it dead. If you touch 200[+]V DC - it can hurt, or in some 1% of cases it can be lethal. If you do not understand the electric current - it means this task is not for you, it is for advanced electricians. Please ask someone who understands it completely - for help..." In consecinta, cateva reguli simple: - nu atingeti niciodata parti (piese, fire) ale montajului alimentat la curent, cu ambele maini! - pe masa de lucru trebuie sa aveti doar montajul in sine; se recomanda ca aparatele/sculele cu care lucrati sa fie pe un scaun/masuta separat/a. - nu faceti nicio modificare/lipire/dezlipire a pieselor cu montajul alimentat - mai bine folositi rezistente de putere mai mare, decat rezistente de putere mai mica (in anozii si catozii lampilor) - piesele montajul in functionare nu se tin pe hartie si/sau alte materiale inflamabile - nu faceti improvizatii, cu piese care atarna de fire lungi, imprastiate peste tot - ar fi bine sa aveti la indemana alimentarea montajului, ca sa o puteti intrerupe la nevoie (condensatori care impusca, rezistente sau lampi care par sa se arda, brum puternic, s.a.). - pe masa de lucru nu tineti pahare/sticle cu bautura, indiferent de care - nu lasati copiii mici sa stea cu dvs atunci cand lucrati - surubelnitele si toate instrumentele de masura trebuie sa posede manere izolatoare ... mai ziceti si voi... Link spre comentariu
Vizitator dncrash Postat Februarie 17, 2009 Partajează Postat Februarie 17, 2009 Eu am lucrat ceva la aritma : Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 17, 2009 Partajează Postat Februarie 17, 2009 Eu am lucrat ceva la aritma : Si deci sa intelegem ca te inscrii in concurs ? Link spre comentariu
Vizitator dncrash Postat Februarie 17, 2009 Partajează Postat Februarie 17, 2009 Daca imi permite regulamentul pe care tot il negociati, ma inscriu :)O mica intrebare. Am incercat sa fac o masa in stea sau intr-un singur punct. N-am mai facut asa ceva pana acum, e bine facuta ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum