Vizitator viobio Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Vio daca respecti schema care a fost executata,modificata,verificata de toti de aici de pe forum nu vad motivul pt care te chinui???Singura particularitate fata de schema originala la mine a fost un cond de decuplare 100nf MKT intre + filamente si masa.Apropos discutiile despre si cu cei inscrisi in concurs se vor desfasura aici?? Ma gandesc ca pentru cei noi inscrisi nu e tocmai facil sa citeasca 100 de pagini care cu siguranta vor fi daca o tinem asa.intrebarea am puso eu pentru y09hnf,eu cunosc metodele de negativare,nu ma chinui cu aritma lui aleks Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Eu cred ca e foarte greu pentru un incepator sa promita ca termina un amplificator. Primeste piesele iar daca nu reuseste nimic se face de rusine. Eu zic ca e suficient sa arate ca incearca. Sa nu uitam ca de la avea lampile si transformatorul e cale lunga pina sa ajungi la un amplificator despre care sa zici: "Gata! Hai sa ascultam muzica".Uite, eu doresc sa incep de vreo 6 luni sa construiesc in amplif SE cu lampi vechi, adica lampi produse de mult dar nefolosite. Initial am zis ca fac cu EBC3 si EL11 Haltron pentru ca e rosu, ca EBC-ul. Ulterior m-am razgindit pentru ca EL11 are soclu octal iar EBC3 lateral. Am avut promisiuni "sigure" pentru 2 buc. EL6 noi. Cind le-am primit am constatat ca sunt folosite.Sa fie clar, acest amplificator nu il construiesc pentru ca sa ascult muzica pe el, (eventual ocazional) ar fi pacat sa uzez asemenea lampi. Il construiesc pentru ca, dupa parerea mea, e o metoda frumoasa de a pastra niste lampi in colectie. (asta nu inseamna ca nu trebuie sa functioneze impecabil) In alta ordine de idei! Are cineva 2 lampi EL6 rosii noi? Sau altele cam de aceeasi virsta, cu contacte laterale. Nu vreau donatie. Le platesc, si promit sa arat rezultatele si masuratorile.In rest, ce sa zic...ma asteptam sa fie doritori mai multi pentru o asemenea incurajare. Cu 6p3 se pot face niste amplificatoare extraordinare, chiar daca lampa e ieftina si destul de raspindita. Link spre comentariu
calin Postat Februarie 9, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2009 ok !hai sa vedem!deci eu sponsorizes cu o carcasa facuta la"cheie" si ca atare propun un proiect realizat(nu de mine), nu e greu dar implica ceva cunostintein atas gasiti cateva poze + scxhemae un montaj mai deosebit care nu a mai fost abordat pe forum!daca sunteti de acord astept raspuns + cei care vor sa se inscrie!Calinspor si toate cele bune! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Nu am mai vazut aceasta schema ( ma refer la Nixie ) dar am vazut-o pe cea cu cateva leduri. Acelasi principiu...apare fiecare cifra in parte cu o anumita frecventa, frecventa care este sincronizata cu rotatia sistemului.partea cea mai grea de facut este mecanica. Link spre comentariu
calin Postat Februarie 9, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2009 schema +piesele sunt rezonabile la "pret" se gasesc !investitia nu e mare! dar e un pic de ....munca!e vb de un ceas "rotativ! ca sa zic asa! e vb de o multiplexare mecanica si inca si cu tub!!!!pot sa dau pic-ul programat! sau numai codul!INCA ODATA ....... SPOR!Calin Link spre comentariu
calin Postat Februarie 9, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2009 Nu am mai vazut aceasta schema ( ma refer la Nixie ) dar am vazut-o pe cea cu cateva leduri. Acelasi principiu...apare fiecare cifra in parte cu o anumita frecventa, frecventa care este sincronizata cu rotatia sistemului.partea cea mai grea de facut este mecanica.turatia motoruluyi se face din regulator.......... prin experimente!(conteaza si marca tubului) mai mul6t nu spun! ca de! e concurs!atat pot sa ofer la toti cei care sa inscrie ... pic-ul programat!"Calin! Link spre comentariu
ALEKS Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Asta e chiar fain! Eu mi-am facut o bagheta magica pe acelasi principiu cu softul creat de mine, dupa schema mea. Dar a mea e cu LED-uri. Fain proiectul si foarte usor de facut. Sa vedem cine castiga!ALEKS Link spre comentariu
Kosmin Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Pentru cine vrea si alte detalii inclusiv asm-ul sau hexul: http://www.electronixandmore.com/nixieclocks/4.html Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 domnilor sa pastram tema de audio,sa nu deviem de la subiect cu alte temepostez o schema simpla dupa mine realizata de misa si danzupsa fie inspiratie pentru cei care vor sa realizeze amplificatorulsunt dezamagit de interesul scazut pentru donatie ,cred ca este adevarata zicala "Dumnezeu i ti dar nu ti baga si in sac"pentru trafurile donate folositi in partea de putere doar doua tetrode nu patru Link spre comentariu
Kosmin Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Poate ajuta si asta, e destul de vehiculata pe forumurile rusesti si dupa cum se vede componentele nu sunt "exotice". Link spre comentariu
blue Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Viobio, eu i-ti apreciez efortul de a convinge lamparii sa treaca la treaba, dar nu uita ca cele mai importante piese la un amplificator, in afara de tuburi sint transform. de retea ,iesire si drossel-ul ,adica exact cele de care lamparii se codesc sa le construiasca din lipsa de experienta. Eu as propune sa-i ajutam la confectionarea lor si pt aceasta am deschis un topic , sint convins ca exista lampari cu experienta care i-ar convinge pe cei ce ezita, ca este mult mai avantajos sa execute transformatoarele in regim de DIY decit sa scoata din buzunar 200-300 Euro , vezi cazul lui IOANNIS Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Viobio, eu i-ti apreciez efortul de a convinge lamparii sa treaca la treaba, dar nu uita ca cele mai importante piese la un amplificator, in afara de tuburi sint transform. de retea ,iesire si drossel-ul ,adica exact cele de care lamparii se codesc sa le construiasca din lipsa de experienta. Eu as propune sa-i ajutam la confectionarea lor si pt aceasta am deschis un topic , sint convins ca exista lampari cu experienta care i-ar convinge pe cei ce ezita, ca este mult mai avantajos sa execute transformatoarele in regim de DIY decit sa scoata din buzunar 200-300 Euro , vezi cazul lui IOANNISam mai spus in februarie dau si doua trafuri de iesire ultraliniare de alimentare?drosel ,un primar de 220v de la un traf care sa reziste la cel putin 250ma Link spre comentariu
89-CEC Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Buna searaSincer sa fiu m-as baga cu cea mai mare placere"in hora",si nu neaparat ptr a primi trafurile sau alte componente moka insa problema la mine e ca ma aflu pe alte meleaguri si e mai dificil de "tinut aproape".Daca putem intr-un fel sa rezolvam problema ,o sa ma straduiesc sa nu va dezamagesc.Cu respect Catalin! Link spre comentariu
Vizitator sbesoiu Postat Februarie 11, 2009 Partajează Postat Februarie 11, 2009 Buna initiativa!Daca pot ajuta si eu cu toata placerea.Sa stiti ca m-am nascut cu lampa in mana acum multi multi ani.De curand m-am inregistrat pe forum iar daca ceva nu-i bine va rog sa ma corectati.multumesc si spor la concurs. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 11, 2009 Partajează Postat Februarie 11, 2009 un lucru interesant cei cu experienta vor sa ajute dar nu au pe cineDACA PINA LA 25 februarrie NU APAR OAMENI INTERESATI SI HOTARITIANULEZ ACEASTA DONATIE PE TOT ANULPENTRU LUNA FEBRUARIE O SA DAU ACEST KIT LA CINE O SA HOTARASCA CEILALTI USERInu am tipat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum