Kosmin Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 Si ala ce dracu` mai e???Se pune cumva intre sursa de semnal si amplificator? Cauta pe forum e88cc buffer facut de Aleks!(d`aia exista Cautare)Merge si cu 6n23p sau 6n1p....P.S. Daca esti hotarat sa-ti faci unul te pot ajuta cu un soclu+tub+ceva pasive care le am prin preajma ... lasa-mi un mp in caz ca le vrei. Link spre comentariu
ALEKS Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 Sau direct de aici: http://www.lumeatuburilor.110mb.com/Tuburi%20Electronice/E88CC-Buffer/index.htm ALEKS Link spre comentariu
paul14 Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Si ala ce dracu` mai e???Se pune cumva intre sursa de semnal si amplificator? cauta pe forum e88cc buffer facut de Aleks!(d`aia exista Cautare)merge si cu 6n23p sau 6n1p....P.S. daca esti hotarat sa-ti faci unul te pot ajuta cu un soclu+tub+ceva pasive care le am prin preajma ... lasa-mi un mp in caz ca vreieu intrebasem ce este, ce face, ca asa vazusem cum arata...Multumesc de oferta, dar nu cred ca am ce sa fac cu un asemenea "buffer" pt ca nu detin aparate pe lampi si nici nu intentionez sa fac vreunul din cauza costului, puterii debitate si a consumului de la retea. Poate cand os avea 30-40 de ani si n-o sa am ce face cu banii o sa-mi indrept atentia spre asa ceva...dar mai e mult pana atunci.Multumesc inca odata de oferta si va doresc o zi buna in continuare si bafta cu concursul. Link spre comentariu
Kuki Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 becul de 220/100w pt descarcarea condensatorilor.Kuki 2 trafo spate in spate nu au puterea necesara sa impinga BESTIA si eu am incercat asta cu Aritma !!!Plus ca se incing ca naiba mai bine cumperi unul pe comanda de la DJDog.Eu am vazut parca pe jogis roehrenbude (care nu mai merge) trafuri spate in spate, nu cred ca un aritma nu ar merge cu asa ceva , desigur nu cu trafuri de 10w, si ar fi gratis ca 2 trafuri are orice electronist amator, cred, macar pina isi da seama ca merita investitia intr-o constructie ca la carte.Condensatoarele pot(si trebuie ?) prevazute cu bleedere. Eu asa stiu (din teorie ca practica ma omoara..). Link spre comentariu
fcon Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 On-topic?Cati sunt, pana la urma, doritori de a face un amplificator pe lampi, din donatia lui si ? Link spre comentariu
papelyno Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Kuki desigur ca merge si cu transformatoare spate in spate,paralel ,serie sau cum vrei tu sa le pui,daca o sa faci un amplificator cu piese adunate de prin debara iti garantez ca o sa strambi din nas cand o sa auzi cum suna ,trafurile sunt inima amplificatorului cred ca sa scris de nenumarate ori pe forum,iti spun ca eu am incercat toate variantele inainte de a comanda ,evident nu te opreste nimeni sa experimentezi dar priveste discutiile pt ca sunt mai multi care au incercat aritma in 100 de feluri dar cel mai bine suna cu trafo facute pe comanda mai ales ca puterea e destul de mica la configuratia SE.Daca pui trafo de 9 volti sau de rubin pe iesire o sa ai un sunet lipsit de joase si inalte iar puterea o sa fie extrem de limitata.Fara o minima investitie nu obtii rezultate.Salutari Link spre comentariu
pusttiu Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 buna ziua, sa ma bag si eu in seama putin, multe din posturi mi se par offtopic , dar asa e cind discuta lumea in contradictoriu. parerea mea : sa se faca o schema unica, simpla, piesele lampile carcasa si trafurile si le achizitioneze fiecare dupa cum poate. cel ce va cistiga o sa primeasca un alt set de lampi , trafuri etc...tricouri alea alea...ce se mai poate. daca o sa vrea sa faca un alt amp bn, daca nu iar bn , ca asta e viata cu ce ai castigat faci ce vrei tu nu ce vrea altul. notarea se va face dupa 3-5 criterii , care vor tine in primul rand de electronica si in al doilea rand de aspectul comercial. adica degeaba vii cu o carcasa scula ,daca suna ca curu si te da jos. ca sa nu apara discrepante f mari ar trebui impuse anumite piese care sa fie comune : de ex lampile sa fie unice, aceasi firma, ieftine. daca cineva imbunatateste schema initiala iar sa fie punctat cu +, dar nu copiere ci imbunatatire ( chiar si cautatul cu gogu este obositor la un moment dat ). incepatorul sa fie punctat cu + , iar cel consacrat nepunctat. ar trebui ca cei ce-si dau cu parerea sa mai si zica ceva, nu ca comenteze ce a propus altul. tot ce este mai sus este parerea mea, juriul sa fie compus din cei mai de seama membrii ai forumului la sectia lampi, sa nu abereze in chistii de genul ca daca punea mufe aurite se auzea mai bn sau ca daca sting lumina sau am ups se aude mai clar etc etc. va rog sa tineti cont ca este un proiect in regim DYI , adica ieftin, simplu, necomercial si cu mult mult suflet.cu stima,florin c. Link spre comentariu
pusttiu Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 nu am dat edit deoarece vreau si eu sa particip la concurs. e mult mai interesant cind este concurenta. schema , piesele comune le propune juriul. o sa pun si eu la concurs niste lampi care ma incurca prin casa, sau aparatura electronica care era la schimb sau vanzare. pt cel ce castiga corect. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Cu diy pe lampase e si o mica problema, componentele sunt foarte scumpe in special transformatoarele. Degeaba ii dam lampile si carcasa la un elev sau student pentru ca nu are bani sa cumpere restul. Cei care au bani nu se uita la costul lampilor deci nu intra in competitie pentru asta.Eu cred ca asta este problema aici nu lipsa de entuziasti, ma rog nu chiar lipsa totala. Ar trebui sa gasim o cale prin care sa facem rost de bani sa oferim solutia aproape completa, am niste idei dar sa vad cum s-ar materializa, nu spun inca ca nu e nimic sigur. Trebuie sa facem totul intre noi ca nimeni nu prea se inghesuie cu sponsorizari din pacate.pentru luna februarie dau eu si trafurile de iesire,am postat asta Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Ma inscriu si eu in concurs.Momentan ma chinui cu o "Aritma". Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Ma inscriu si eu in concurs.Momentan ma chinui cu o "Aritma".[/quo o metoda de negativare a lampilor finale,un exemplu? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Imi incerc norocul : o rezistenta de negativare intre catod si masa . Link spre comentariu
ALEKS Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Sau o alta tensiune negativa fata de masa dintr-o infasurare separata a trafo. de alimentare...ALEKS Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Cu rezistenta cred ca este mai usor...tot in ideea de a obtine o tensiune negativa fata de anod. Link spre comentariu
papelyno Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Vio daca respecti schema care a fost executata,modificata,verificata de toti de aici de pe forum nu vad motivul pt care te chinui???Singura particularitate fata de schema originala la mine a fost un cond de decuplare 100nf MKT intre + filamente si masa.Apropos discutiile despre si cu cei inscrisi in concurs se vor desfasura aici?? Ma gandesc ca pentru cei noi inscrisi nu e tocmai facil sa citeasca 100 de pagini care cu siguranta vor fi daca o tinem asa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum